Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Shelters of Stone door Jean M. Auel

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover The Shelters of Stone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas aso | 360 woorden
  • 13 april 2012
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
6 keer beoordeeld

Boekcover The Shelters of Stone
Shadow
The Shelters of Stone door Jean M. Auel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Een vuurplaats in steen is het 5de boek van de reeks De Aardkinderen. In dit deel lees je hoe Ayla het stelt bij de familie en geboortevolk van Jondalar.

Na lang reizen zijn Ayla en Jondalar eindelijk aangekomen bij de Zelandoniërs, het geboortevolk van Jondalar. Zijn familie is in de wolken met zijn terugkeer van een lange trektocht en is nieuwsgierig naar de exotische vreemde die hij heeft meegebracht. En ook de dieren die aan zijn zijde lopen, zijn niet aan hun neus voorbij gegaan. Ayla en Jondalar delen alle kennis die ze hebben opgedaan tijdens hun reizen – zoals de ontdekking van vuurstenen en de speerwerper en het feit dat dieren tam kunnen zijn – en vertellen hun avonturen aan de grot. Door de vele gebeurtenissen in deze groep mensen valt het al snel op hoe bijzonder Ayla is. Ze wil niets liever dan in de smaak vallen bij Jondalars volk, dus probeert ze zo goed mogelijk voor iedereen te doen, maar sommigen zijn jaloers, waardoor ze alles doen om het Ayla moeilijk te maken. Na de eerste ontmoetingen met de volledige stam, komt de jaarlijkse Zomerbijeenkomst eraan waar alle volkeren uit de buurt samenkomen. Een onderdeel van die bijeenkomst is de Verbintenisceremonie, waaraan Jondalar en Ayla zullen deelnemen, samen met nog enkele andere koppels. Eén van die koppeltjes is een verre nicht van Jondalar en een man van “gemengde geesten”. Hiermee bedoelt men een kind van een Homo Sapiens en een Neanderthaler. Hierrond is ontzettend veel commotie, want er heerst nog altijd een taboe op mensen van de Stam, de Neanderthalers. Gelukkig lost Zelandoni, de machtigste geneesvrouw van alle stammen, deze situatie op. Na de Verbintenisceremonie bouwt Jondalar stiekem aan een vaste plaats bij de Negende Grot van de Zelandoniërs. Zelandoni ziet tijdens de Zomerbijeenkomst Ayla’s talent voor de geneeskunde in en probeert Ayla te overtuigen om aan de opleiding als Zelandoni te beginnen, maar Ayla wil eigenlijk enkel een gezinnetje stichten met Jondalar. Het boek eindigt bij de geboorte van Ayla’s dochtertje, Jonayla Op het laatste beslist ze om de opleiding bij Zelandoni te starten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Shelters of Stone door Jean M. Auel"