Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 707 woorden
  • 24 juli 2007
  • 25 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 25 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
221
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Gegevens
Titel: Timboektoe Rules
Genre: realistische jeugdroman
Schrijver: Carry Slee

- Beschrijving:
Kars en Isa hebben samen met hun ouders een goedlopende camping in Frankrijk, Timboektoe. Na het barbecuefeest loopt Kars naar zijn vader toe om te vertellen hoe gaaf het feest is geweest. Hij merkt dat zijn vader niet echt opgewekt is en vraagt wat er aan de hand is. Zijn vader vertelt dat ze concurrentie krijgen van een nieuwe camping iets verderop. Kars verzint met zij vrienden een oplossing. Ze gaan van het eiland bij de camping een Love Island maken. Een paar dagen na het feest worden er roddels verspreid dat er drugsdealers waren op het feest en de hele camping loopt leeg. Jules en Brian (twee vrienden van Kars) willen even weg van alle heisa en gaan een kanotocht van twee dagen maken, maar dan ontstaat er ruzie tussen de twee. Brian is erachter gekomen dat hij homo is en laat zich meevoeren door een hele gevaarlijke stroming. Als Jules de volgende dag Brian nog niet gevonden heeft kanoet hij in paniek terug naar de camping. Iedereen helpt zoeken en uiteindelijk vinden ze hem levend, net voorbij de stroomversnelling en worden de daders van de roddels ook gevonden. Een paar dagen later zit de camping weer vol en zo komt alles toch weer goed.

- Personages:
Er is niet echt een hoofdpersoon, er komen veel personages in voor en er wordt bijna niet over hun uiterlijk gesproken.

- Ad, de vader van kars. Hij is bang dat de camping failliet zal gaan door de nieuwe camping in de buurt.
- Kars, de zoon van Ad. Hij zit altijd vol met ideeën en houd de moed erin.
- Isa, de dochter van Ad. Zij is erg behulpzaam en aardig.
- Nona, een vriendin van Isa komt elk jaar op de camping. Ze heeft een heel aardig karakter en heeft verkering met Jules (het gaat later in het boek wel uit).
- Jules woont vlakbij de camping en is er altijd. Hij heeft een opgewekt karakter en is altijd wel in voor een geintje.
- Annabel, de beste vriendin van Isa. Ze is snel jaloers.
- Stef is een oude vriend van Kars en komt elk jaar op de camping. Hij is altijd op de meiden uit maar kan ook goed opschieten met de rest.
- Romeo heeft Kars leren kennen op de camping. Hij is een beetje een macho en heeft altijd het hoogste woord.
- Edgar komt ook ieder jaar op de camping en neemt meestal de verantwoordelijkheid van zijn broer (Brian) op zich.

- Brian, het broertje van Edgar is wat teruggetrokken, hij heeft ontdekt dat hij homo is.
- Anouk en Valerie, de twee ‘’mooie’’ meiden van de andere camping, zij zijn de verspreiders van de roddels.

- Identificatie:
Ik kan mezelf het beste terugvinden in Kars. Niet omdat hij een camping heeft, maar omdat hij meestal vol zit met ideeën, graag samenwerkt en graag iemand helpt als er iets aan de hand is.

- Mening (opbouw…):
Ik vond het een hartstikke leuk verhaal omdat het opgebouwd is met sprongen. Het ene moment zijn de vrienden het Love island aan het bouwen en iets verder kom je bij Brian terecht die niet uit zijn tent durft te komen omdat hij Jules niet onder ogen wil komen. Wat mij ook aansprak was dat het boek met een wat informelere taal is geschreven dan je had verwacht. Doordat er veel verhaalpersonen in het boek voorkomen is het nooit echt saai omdat je niet steeds met een of twee dezelfde personen te maken hebt.

- Boeiendste passage:
Ik vond de passage dat Brian vermist wordt het mooist omdat er veel spanning in zit. Ze zoeken overal maar ze kunnen hem nergens vinden. Dan herinnert Jules zich dat de kano van Brian er niet meer lag en krijgt hij een angstig gegeven dat zijn vriend met de gevaarlijke stroming is mee gegaan. Ze waarschuwen de politie en zoeken het hele gebied af. Uiteindelijk vinden ze Brian, bewusteloos naast de kant even voorbij de gevaarlijke stroming en wordt hij meegenomen naar het ziekenhuis. Na een paar dagen is Brain weer hersteld en mag hij terug naar de camping. Zo komt alles toch weer goed.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"