Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1021 woorden
  • 15 augustus 2007
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
42 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Timboektoe Rules Auteur: Carry Slee Genre: jeugd roman Een korte samenvatting van het boek: Na het grote succes van het barbecue feest op het eiland denken ze dat het helemaal goed gaat met de camping, tot Ad met het verhaal komt dat verderop nog een camping komt genaamd Paradiso. De mensen van die camping hebben veel geld dus ze weten bijna zeker dat Paradiso het einde wordt van Timboektoe. Om geld te verdienen voor de hydrospeed (waarmee ze weer klanten kunnen trekken) bouwen ze het eiland om tot Love-Island met een bar en alles erop en er aan. Ondertussen proberen de dochters van de eigenaar van Paradiso, Anouk en Vallerie te zorgen dat iedereen naar hun camping gaat zodat ze zo snel mogelijk naar Amerika kunnen om filmsterren te worden. Dat is nog niet het enige, Brain en Jules komen er achter dat de muurschildering in de grot niet echt is. Als Brain en Jules een kano tocht van 2 dagen gaan maken krijgen ze ruzie en vlucht Brain weg, richting de stroom versnellingen in de rivier. Als Jules de volgende dag moe op de camping aan komt, en hoort dat Brian er nog niet is, schrikt hij, ze gaan met de hele crew Brian zoeken. Ze denken eerst dat Brain in de grot zit maar als hij daar niet is, gaan ze de rivier op. En vinden hem aan de kant van de rivier (levend)hij heeft alleen een hersenschudding. Als Kars erachter komt wie de roddels over de camping heeft verspreid, zorgen ze er voor dat alle gasten weer terug komen. Die door de roddels over drugs dealers op Timboektoe naar paradiso waren gevlucht. Wie is de hoofdpersoon: Er is niet een echte hoofd persoon waar alles omdraait, maar er zijn wel 2 hele belangrijke personen. Die belangrijke personen zijn:
Kars: hij is de zoon van Ad en Hanna, hij is er behulpzaam en wil graag dat de camping een groot succes is Isa: zij is de dochter van Ad en Hanna zij is ook erg behulpzaam en heeft verkering met Justin Andere belangrijke personen zijn: Ad en Hanna: zijn de eigenaren van de camping, de ouders van Kars en Isa. Ad heeft het altijd heel druk omdat hij er voor moet zorgen dat alles goed draait op de camping. Hanna zorgt voor de pr daardoor is ze vaak weg. Jules: hij is een jongen die in het dorp vlakbij de camping woont. Hij spreekt Nederlands omdat zijn overleden moeder Nederlandse was. Hij hielp de vorige eigenaar Pierre (*) ook altijd met de camping. Hij logeert nu op de camping omdat zijn vader in een afkick kliniek zit. Jules is meestal aardig en behulpzaam maar soms is hij ook een beet je bot. *zie de vorige exemplaren van de timboektoe reeks 100% in timboektoe en see you in timboektoe. Nona: is een meisje dat elk jaar naar de camping komt ze is een goed vriend van Brain en vertrouwt hem als enige. Nona is een lief meisje
Edgar: komt ook elk jaar naar de camping en wil graag mensen helpen. Hij probeert al een hele tijd een vriendinnetje te zoeken voor zijn broertje Brain. Brian: is het broertje van Edgar. hij is niet zo luidruchtig als de anderen omdat hij homo is en niemand dat weet. Hij heeft de muurschildering in de grot ontdekt en zijn grootste droom is dan ook om archeoloog te worden. Annabel: is een vriendin van Isa en heeft verkering met Kars. Annabel is snel jaloers. Stef en Romeo: zijn 2 vrienden van Kars en zitten altijd achter de meisjes aan. Ze doen er ook alles aan om meisjes te versieren. Anouk en Vallerie: zijn tweeling, en zijn de dochters van de eigenaar van een camping verderop, Paradiso. Ze willen zo snel mogelijk naar Amerika om filmster te worden, daardoor saboteren ze de boel zodat er meer mensen op hun camping komen en ze zo snel mogelijk naar Amerika kunnen. Anouk en Vallerie zijn erg gemeen. Justin: komt niet vaak voor maar hoort wel bij de crew en hij is het vriendje van Isa.
Kylian: hoort bij de crew hij verzorgt spelletjes voor de kleintjes en helpt de anderen met Love-Island. Kylian is behulpzaam. Van uit welk perspectief is het boek geschreven Het is geschreven van uit de schrijver het is geen ik hij of zij verhaal. Wat is de plaats waar het verhaal zich afspeelt Het verhaal speelt zich af in de bergen van Frankrijk. Op de camping Timboektoe. Over het land zelf kom je niet zo veel te weten alleen dat er veel natuur is. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Het verhaal speelt zich af in de zomer vakantie dat weet ik omdat er allemaal Nederlanders op de camping staan die vakantie hebben. De crew heeft zelf ook vakantie. Het is verteld over ongeveer 3 tot 4 maanden. Er zijn geen terugblikken, dus is het verhaal in chronische volgorde verteld. Hoe begint het verhaal. Het verhaal begint niet met een inleiding. Het sluit aan op het vorige boek. Maar als je het vorige boek niet hebt gelezen kan je dit boek ook gewoon lezen. Het verhaal begint zo: Kars loopt fluitend over de camping. Ha die pa roep hij vrolijk als zijn vader uit de auto stapt. Heb je het eiland al gezien?? het zit propvol jongeren. Afloop van het verhaal. Het verhaal heeft een goede afloop, alles komt goed. En ze komen erachter wie de roddels heeft verspreid. Het eindigt met een open einde je kan er zo mee verder schrijven. Het belangrijkste probleem is dat er een nieuwe camping komt Paradiso ,en dat ze zorgen dat ze hun klanten houden.
Betekenis titel De titel is Timboektoe rules. Timboektoe is de naam van de camping en rules dat roepen ze als het goed gaat met de camping. Dus dan kom je uit op Timboektoe rules. Beoordeling Zelf vond ik dit een leuk boek. Het is duidelijk te lezen. En er zijn verder geen moeilijke woorden. Het is een geloofwaardig verhaal want het zou zo kunnen zijn dat die camping bestaat. Ik vind het boek spannend omdat je niet weet of het goed komt met de camping.

REACTIES

A.

A.

ik vind het super je boekverslag.

13 jaar geleden

L.

L.

ik vind het een top boekbespreking xxx

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"