Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tiffany door Felix Thijssen

Beoordeling 2.3
Foto van een scholier
Boekcover Tiffany
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 522 woorden
  • 22 november 2004
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 2.3
10 keer beoordeeld

Boekcover Tiffany
Shadow
Tiffany door Felix Thijssen
Shadow
Titel: Tiffany
Schrijver: Felix Thijssen
Uitgever: Lutingh Sijthoff
Jaar van uitgave: 2000
Aantal blz. : 255
1a. Geef in een woord weer wat je eerste reactie was nadat je het boek uit had. Spannend
1b. Welk gedeelte van het boek (geef in enkele zinnen aan wat er gebeurt) vind je het leukst? Waarom? Het eerste gedeelte. Daarin word Tiffany door een klant van haar voor de deur van Max Winter gesmeten. Dat stuk was lekker zielig, dat vind ik altijd leuk. 1c. Welk gedeelte (geef in enkele zinnen aan wat er gebeurt) vind je het minst slechtst of het minst interessants? Leg uit. Ik vond niet echt een gedeelte slecht, het was een heel goed boek wat makkelijk leest. En als het saai dreigt te worden gebeurt er wel weer wat. 2a . Geeft de titel de inhoud van het boek goed weer? Leg uit. Het is niet echt een duidelijke titel, het is gewoon de naam van een van de hoofdpersonen. 2b Bedenk 2 nieuwe titels voor het boek en geef daar een uitleg bij. Max Winter 3, omdat het het 3de boek in de Max Winter serie van Felix Thijssen is en ik weet geen andere, de titel die het boek nu heeft is gewoon goed. 3a. Wat is het onderwerp van het boek? Het gaat over Max Winter, een privé-detective die als hij thuiskomt een heroïne hoertje gewond voor zijn deur vind. Ze blijkt iets gestolen te hebben van een belangrijke generaal in het leger die het perse terug wilt. Max trekt zich wat van haar aan en zorgt voor haar en vind uit waarom ze heroïne hoer enzo is geworden. 3b. Spreekt het onderwerp jou aan? Waarom wel of niet? Het spreekt mij wel aan, het is een spannend onderwerp, maar toch zielig. 3c. Welke kanten van het onderwerp hebben volgens jou te veel/te weinig aandacht gekregen? Leg uit. Geen, alles is uitvoerig beschreven. 3d. Welke mening blijkt uit dit boek over het onderwerp? Ben jij het daarmee eens? Leg uit. Er wordt niet echt een mening gegeven over het onderwerp. 4a. Hoeveel tijd verstrijkt er in het boek? Waar kun je dat uit opmaken? Je kan niet opmaken hoeveel tijd er uit het boek verstrijkt, er staat bijvoorbeeld niet dag 1. 4b. Wordt het verhaal in een logische volgorde verteld? Let uit. Ja, alle gebeurtenissen verlopen in een logische volgorde. 5. Je gaat op internet op zoek naar meer informatie over de schrijver. Geef aan op welke sites je informatie kunt vinden. Pak de beste site eruit en beschrijf wat hier allemaal opstaat. Welk cijfer zou je de site geven? De site’s: http://www.crime.nl/auteurs/thijssen.html
http://www.xs4all.nl/~embden11/Nederlands/thijssen.htm
http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php3?id=thij004
http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/art-6a651f.html
http://www.crimezone.nl/showauthor.php?authorID=133
http://www.geocities.com/felixthijssen/index.html
De beste van dat rijtje is de laatste. Op deze site staat een groot gedeelte van zijn werk, een korte biografie en een overzicht van artikelen en interviews in tijdschriften en kranten. De site verdient zeker een 8.5.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tiffany door Felix Thijssen"