Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1509 woorden
  • 23 oktober 2007
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
27 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
Titel van het boek: Timboektoe rules
Naam van de schrijver: Carry slee

Bronnen
De tekst heb ik uit mijn boek
en de plaatjes van Internet
www.google.nl

1) Zakelijke gegevens van het boek
a) Carry slee, timboektoe rules
b) 2005
c) Uitgeverij: Pimento
d) Aantal bladzijdes: 221
e) Naam: Carry Slee
Geboren: 1 juli 1949 in Amsterdam
Geliefde: Elles
Kinderen: Nadja en Masja
Woont in: Tongeren
Lengte: 1.69 m.
Kleur ogen: blauw

Broers/zussen: 1 zus
Is gek op: schrijven
Haat: vervelen
Fijnste man: Nelson Mandela

2) Keuze van het boek
Waarom ik dit boek gekozen heb:
Ik heb al heel veel boeken gelezen van Carry Slee en ze waren allemaal even leuk en spannend, ze gaan over dingen die je zelf ook mee zou kunnen maken. Het is spannend omdat je niet weet wat er nu weer gaat gebeuren en ze lopen altijd goed af, daar hou ik van.

3) Titel
Dit boek heet “Timboektoe Rules” omdat het verhaal gaat over een camping in Frankrijk die Timboektoe heet. En hij heet Timboektoe rules omdat ze steeds Timboektoe Rules zeggen als het weer goed gaat met de camping.

4) samenvatting van het boek
a) Dat naast hun camping nog een camping is geopend en dat die veel meer campinggasten trekt omdat ze alles nieuw hebben. Maar zij willen uiteindelijk meer campinggasten hebben dan die camping ernaast. En dus bedenken ze feesten om bezoekers te trekken.
b) Isa en Kars die de vorige zomer plotseling naar Frankrijk verhuisden en daar op een camping gingen wonen, krijgen nu onverwachte concurrentie. Er komt een luxe camping even verderop, daar staat tegenover dat ze zelf juist een gezellige kleine en niet luxe camping hebben. Hun camping ‘Timboektoe’ wordt zwart gemaakt en ze doen er alles aan erachter te komen door wie en het terug te draaien, want alle gasten gaan weg. Al de schoolvrienden van Isa en Kars en de kinderen van de trouwe bezoekers maken ook tegenslagen mee met vermissingen en problemen in de liefde. Ze hebben een Love-eiland ingericht om veel bezoekers te trekken en maken daar veel spannende dingen mee, maar het gevaar van de luxe camping ligt op de loer. Het stelletje Jules en Nona gaat uit elkaar en dan blijkt hun beste vriend Brian homo te zijn. Dit wordt geheimgehouden, maar Jules schrikt als blijkt dat Brian op hem verliefd is. Kars ontdekt dat de dochters van de eigenaar van de luxe camping alles hebben gedaan en stelt ze terecht, alle gasten komen uiteindelijk weer terug.


5) De hoofdpersoon / 6) Belangrijkste bijpersonen
In dit boek is er niet echt een hoofdpersoon, er zijn meerdere personen die een grote rol spelen in het verhaal. Hier staan die personen beschreven.

Ad: Hij is de baas van camping “Timboektoe” en is in dit boek een beetje chagrijnig omdat het niet zo goed gaat met de camping.
Kars: Hij is de zoon van Ad, heeft verkering met Annabel en is erg behulpzaam.
Isa: Zij is de dochter van Ad, ze heeft verkering met Justin en ze is ook behulpzaam en aardig.
Nona: Zij komt elk jaar op “Timboektoe” , ze heeft in het begin van het verhaal verkering met Jules, maar later maakt Jules het uit. Nona is heel aardig.
Jules: Hij woont vlakbij de camping en is er altijd. Zijn moeder is overleden en zijn vader zit in een kliniek voor alcohol verslaafden. Jules is aardig en behulpzaam maar kan soms bot zijn.
Annabel: Zij is de beste vriendin van Isa en ze heeft verkering met Kars. Annabel is aardig, maar ook snel jaloers..

Stef: Hij is een oude vriend van Kars, hij is behulpzaam en gaat meestal samen met Romeo op zoek naar leuke meiden.
Romeo: Hij is ook een oude vriend van Kars. Hij is behulpzaam, en gaat graag met Stef op zoek naar leuke meiden.
Edgar: Hij is de broer van Brian en is ook elk jaar op deze camping, hij is aardig en behulpzaam.
Brian: Hij is het broertje van Edgar hij is aardig maar wel stiller dan de anderen. Brian komt er achter dat hij verliefd is op zijn beste vriend, Jules.
Anouk en Valerie: Zij zijn de tweeling dochters van de beheerder van de nieuwe camping.
Ze proberen, door een aantal gemene streken, de gasten van “Timboektoe” af te pakken.

7) De tijd

Het verhaal zou zich op dit moment kunnen afspelen, het is dus een modern verhaal. Het verhaal speelt zich in ongeveer twee weken af, Nona gaat een week op vakantie en terwijl zij op vakantie is speelt een groot deel van het verhaal zich af. Voordat Nona weg ging speelde zich ongeveer twee dagen af en toen ze terug was ook. Dus daarom denk ik dat het verhaal bij elkaar twee weken duurt.
Er zijn een paar flashbacks, vooral van Jules. Jules dacht bijvoorbeeld wel eens terug aan toen zijn moeder nog leefde, of toen hij zijn vader weer eens stomdronken uit een bar moest slepen enz. Er zijn veel grappige gebeurtenissen in het verhaal, zoals toen Romeo voor waarzegster ging spelen, maar er waren ook zielige gebeurtenissen, bijvoorbeeld toen Brian weg was.


8) Plaats

In Frankrijk. Het verhaal speelt zich grotendeels af op camping “Timboektoe”, soms op camping “Paradiso” en soms in het dorp. Er zijn ook een paar momenten in de grot bij de camping, bijvoorbeeld elke keer dat Brian naar zijn muurschildering ging kijken.
Toen Brian vermist werd speelde het verhaal zich ook even af op de rivier en op een camping verderop.

9) Opbouw van het verhaal
1. Het verhaal is erg boeiend, omdat je je helemaal kunt verplaatsen in de situaties die heel reëel zijn. Alles is mogelijk.
2. Ik vind dat de bouw erg goed bij het onderwerp past, het gaat niet snel van het ene naar het andere personage over, maar heel geleidelijk. Die leest erg gemakkelijk.
3. Het einde is zeer open. De camping is gered, want alle bezoekers zijn terug, maar je weet niet hoe het afloopt het hun project van speciaal wildwater bootjes. Dat is erg onduidelijk. Ik denk ook wel dat er nog een vervolg komt.

10) Perspectief
Het wordt verteld, want je leest de gedachten van alle personen en hoort wat ze zeggen. staat boven iedereen en weet wat ze denken, zeggen en voelen, dus je weet heel veel van de personen. Je leert ze heel goed kennen.

11) Motieven
Ik denk dat het thema van het boek ‘vriendschap’ is, omdat er een aantal problemen zijn (die te maken hebben met vriendschap) en ze lossen ze samen op. Bijvoorbeeld: toen de camping misschien failliet ging, bedachten ze samen een plan en wekten het samen uit. Of toen Jules het uitmaakte met Nona. Eerst was Nona helemaal van slag, maar later merkte ze dat ze eigenlijk niet echt verliefd waren. Ze waren gewoon hele goede vrienden. En zo zijn er nog een aantal problemen of leuke dingen die te maken hebben met vriendschap.

12) Thema
Dit boek gaat vooral over het redden van de camping.


13) Taalgebruik
1. Ik vind het een heel gemakkelijk te lezen verhaal. Er zitten geen tijdssprongen in waardoor je het aan een stuk door kunt lezen.
2. Je merkt heel duidelijk wat gesprekken en gedachten zijn. De gedachten die voorkomen worden vaak gebruikt als de personen alleen zijn, wat een duidelijk beeld geeft.
3. De taal past heel goed bij de personages, het gaat namelijk over pubers en er wordt gewoon gepraat over zoenen enz., zoals de meeste pubers doen. Het is ook een typisch puber boek,

14) Eigen mening
Ik vind het een erg leuk boek. Omdat ik de eerste twee delen van deze serie (See you in Timboektoe en 100% Timboektoe) ook al gelezen had, heb ik dit boek gekozen. Er zijn veel spannende stukjes bij. Ik vind het ook leuk omdat het over personen van ongeveer mijn leeftijd gaat.

15) Extra opdracht
Artikel in een roddeltijdschrift:
Ik was een dag te gast in ‘Timboektoe’ daar mocht ik Isa interviewen.
Isa, het Love Island was een groot succes, maar zijn er nou ook stelletjes uitgekomen?”
Ja, zeker op onze site Sweetmemory waar alle gasten een berichtje kunnen achterlaten heb ik zeker vijf berichtjes gelezen van verliefde stelletjes. Ze zijn Annabel, die hun toekomst had voorspeld, zelfs wezen bedanken!
Hoe gaat het nu tussen Nona en Jules, nadat hun verkering is uitgegaan?”. Dat gaat helemaal super, ze zijn weer net zulke goede vrienden als ze vroeger waren.

Hoe gaat het nu met Brian en de ontdekte grot?
Met Brian en zijn ontdekte grot gaat het helemaal goed.” De grot mag nog niet open worden gesteld voor publiek dat duurt nog wel even, want er moet eerst nog een heleboel worden uitgezocht. Gaan jullie nog door met het Love Island of was het alleen om geld in te zamelen voor “De hydrospeed”? Omdat het zo een succes was gaan we waarschijnlijk vaker van die grote feesten houden op ons Love Island. Zo kunnen we wat geld inzamelen voor nieuwe projecten.

Nog een laatste vraag voor het korte maar interessante interview. Wat kunnen we nog voor spectaculaire verrassingen verwachten?
Daarop een kort maar krachtig antwoord, daarvoor moet je zelf naar Timboektoe komen!
Tot slot bedank ik haar voor haar tijd en ik wens ik de crew veel succes met de camping.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"