Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Timboektoe rocks! door Carry Slee

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 884 woorden
  • 17 maart 2008
  • 48 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
48 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
Timboektoe rocks! door Carry Slee
Shadow
Dit is het leesverslag van Anouk. Klas 1E

A. De algemene gegevens.
1. De auteur van het boek is de bekende: Carry Slee.
2. Het boek heet: Timboektoe Rocks!
3. Het boek komt van de serie Timboektoe. Het eerste boek heet See You in Timboektoe, het tweede boek heet 100% Timboektoe, het derde boek heet Timboektoe rules! en als laatste het boek waar ik mijn verslag over maak, dat is dus Timboektoe Rocks!
4. De uitgever van het boek Timboektoe Rocks is Carry Slee en Foregein Media Books. Dat komt uit Amsterdam, 2007.
5. Het is een jeugdboek. Het genre van het boek is avontuurlijk en ook wel een beetje romantisch en verdrietig.


B. De beschrijving van de inhoud.
1. De hoofdrolspelers van dit boek zijn er heel veel, maar de belangrijkste zijn toch wel Kars en Isa, want daar begon de serie mee. De andere hoofdrolspelers zijn: Annabel, Justin, Jules, de vader van Jules, Romeo, Stef, Edgar, Brian, Daan, Nona, het Franse meisje Sofie en Ad. Kars en Isa zijn broer en zus, Kars heeft een relatie met Annabel en Isa heeft een relatie met Justin. Ook Romeo en Stef zijn broers en zij zijn heel goed in versieren. Edgar en Brian zijn ook broers, Edgar heeft een relatie met het Franse meisje Sofie en Brian is homo en heeft een relatie met Daan. Daan komt van de camping en is ook homo dus. Ad is de directeur van de camping,
2. De meeste gebeurtenissen spelen zich af op de camping. De camping heeft ook een groot meer en van dat grote meer kun je ook met een motorboot naar een eiland, dat eiland heet Love Island. Een paar gebeurtenissen spelen zich af het bos.
3. De gebeurtenissen spelen zich af in de zomervakantie van Kars en Isa.
4. Het belangrijkste probleem is dat de camping in brand vliegt.
5. Het verhaal begint dat iedereen weer op de camping komt en dat ze dan alles gaan regelen voor een feest.
6. Het verhaal eindigt met de brand, waardoor het feest misschien niet meer door gaat.............. Maar zoals iedereen weet lopen de meeste boeken goed af!
7. De camping heet Timboektoe en met Rocks wordt het eindfeest bedoeld. Op het eindfeest gaat iedereen rocken! (dansen, feesten)
8. Het boek gaat over de camping Timboektoe. Op de camping gebeurt er van alles. Het begint met plannen voor een feest! Ondertussen proberen twee meisjes Kars van Annabel af te pakken, wat ze nog lukt ook en of dat goed afloopt dat moet je zelf maar lezen. Als het feest is georganiseerd vliegt de camping in de brand. De camping wordt in de brand gestoken door een jongen met zijn vrienden. Die jongen heet Alain. Alain was het vriendje van Sophie, maar Sophie die maakt het uit, omdat ze verliefd is op Edgar. Alain neemt wraak. Eerst zorgt hij ervoor dat Edgar in het ziekenhuis komt te liggen, maar daar neemt hij genoegen mee, want hij steekt de camping in de brand! En kan het feest niet meer door gaan. Maar dan komt het televisieprogramma SOS Nederland in actie en lijkt het weer de goede kant op te gaan! Het televisieprogramma SOS Nederland is een programma die de camping weer helpt opbouwen en hem nog mooier maakt, bijvoorbeeld om er een zwembad bij te doen. Maar krijgen ze het wel op tijd af………

C. Eigen mening.
Ik heb dit boek gekozen, omdat ik de hele serie van het boek al hartstikke mooi vond!

Dit is een serie die wel heel avontuurlijk is. De serie is ook wel romantisch. Er komen ook verdrietige dingen in voor. Een voorbeeld daarvan is dat de vader van Jules aan de drank is. Hij wordt opgenomen in een verslavingskliniek. Dit boek dat zou ook echt gebeurd kunnen zijn, want liefde is echt, een camping in Frankrijk is echt en een brand kan altijd voorkomen! Verder bestaan er ook wel televisieprogramma’s die mensen helpen met bijvoorbeeld huizen of iets anders op te bouwen. Bijvoorbeeld “Bouwval gezocht!” Wat ik wel grappig vind is dat de personen allemaal zo verschillend zijn. Dit boek is ook wel anders dan andere boeken, want met andere boeken heb ik wel is dat het te langdradig wordt en dat heb ik met dit boek niet! Ik vond het zelfs zo leuk dat ik het in één avond uitlas! Toen was ik wel moe, maar tevreden!
Dat had ik bij alle boeken van de serie. Dat komt omdat er elke keer weer iets anders gebeurt, daardoor wordt het niet te langdradig. Een voorbeeld van op het begin wat er gebeurt is dat Edgar verliefd is, daardoor is hij er niet bij en mist hij de bus naar de camping waar zijn vrienden in zitten. Dan komt hij het meisje ook nog tegen en mag haar fiets lenen! Tot overmaat van ramp gaan de banden lek en zijn beltegoed van zijn mobieltje is op, zodat hij niet iemand kan opbellen. Wat moet hij nu doen………
De leukste persoon van het boek vind ik Annabel, omdat ze een sterke eigen mening heeft.
Mezelf zie ik het meest in Nona, want Nona is een rustig meisje, net zoals ik is ze ook niet de drukste van het stel.
Je kan ook wel lachen met dit boek, want Romeo en Stef zijn van die “echte” versierders.
Dit boek is een aanrader voor iedereen! Zowel voor jongens als voor meisjes.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rocks! door Carry Slee"