The fault in our stars door John Green

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover The fault in our stars
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 317 woorden
  • 6 juni 2015
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6
16 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Een weeffout in onze sterren
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2012
Pagina's
264
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The fault in our stars
Shadow

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Gen…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernieti…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction

The fault in our stars door John Green
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Samenvatting:

Dit boek gaat over 2 jonge zieke mensen die langzamerhand verliefd worden en als geen ander weten hoe hard de wereld in elkaar steekt.

Verhaalbegin:

Hazel is volgens haar moeder en dokter depressief, een bijwerking van kanker, maar eigenlijk is het een bijwerking van doodgaan (in Hazel haar ogen). Ze moet naar een praatgroep voor jongeren van haar leeftijd die ook kanker hebben. Daar ontmoet ze voor het eerst Augustus Waters, een jongen die 1,5 jaar geleden schoon verklaard is aan botkanker. Na de praatgroep vraagt Augustus buiten of Hazel met hem bij hem thuis een film wilt kijken, ze gaat mee.

Verhaaleinde:

Na de dood en begravenis van Augustus Waters moet Hazel door. Ze komt er dankzij Isaac achter dat hij een vervolg op Een vorstelijke beproeving voor haar aan het schrijven was. Uit zijn notitieboekje missen ook een aantal bladzijdes. Die bladzijdes zijn nergens te vinden, tot ze bedenkt dat hij ze naar Peter van Houten heeft geschreven. Ze mailt Lidewij, en krijgt antwoord dat de brieven bij Peter zijn. Het boek eindigt met de brieven en Hazel die zegt: “ Reken maar Augustus, reken maar.”

Beoordeling:

Ik vind John Green echt een geweldige schrijver. Het verhaal is erg dicht tot de werkelijkheid geschreven en al die prachtige quotes (bijvoorbeeld: ‘’I’m on a rollercoaster that only goes up my friend’’) maken het verhaal nog mooier. Het verhaal zelf gaat over een meisje met kanker en een jongen die het gehad heeft en hun relatie. Boeken die over kanker geschreven worden zijn vaak depressief, bij dit boek is het anders, het laat je zien dat je moet blijven vechten voor je ziekte maar ook plezier moet maken. Daarom is het naar mijn mening ook erg geloofwaardig. Nogmaals ik vond dit boek echt heel mooi, het enige minpuntje is dat er voor mijn mening een wat moeilijk taalgebruik wordt toegepast. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The fault in our stars door John Green"