The fault in our stars door John Green

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover The fault in our stars
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 348 woorden
  • 26 mei 2015
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
13 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Een weeffout in onze sterren
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2012
Pagina's
264
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The fault in our stars
Shadow

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Gen…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernieti…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction

The fault in our stars door John Green
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Boekverslag The Fault In Our Stars

Samenvatting :

 Hazel heeft kanker en kan niet beter worden. Ze gaat naar een praatgroep. Daar leert ze Augustus kennen. Augustus heeft kanker overleefd, maar is wel zijn been kwijt. Hazel en Augustus worden steeds betere vrienden. Nadat Augustus het lievelingsboek van Hazel had gelezen, besloten ze om opzoek te gaan naar de schrijver in Amsterdam om te weten hoe het verhaal afloopt. De ontmoeting valt tegen, maar in Amsterdam wordt hun liefde voor elkaar groter. Na hun reis zijn ze vaak bij elkaar. Maar er wordt ontdekt dat de kanker bij Augustus weer terug is en na een tijdje overlijdt hij.

Beschrijving hoofdpersoon :

  • Hazel Graze Lancaster. Ze is een meisje van 16 met schildklier kanker, met uitzaaiingen in haar longen. Ze heeft geen broers en zussen, en is een grappig, maar ook bescheiden meisje.

Beschrijving bijpersonen :

Augustus Waters : is een jongen van ongeveer 18 jaar oud. Omdat hij kanker heeft gehad, heeft hij een been verloren en loopt nu met een prothese. Hij is de beste vriend van Isaac die ook bij de praatgroep zit

Peter Van Houten : De schrijver van ‘Een vorstelijke beproeving’, Hazel haar lievelingsboek.

Liedewij Vliegenthart : De assistent van Peter, die ervoor zorgt dat Hazel en Augustus , Peter kunnen ontmoeten.

Isaac :  de beste vriend van Augustus. Door zijn kanker moeten zijn ogen verwijdert worden en wordt dus blind. Hij zit ook bij Hazel in de praatgroep.

Hazel haar ouders : Ze maken zich erg zorgen om hun dochter, en richten later een club op om ouders met een kind die kanker heeft te helpen.

Plaats :  

Het verhaal speelt zich het meest af in Indianapolis en verder in het verhaal speelt het zich af in Amsterdam.

 Tijd :

Ik denk dat er ongeveer een halfjaar voorbij gaat.

Ogen :

Door Hazel haar ogen, omdat er wordt gezegd ‘ik‘ en daar wordt Hazel mee bedoelt.

Soort boek :

Het is een realistische fictie.

Mooiste stuk uit het boek :

Toen ze naar Amsterdam gingen, omdat je dan dingen herkent vanuit Nederland, terwijl het door een Amerikaanse schrijver is geschreven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The fault in our stars door John Green"