Test. door Mirjam Mous

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Test.
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 626 woorden
  • 1 mei 2018
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
36 keer beoordeeld

Boekcover Test.
Shadow

EEN TEST OP LEVEN EN DOOD

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Daar zal hij nooit aankomen, want zodra hij op straat komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. Er staat op: dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvo…

EEN TEST OP LEVEN EN DOOD

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Daar zal hij noo…

EEN TEST OP LEVEN EN DOOD

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Daar zal hij nooit aankomen, want zodra hij op straat komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. Er staat op: dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvonnis. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. Langzaam wordt duidelijk dat Elvis op een bijna onmenselijke manier op de proef wordt gesteld.

Test. door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De mondelinge boekbespreking

1. Gegevens van het boek

            Titel: TEST.

            Auteur: Mirjam Mous

            Weetjes over de auteur: 54 jaar, ze heeft geen kinderen maar wel een man.

            Afbeelding schrijfster:

            Uitgeverij: Van Holkema & Warendof

            Aantal bladzijden: 284

            Thema’s: Spanning en avontuur

2. Titel

            De titel is ‘Test’ omdat Elvis -het      hoofdpersonage-  allerlei testen moet uitvoeren.

            Een andere titel zou kunnen zijn ‘Ontvoerd’ omdat de vader van Elvis ontvoerd is.

3. Voorwerp

            Mijn voorwerp is dit papiertje. Omdat Elvis in het begin een papiertje krijgt van een zwerver        met daarop: Dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn             doodvonnis.

4. Mening

            Ik vind het een heel  leuk en spannend boek. Omdat je wilt weten of hij zijn vader gaat vinden en wat zijn volgende test gaat zijn en of hij die gaat halen. Het boek was ook      makkelijk te lezen door het goede lettertype- en groote. Het is zeker een aanrader voor           jongeren van onze leeftijd.

5. Vraag

            Ik zou vragen waar dat ze haar inspiratie vandaan haalde. Omdat er toch een paar rare   dingen in voor komen.

6. Inhoud

 

Het verhaal speelt zich af in het Engelse kustplaatsje waar hij woont aan het begin van de zomervakantie. De 16-jarige Elvis Long heeft afgesproken met Talisha aan de pier. Maar daar zal hij nooit aankomen, want zodra hij op straat komt krijgt hij een papiertje in zijn handen gedrukt met daarop: DIT IS EEN TEST. WE HEBBEN JE VADER. VERTEL HET AAN NIEMAND.

ANDERS TEKEN JE ZIJN DOODVONNIS.

Eerst denk Elvis dat het een grap is van zijn vrienden, maar dan blijkt dat zijn vader echt verdwenen is. Hij gaat op zoek naar zijn vader en gaat naar de goktenten waar zijn vader meestal is. Hij vindt zijn vader niet maar komt er wel achter dat zijn vader grote schulden heeeft. Er lijken steeds meer redenen te zijn om zijn vader te ontvoeren.

 

Hij krijgt iedere dag via zijn computer of via een envelop een opdracht binnen die hij moet uitvoeren binnen de 12 uur. En dat zeven dagen lang.

De meeste opdrachten zijn raar. Zoals zijn eerste opdracht: Een hele emmer hondendrollen verzamelen om daarna een keuken daarmee in te smeren.

En de opdrachten worden steeds moeilijker.

 

Ondertussen gaat Elvis op zoek waar zijn vader is en wie de ontvoerder is. Maar dat is moeilijk, want de ontvoerder weten steeds waar Elvis is en wat hij gedaan heeft.

 

De laatste opdracht is om zijn vader terug te vinden. Hij heeft zoals altijd 12 uur de tijd. Maar als hij zijn vader niet vind, dan is de test niet geslaagd en ziet hij zijn vader nooit meer terug.

 

Zal hij zijn vader vinden en wie zat achter de ontvoering?

REACTIES

A.

A.

Heel goede uitleg !! Je verklapt ook niet alles en dat is goed ;)

5 jaar geleden

E.

E.

tam

5 jaar geleden

A.

A.

Echt heel goed, jij bent hier echt goed in

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Test. door Mirjam Mous"