Timboektoe rocks! door Carry Slee

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 830 woorden
  • 19 juni 2007
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
53 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
Timboektoe rocks! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Wat zijn je verwachtingen van het boek? Het lijkt mij een heel leuk boek, omdat ik de eerste drie boeken van de “Timboektoe” serie al heb gelezen en ik die heel leuk en spannend vond. 2. Ik vind het verhaal ... Spannend, want er gebeurden heel veel spannende dingen, zoals een brand en een vechtpartij. 3. Wat is het belangrijkste in het boek? De ouders van Isa en Kars hebben sinds 1 jaar een camping in Frankrijk. Vorig jaar kwamen de vrienden van Isa en Kars op de camping, ze hadden toen Love-Island geopend, de Disco: “CU” geopend en een muurtekening in een grot gevonden. Ze willen deze zomervakantie rondleidingen geven door de grot en ze moeten daarvoor nog spullen voor de grot kopen in het dorp. Edgar gaat naar het dorp en ontmoet Sophie. Hij wordt verliefd op haar maar Sophie heeft met Alain maar maakt het uit en neemt met Edgar verkering. Als Edgar en Sophie in het bos zijn komt opeens Alain en twee vrienden naar hun toe en ze willen Sophie verkrachten maar Edgar houd dat tegen. Ze schoppen Edgar in elkaar en Edgar word met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij leeft nog wel maar hij moet een paar weken in het ziekenhuis blijven en mist daarmee het openingsfeest van de grot. Ondertussen zijn er op de camping twee nieuwe meisjes gekomen, Sophie en Birgit. Sophie vind Kars leuk, maar Kars heeft verkering met Annabel. Birgit verzint een plan waardoor Annabel denkt dat Kars een ander heeft, Annabel trapt erin en maakt ze het uit. Als Annabel erachter komt dat Sophie en Birgit dat hadden verzonnen belt ze Kars en spreken ze 's nachts af op ‘Love-Island’. Ze zien dat er brand is en binnen een paar uur is de kantine, bar en receptie weg. De politie heeft het onderzocht en het blijkt aangestoken te zijn door 2 vrienden van Alain. Nona belt haar tante – die bij SOS Nederland werkt – om te vragen of ze willen helpen en dat doen ze. Een week later is alles weer opgebouwd en word het openingsfeest gehouden. 4. Wat zijn de karakters van de belangrijkste personages? Kars:stoer, vriendelijk

Sophie:vrolijk, aardig
Edgar:stoer, grappig, meisjesgek
Annabel:gevoelig, spontaan
Isa:behulpzaam, spontaan, betrouwbaar
Birgit:kattig, bazig, jongensgek
Simone:kan goed inleven, verlegen, onzeker
Jules:behulpzaam, betrouwbaar
Alain:crimineel, doet wat hij wil 5.Zijn de belangrijkste personages sympathiek of onsympathiek? Ik vind Kars, Sophie, Edgar, Annabel, Isa, Simone en Jules Sympathiek. Ik vind Birgit en Alain Onsympathiek. 6.Nodigt het verhaal jou tot nadenken uit? Ja, want er was een brand op de camping uitgebroken. Ik had het gelezen en toen ik het boek uit had, heb ik er over nagedacht hoe het zou zijn als iets waardevols in brand staat. Wat je dan zou gaan doen en hoe je dan verder gaat. 7. Herken je zaken die zich in het dagelijkse leven afspelen? Ja, Annebel maakt het met Kars uit omdat zij denkt dat hij met een ander meisje heeft maar dat blijkt later niet zo te zijn. Dat gebeurt in het dagelijkse leven ook wel dat de verkering uitgaat omdat diegene denkt dat zijn/haar vriend(in) een ander heeft.
8. Ben je het eens met de keuzes van de hoofdpersonen? Niet altijd. Simone wil niet dat Birgit probeert dat de verkering uitgaat tussen Kars en Annebel maar ze laat zich de heletijd weer overhalen. Ze had eigenlijk gewoon moeten zeggen dat ze het niet wou en zich niet laten overhalen om Birgit ermee te helpen. Ik ben het wel eens met de keuze van de vader van Jules. Hij zou eerst in een houtzagerij gaan werken heel ver van Timboektoe af. Ze moesten dan verhuizen en de hond van Jules mocht niet mee. Jules werd er ziek van want hij kan niet zonder zijn hond. De vader van Jules kreeg toen een baan op de camping aangeboden en die heeft die toen aangenomen. De keuze was om bij de houtzagerij te werken of als gids op de camping. Hij heeft toen gekozen voor om op de camping te gaan werken, omdat zijn zoon niet wou verhuizen. 9. Schrijf een krantenartikel over een gebeurtenis in het boek. Brand
Op de nacht van zaterdag op zondag is er een brand uitgebroken op de camping Timboektoe. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie is bezig met het onderzoeken naar de oorzaak van de brand/ De politie wil niet veel kwijt over de brand. Door de brand zijn de receptie, de disco en de bar verwoest. Toen de brandweer gearriveerd was, was de brand al overgeslagen naar de receptie. De brandweer had het na een enige tijd overmeesterd en ze hebben nog tot 6.00 uur nageblust. De beheerder van de camping is zeer geschokt door de brand. “Ik zijn er kapot van. Ik wacht het onderzoek van de politie af en we zien dan wel verder hoe het gaat.” aldus de campingeigenaar. Enkele camping gasten zijn tijdens de brand een andere slaapplaats gaan zoeken. De meeste gasten komen vandaag weer terug.

REACTIES

S.

S.

Ergens in de Samenvatting staat Sophie en Brigit, dat moet Simone en Brigit zijn. Sophie was de gene die verkering had met Edgar.

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rocks! door Carry Slee"