Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The fault in our stars door John Green

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover The fault in our stars
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 777 woorden
  • 30 januari 2016
  • 78 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
78 keer beoordeeld

Boekcover The fault in our stars
Shadow

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Gen…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernieti…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction

The fault in our stars door John Green
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting

Hazel Crace Lancaster is een meisje van 16 jaar oud. Hazel is erg ziek, ze heeft schildklierkanker. Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor een onbekende tijd.  De moeder van Hazel stuurt haar naar een praatgroep om te praten over haar problemen en mensen met dezelfde ervaring als zij. In de praatgroep komt zij Augustus Gus Waters tegen. Anderhalf jaar geleden had hij last van botkanker, hij heeft het overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar hebben ontmoet, lijkt er geen einde meer aan te komen. Hazel gaf Gus haar lievelingsboek ‘An Imperial Affliction’ een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. geschreven door Peter van Houten, een Nederlandse schrijver. Omdat Hazel al eerder opgegeven was, heeft ze haar wens van de wensstichting al verbruikt aan een bezoekje in een pretpark. Augustus heeft zijn wens echter nog wel en hij regelt op die manier dat Hazel en hij naar Amsterdam af kunnen reizen om Peter van Houten te ontmoeten. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. Thuis blijkt dat de kanker bij Augustus terug is. Augustus gaat snel achteruit. Gus wordt opgenomen in het ziekenhuis omdat het steeds slechter met hem gaat. Later belandt hij in een rolstoel omdat lopen erg moeilijk voor hem is. Uiteindelijk belandt Gus in de intensive care nadat hij Hazel had gebeld midden in de nacht. Hazel trof hem daar ondergekotst en doodziek aan.

Personages

Hazel Grace Lancaster: De ik-persoon in het verhaal. Een meisje van 16 met schildklierkanker. Ze ontmoet een jongen in de praatgroep waar ze naar toe is gegaan door haar moeder. Ze word verliefd en samen gaan ze opzoek naar haar favoriete schrijver ‘Peter van Houten’

Augustus (Gus) Waters: Een 17 jarige jongen die anderhalf jaar geleden last had van botkanker maar, ten koste van een been. Gus is naar de praatgroep gebracht door zijn vriend Isaac, daardoor leerde die Hazel kennen.

Isaac: Hij is de beste vriend van Gus, hij heeft ook kanker maar dan in zijn ogen. Uiteindelijk word hij ook blind. De vriendin van Isaac maakte het ook uit om die reden, hij is er kapot van maar met zo’n vriend als Gus komt alles goed.

Peter van Houten: De schrijver van het boek ‘An Imperial Affliction’. Hij is alcoholist en onhandelbaar. Hij komt later wel op de begrafenis zoals hij met Augustus had afgesproken om Hazel te vertellen hoe het verhaal afloopt.

Lidewij Vliegenthart: De assistent van Peter van Houten neemt ontslag wanneer Hazel en Augustus bij Van Houten op bezoek zijn omdat ze het niet meer trekt dat Van Houten zo onbeschoft is.

 

 

 

Eigen mening

Het  boek leek mij eerst niet zo leuk. Het onderwerp was kanker, ziek en dood. Nooit leuke boeken om over te lezen. Ik hoorde van veel mensen dat ze het een heel leuk boek vonden dus ik vond het tijd om het boek ook te gaan kopen. Toen ik eenmaal begon met lezen, kon ik niet meer stoppen. Het verhaal is erg spannend, je weet op sommige momenten niet wat er gaat gebeuren of wat je kan verwachten. Het boek en het verhaal is heel begrijpelijk. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, zo begrijp je makkelijker waar het over gaat. Het boek is voor mijn leeftijd, het is geen kinderachtig boek omdat je sommige dingen wel even vaker moet lezen om te begrijpen. Het boek is wel langdradig, het is een lang verhaal met een klein lettertype. Zo staan er veel woorden op 1 bladzijde dus je doet wel lang over het lezen van het boek. Verder is het verhaal zielig, onderwerpen over dood gaan en kanker is nooit leuk om te lezen.

Verwerkingsopdrachten fictie

Zoek 10 moeilijke woorden in je boek die jij of je broertje/zusje/vriend(in) niet goed begrijpen. Zoek van deze woorden de betekenis op in je (online) woordenboek.

Diagnose: vaststelling (bv. van een ziekte) op grond van verschijnselen.

Concurrentie: mededinging, wedijver, m.n. in het bedrijfsleven.

Strategie: 1 wetenschap, kennis van het oorlogvoeren. 2 bekwaamheid om met behulp van de ter beschikking staande middelen een gesteld doel te bereiken. 3 plan van handelen.

Counterinsurgence: insurgency: muiterij, oproer, opstand

Depressief: gedurende langere tijd neerslachtig

Geconfronteerd: tegenover elkaar stellen

Adolescenten: iem. die bijna volwassen is

Metafoor: beeldspraak die berust op vergelijking: ‘het schip van de woestijn’ is een metafoor voor ‘kameel’

Vergetelheid: het vergeten-zijn: aan de vergetelheid ontrukken in herinnering laten blijven.

Filosoof: beoefenaar van de filosofie; wijsgeer

 

REACTIES

S.

S.

omg dankje dit is echt een goede samenvatting

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The fault in our stars door John Green"