The farmer wants a wife door Maeve Haran

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover The farmer wants a wife
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 1154 woorden
  • 9 juli 2014
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Eerste uitgave
2001
Pagina's
384
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The farmer wants a wife
Shadow
The farmer wants a wife door Maeve Haran
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1 Titelbeschrijving

Auteur: Maeve Haran

Titel: Vrouw gezocht

Oorspronkelijke titel: The farmer wants a wife

Oorspronkelijke uitgave:  Little, Brown and Company, 2001

Oorspronkelijke taal: Engels

Vertaald door: Monique Eggermont

Uitgeverij: Van Reemst uitgeverij, Unieboek bv

Gelezen druk: eerste druk uit  2001

ISBN: 90 410 1007 6

2 Achtergrondinformatie  auteur

Andere boeken van Haran zijn:

Aan de man

Uit een goed nest

Weelderige vormen

Alles of niets

De oorlog tussen de seksen

Wie is Haran Maeve?

Maeve is afgestudeerd van Oxford University studierichting,rechten. Ze is een voormalig tv-producent en moeder van drie volwassen kinderen. Ze begon haar carrière als schrijver met de internationale bestseller, Having It All, die de dilemma's van het balanceren van  carrière en moederschap verkend. Maeve heeft verder acht hedendaagse romans en twee historische romans geschreven. Haar boeken zijn vertaald in 26 talen, twee die zijn genomineerd voor de Romantic Novel of the Year. Ze woont in Noord Londen met haar man. Ze is nu 54jaar oud. Toen ze 50 was, is eindelijk getrouwd met der man Alex Graham nadat ze 17jaren met elkaar zijn gegaan.

3 Leeservaring

Dit boek was erg grappig, maar aan de andere kant ook over heel serieuze onderwerpen, zoals geld problemen, vriendschap, vertrouwen. Ik vond het erg leuk vanwege het onderwerp, het is een romantische komedie, dus er is liefde, verdriet, geluk, alles in een. Het boek is niet in moeilijke taal geschreven dus heel makkelijk om te lezen. Ik heb genoten van elk hoofdstuk weer. Het was spannend van kaft tot kaft.

4 Herkenning

Toen ik het boek las moest ik wel denken aan romantische film. Ik kon me helemaal plaatsen in dat verhaal. Het leek alsof ik in dat verhaal speelde. In onze samenleving heb je niet echt van zulke dingen die gebeuren.  Het verhaal was meer een sprookje kan je zeggen.

5 Analyse

Inhoud

Flora Parker( Flo) is een brutale en stijlvolle dame met een grote mond .  Ze heeft een neiging om te handelen voordat ze denkt. Ze werd op een ochtend wakker naast een man genaamd Miles. Nadat ,kwam ze ook erachter dat ze op de voorpagina van een krant stond  in haar Wonderbra. Na dit alles mee te hebben gemaakt  besloot ze om naar het huis van haar tante op het platte land te gaan om haar leven te verbeteren. Daar ontmoette ze de broers  Adam en Hugo. De oom van Adam en Hugo, oom Kingsley maakte een weddenschap, dat degene die trouwt voor  St Michielsdag  de boerderij kreeg . Anders zou hij de boerderij verkopen.  Adam en Flo begonnen te flirten. Flo kwam tot de ontdekking dat was Miles was die haar foto had laten zetten op de voorpagina van de krant. Miles wilde dat ze het gezicht werd  voor het whisky-merk genaamd Blackmills . Die baan werd der aangeboden, ze nam de baan vanwege het geld, zodat ze haar oom en tante en hun kinderen konden helpen met hun schapenboerderij, omdat zij geen geld hadden ervoor. Ze werd zeer goed bevriend met haar nichtje Mattie. Ze sliep met Adam en hij vroeg haar om met hem te trouwen. Ze heeft  eerst meer tijd gevraagd, maar later stemde ze  in om Adam's vrouw te worden. Ze moest terug naar Londen gaan voor een fotoshoot. Miles  maakte stiekem een foto van haar naakt onder de douche. Hij stuurde een mannen tijdschrift genaamd Upfront  naar Adam's plaats en in dat tijdschrift kon je die naakte foto van Flo zien. Adam was helemaal niet boos op, maar Hugo was wel erg boos en ging hij naar Londen en daar ontdekte hij  dat het  Miles was die de foto heeft  gemaakt. Hij ging naar Miles en Miles vertelde hem dat Flo hem ook pijn zou doen. De bruiloft kwam steeds dichterbij en  Flo vroeg Miranda, haar beste vriendin om haar bruidsmeisje te zijn. En Adam vroeg zijn broer Hugo. Op haar trouwdag, kwam  Flo's vader in de kerk wat  Flo erg blij heeft gemaakt. Maar op het altaar, toen de dominee ze  wilde trouwen, zei Flo nee. Ze zei dat het niet goed  voelde  en dat ze niet van elkaar houden. Adam zei dat ze verliefd was op Hugo (wat waar was) en dat hem niet kon schelen, want dan zou hij met Donna, een vrouw die in de bar van Angel’s werkt trouwen. Ze was trouwens  zwanger van hem. Na de bruiloft, ging Hugo voor ongeveer een week wonen  bij Miranda, ze hadden een soort van relatie. Maar Miranda wist dat Hugo aan Flo dacht en dat hij van haar hield,en ze liet hem gaan. Hugo ging terug en zag dat Flo wegging en hij vroeg haar om met hem te trouwen. Flo zei ja omdat ze van hem hield en hij ook van haar. Het was nog niet laat. Ze trouwden en kregen dan de boerderij. Adam en Donna zijn naar Spanje gegaan.

Verhaalfiguren

Flo Parker- ik kon me best identificeren met haar. Soms heb je bepaalde tijden in je leven waarbij tot het besef komt dat je het moet veranderen. Dingen die je doet worden niet goed genomen bij andere mensen. Je voelt je niet goed genoeg. Je zoekt gewoon de juiste mensen op die je natuurlijk kunnen helpen. Flo was slim en knap. Aan het eind is het beter gegaan met haar. Ze is getrouwd.

Andere verhaalfiguren zijn Miles, Adam en Hugo Moreton, tante en oom van Flo, Pamela, Veronica. Miles is egoist. Hij gebruikte Flo. Omdat Flo hem niet wilde probeerde hij op de een of andere haar leven te verpesten.

Adam en Hugo verschillen van elkaar helemaal. De manier hoe  er wordt gesproken Adam was dus knapper dan z’n broer. Z’n hele manier wees dat hij niet serieus was in tegenstelling tot z’n broer die heel erg serieus is.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Adam en Hugo verschillen van elkaar helemaal. De manier hoe  er wordt gesproken Adam was dus knapper dan z’n broer. Z’n hele manier wees dat hij niet serieus was in tegenstelling tot z’n broer die heel erg serieus is.

De oom en tante van Flo waren daar voor haar. Ze hebben der niet weggestoten. Ze waren juist om der de nodige familieliefde te geven.

Pamela, de moeder van Adam en Hugo en Veronica, nichtje van Flo vond ik zo gemeen. Ze deden zo gemeen tegen Flo. Veronica die was zo jaloers omdat zij ook verliefd was op Adam.

Meerwaarde

Het verhaal ontleent zijn meerwaarde aan de manier hoe het wordt verteld. Het begint verdrietig en eindigt gelukkig. Een soort happy ending.

Het verhaal is chronologisch verteld. Begin van hoofdstuk 2 waar ze keert naar der familie.

Het feit dat Flo in de problemen zat en toch heeft geprobeerd om haar familie te helpen om de boerderij te redden.

Haar oom zou zelfmoord plegen was Flo net in de buurt. Ze heeft hem gered.

Het verhaal is abrupt geeindigd. Je denkt van de spanning begint hier en plots krijg je het einde. Je moet zelf gaan zitten puzzelen hoe het precies zal gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The farmer wants a wife door Maeve Haran"