Timboektoe rocks! door Carry Slee

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 708 woorden
  • 29 mei 2007
  • 75 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 75 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2007
Pagina's
222
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
Timboektoe rocks! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Vorig jaar zijn Kars en Isa met hun ouders en oma verhuisd naar Frankrijk om een camping te beginnen. Camping Timboektoe is een groot succes geworden. Hun vrienden, Nona, Justin, Annabel, Stef, Romeo, Edgar en Brian komen deze zomer weer logeren en helpen. Het vorig jaar ontdekte gangenstelsel, dat uitkomt op de camping Timboekt, wordt geopend deze zomer.

Jules, die in het dorp bij de camping woont, komt ook iedere dag helpen. Hij is heel verdrietig als zijn vader wil verhuizen naar een ander deel van Frankrijk. Wanneer Ad, de vader van Kars en Isa, hem aanbiedt gids te worden in de grot, blijven ze gelukkig hier wonen.

Kars heeft verkering met Annabel. Justin is de vriend van Isa. Simone en Birgit, die op de camping staan, bedenken een plan om Kars en Annabel uit elkaar te drijven, Simone wil heel graag verkering met Kars en vertelt Annabel dat hij een ander meisje heeft. Het gaat zover dat Annabel het uitmaakt. Later hoort ze Simone en Birgit praten en komt Annabel erachter dat het helemaal niet waar is.


Edgar krijgt verkering met Sophie, een Frans meisje uit het dorp. Ze heeft al een vriend, Alain, maar maakt het uit met hem. Alain is heel boos en neemt wraak. Wanneer Edgar en Sophie met z’ n tweeën in het bos zijn, worden ze aangevallen door Alain en zijn vrienden. Ze slaan Edgar in elkaar en willen Sophie verkrachten. Als ze merken dat Edgar bewusteloos is, gaan ze er snel van door. Edgar wordt opgenomen in het ziekenhuis met zes gekneusde ribben en een scheurtje in zijn schedel. De daders worden kort daarna door de politie opgepakt.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de opening van de grot. Annabel, Daan en Brian studeren een dansact in. Brian valt in voor Edgar. Daan staat op de camping en zit op de dansacademie. Brian en Daan worden verliefd op elkaar.

Kars en Annabel spreken af op Love Island om 12 uur ’ s nachts. Het is weer helemaal goed tussen hen. Kars neemt lampolie mee uit de kantine en morst per ongeluk olie tussen de asbakken vol peuken. Op het eiland zien ze ineens de kantine in brand staat. Ze gaan snel weer terug. Met man en macht wordt er gewerkt om het vuur te blussen. Uiteindelijk blijft er niets meer over van de kantine en de disco CU. Kars voelt zich meteen schuldig, maar de brand blijkt veroorzaakt te zijn door een brandende lap met benzine, die door het raam is gegooid. Dankzij Brian en Daan vinden ze de dader. François, ook een vriend van Alain, deed dit uit wraak, omdat Alain hebben aangegeven bij de politie. Dit lijkt het einde van de camping te zijn. De dader is niet verzekerd. Dus krijgen ze geen geld om de camping weer op te bouwen.
Maar dan komt er onverwacht hulp. Monique, de tante van Nona, krijgt het via haar
TV-programma SOS-NEDERLAND voor elkaar de camping weer op te bouwen. Er komt een nieuwe kantine, een receptie, een disco en een buitenterras. Als grootste verrassing wordt er een zwembad gebouwd met een golfslagbad en een lange glijbaan. Binnen één week is Timboektoe weer een prachtige camping geworden.

De opening komt zelfs op TV. Coockymen, een heel bekende band, gaat gratis optreden. Ook Edgar, die al weer opknapt, is deze avond ook van de partij. Timboektoe is een waar jongerenparadijs geworden. Iedereen is weer gelukkig met elkaar en ze kunnen gaan genieten van een heerlijke vakantie. Timboektoe Rocks!

Titelverklaring: Op Timboektoe gebeurt het!, Op Timboektoe moet je zijn!

Hoofdpersonen: Kars, Isa, Annabel, Edgar, Sophie en Brian.
Hij/zij-vorm
Vervelendste personen: Alain, omdat hij Edgar in elkaar slaat en Sophie wil verkrachten.
Simone en Birgit, omdat ze Isa wijs maken dat Kars een ander meisje heeft en François, omdat hij de kantine en disco in de brand steekt.
Leukste personen: Kars, Annabel, Edgar, Sophie en Brian, omdat ze altijd heel vrolijk zijn, ondanks wat ze meemaken.
Mooiste moment: Het weer opbouwen van de camping door de mensen van SOS-NEDERLAND.
Vervelendste momenten: Als de camping afbrandt en ze horen dat er geen geld is om de camping weer op te bouwen. Als Edgar in elkaar wordt geslagen.
Genre: Modern Jeugdboek.
Welke tijd: Deze tijd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

simone en birgit maken annabel wijs dat kars een ander heeft, niet isa

8 jaar geleden

Andere verslagen van "Timboektoe rocks! door Carry Slee"