Timboektoe rocks! door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 1170 woorden
  • 19 april 2009
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
29 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
Timboektoe rocks! door Carry Slee
Shadow
Algemene gegevens:
Titel : Timboektoe Rocks!
Schrijver : Carry Slee
Illustrator : Marlies visser
Uitgever : Foreign Media Book
Datum : 18 Maart 08.

1. Ik heb dit boek gekozen, omdat ik het 1e,2e & 3e deel ook gelezen heb. En wou ook graag het laatste deel lezen. Omdat ik die andere delen erg leuk vond..

2. De hoofdpersoon uit het boek heten Isa & Kars Hun zijn 15 & 17 jaar en hebben de volgende eigenschappen: Isa : Ze hecht zich snel aan iemand, en kan helemaal niet tegen bedrog! Kars : heeft net als Isa doorzettingsvermogen. Hij durft zich in het begin niet goed te hechten, maar als hij de persoon beter kent wel.

3. Zij maken het volgende verhaal mee : Vorig jaar zijn ze met hun ouders naar Frankrijk verhuisd. Hun ouders hebben daar een camping gekocht: Timboektoe. Hun vrienden uit Nederland komen daar elk jaar, en helpen met het bouwen en bedenken van nieuwe dingen..

Maar deze zomer lijkt niet zo leuk te worden nadat ze hadden gehoord dat Jules moest verhuizen omdat zijn vader ergens ver weg ging werken.
En dat hun vriend Edgar verkering neemt met een meisje dat net haar verkering had uitgemaakt. Hij wordt dan ook bedreigt, maar reageert daar niet op en Sophie ook niet. Maar daar krijgen ze later wel spijt van want Alain volgde samen met 2 vrienden Sophie en Edgar naar een geheim plekje. Een omdat daar niemand was, sloegen ze Edgar en Alain stopte zijn hand in Sophie’s onderbroek. Toen ze Edgar om hulp vroeg en hij dat probeerde te geven werd hij in elkaar geslagen. Toen de jongens merkten dat hij bewusteloos was vluchtten ze weg. Edgar kwam in het ziekenhuis te liggen, met o.a. een paar gebroken ribben, en een scheurtje in zijn schedel.
Ook werd de camping in de fik gestoken, veel mensen gingen weg. En alles was verwoest. Zelfs toen ze dachten hun geld terug te krijgen omdat ze de daders hadden gevonden ( nog meer vrienden van Alain ) bleek dat het niet beter werd omdat hun ouders geen cent hadden..
Als Nona haar tante niet had gebeld waren ze alles kwijt geweest en moesten ze zonder geld terug naar Nederland..
Maar Nona had haar tante gebeld, die bij een progamma dat SOS Nederland heet werkt. En die helpt Nederlanders met het opbouwen van o.a. huizen. En omdat de ouders van Kars en Isa Nederlandsers zijn komen ze naar hun toe, en is de camping nog mooier dan eerst..
Ook vind Brain een goeie vriend waarmee hij verkering krijgt.

4. De persoon die ik het liefst uit het boek wil zijn is Isa Dit wil ik zijn omdat ze op een camping woont wat mij ook leuk lijkt. Ze een hechte band met haar oma en broer heeft, en een hoop leuke en aardige vrienden, en een vriendje heeft.

5. Het mooiste stuk uit het boek vind ik eigenlijk één van de ergste stukken, dat Alain en zijn vrienden Edgar en Sophie verrassen. Het is een heel spannend stuk, en nadat stuk kon ik ook echt niet stoppen met lezen. Ik wou persé weten wat er verder gebeurde.

6. Toen ik het boek koos en erin begon te lezen, verwachtte ik wel een ander verhaal dan dit. Omdat ik de 1e 3 delen heb gelezen en die gaan over het 1e jaar en deze over het 2e jaar op de camping. En de film heb ik ook gezien en die gaat ongeveer over de 1e 2 delen en een stukje van het 3e deel. Nu ik het boek uit heb weet ik dat het niet op de film lijkt, en eigenlijk niet aansluit op die andere delen omdat het in een ander jaar begint. Maar dat is niet een reden om het niet aan iemand anders aan te raden.

7. Mijn menig over de titel en de omslag is dat het er leuk uitziet met de kleuren en lettertypes. Alleen de foto is niet van de mensen die in de film spelen en ook een foto van oudere kinderen. Maar verder wel uitnodigend.


8. Ik zou dit boek wel aan een ander aanraden omdat een leuk en spannend verhaal is. Wel moet je de 1e 3 delen lezen want dan weet je wie wie is. En door wat voor gebeurtenissen iets is gekomen..

9. Wat ik verder nog wil zeggen is dat het gewoon een erg leuk boek is, het over van alles gaat en met veel verschillende gebeurtenissen die op het einde met elkaar te maken hebben. Als er meer delen zouden uitkomen zou ik die zeker gaan lezen.

10. Ik ga een opdracht uitvoeren met kaartje nummer 30

Degene die gaat dromen is Edgar :
O wat is ze lief, zijn vriendinnetje Sophie. Ze komen dichterbij elkaar, nog dichter. Ze raken elkaar bijna..
Tot dat er een pijl tussen hun door schiet. De schutter is Alain!!

Edgar word meteen onrustig.

Alain lacht gemeen. En zegt dat Sophie nog steeds van hem houd. Ze heeft nooit anders gedaan. Maar van haar ouders moest ze met een goeie jongen verkering nemen. Dus had ze dat maar gedaan, maar ze heeft er nog steeds spijt van dat ze voor hem heeft gekozen, en dat ze haar ouders er niet van heeft overtuigd dat ik geen vlieg kwaad doe. Alleen als ze aan mijn meisje zitten..
Edgar lacht Alain uit: Haha, jij bent gewoon jaloers op mij. Ze is niet meer op jou, accepteer dat nou maar!! En denk er om blijf met je vikken van Sophie af! Edgar voelt zich erg stoer. Wat kan Alain hem nou eigenlijk maken?!
Hij trekt Sophie naar haar toe, maar die slaat hem af. Wat is dat nou?!

Sophie wat is er vraagt hij. Sophie geeft geen antwoord.
Alain grinnikt, dacht je nou echt dat ze voor zo iemand is jou zou kiezen?!
Dan opeens krijgt Edgar het benauwd. Hij wordt over schrompelt door angst. Wat als het nou waar is wat Alain zegt? Wat als Sophie nooit van hem heeft gehouden. Waarom moest hij anders meteen de eerste dag al mee naar haar ouders??
Edgar kijkt Sophie wanhopig aan. Sophie kijkt recht is zijn ogen, zonder enige emotie en kijkt dan weer weg.
Het is waar, het is allemaal waar. Sophie had het hem nog gezegd, ik weet niet of onze verkering stand kan houden van zo’n afstand. Ze wou me al afschudden.. En ik moest naar haar ouders om te laten zien dat ze met mij had. Maar van Alain mocht ik haar niet aanraken. En daarom volgde hij hem dus.
Alles kwam opeens terug, hoe ze de banden van zijn fiets lek stoken. Hoe ze zijn fiets afpakte en over de reling gooide. En toen zag hij hoe ze hem in elkaar sloegen. En net voor dat hij bewusteloos werd zag hij SOPHIE EN ALAIN ZOENEN!!

Edgar werd helemaal onrustig, en draaide woest rond.
Tot dat hij een kusje op zijn wang voelde en een hand die zijn hand vast pakte.

Hij werd wakker, en zag Sophie naast hem zitten in het ziekenhuis. Toen besefte hij dat hij alles gedroomd had, en dat hij zich gen zorgen hoefde te maken.

REACTIES

J.

J.

Weet iemand wat voor lettertype in die boeken zijn?

12 jaar geleden

D.

D.



k heb geen idee

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rocks! door Carry Slee"