Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The boy in the striped pyjamas door John Boyne

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover The boy in the striped pyjamas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 405 woorden
  • 29 mei 2012
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
79 keer beoordeeld

Boekcover The boy in the striped pyjamas
Shadow

The story of The Boy in the Striped Pyjamas is very difficult to describe. Usually we give some clues about the book on the cover, but in this case we think that would spoil the reading of the book. We think it is important that you start to read without knowing what it is about.

If you do start to read this book, you will go on a journey with a nine-y…

The story of The Boy in the Striped Pyjamas is very difficult to describe. Usually we give some clues about the book on the cover, but in this case we think that would spoil the re…

The story of The Boy in the Striped Pyjamas is very difficult to describe. Usually we give some clues about the book on the cover, but in this case we think that would spoil the reading of the book. We think it is important that you start to read without knowing what it is about.

If you do start to read this book, you will go on a journey with a nine-year-old boy called Bruno. (Though this isn't a book for nine-year-olds.) And sooner or later you will arrive with Bruno at a fence. Fences like this exist all over the world. We hope you never have to cross such a fence.

The boy in the striped pyjamas door John Boyne
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
Wanneer Bruno op een middag thuis komt is hun dienstmeisje zijn spullen aan het inpakken, want ze gaan verhuizen voor het werk van zijn vader (de Furie). In zijn nieuwe slaapkamer in Auschwitz ontdekt hij al snel een raam, hij kijkt naar buiten en ziet veel mensen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en hij vindt het in Auschwitz maar saai, totdat hij het hek volgt waar geen eind aan lijkt te komen. Hij blijft langs het hek lopen, totdat hij een jongentje ziet zitten; Shmuel. Het jongentje in de gestreepte pyjama doet zijn best om Bruno uit te leggen waarom hij achter het hek zit. De vriendschap tussen Shmuel en Bruno wordt heel hecht, Bruno gaat elke dag na schooltijd naar Shmuel toe om het eten te brengen. Op een dag is de vader van Shmuel verdwenen, samen besluiten ze hem te zoeken. Omdat Bruno onder het hek is geklommen en ook een pyjama aan heeft, word hij net als Shmuel opgepakt en vergast in de gaskamer.

Oorlog in het boek
Dit boek gaat over de Tweede Wereldoorlog, vooral over het concentratiekamp Auschwitz. De oorlog speelt een zeer belangrijke rol in het boek. Je komt te weten hoe het was als je vader voor Hitler werkte. Je komt ook te weten hoe streng het er allemaal aan toe ging. Niemand mocht weten dat je voor Hitler werkte, zelfs je kinderen niet. Ook kom je te weten hoe het was als je in een concentratiekamp zat. Hoe triest het daar was. En dat je vader zomaar zonder afscheid te kunnen nemen, werd vergast. Ook hadden vele mensen er geen enkel idee van hoe erg het er allemaal aan toe ging.

De bedoeling van het verhaal
Dit verhaal is geschreven voor jongeren, maar ook voor ouderen is het een aangrijpend boek. Het is ook een goed boek als je gewoon meer wilt weten over hoe mensen dachten, die in een concentratiekamp zaten.

De bedoeling van de schrijver is mensen duidelijk maken hoe het was in de Tweede Wereldoorlog. Hij probeert je een beeld te geven van hoe het er aan toe ging in zo’n concentratiekamp.

De schrijver heeft voor deze titel gekozen naar aanleiding van de kleren die de mensen moesten dragen in Auschwitz. Wij vinden dit een goede titel, omdat het de harde waarheid is. En Shmuel draagt ook zo’n pyjama. Het moest van de NSB. En Bruno denkt dat het een gewone pyjama is.

REACTIES

A.

A.

Super!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The boy in the striped pyjamas door John Boyne"