Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Tegen mijn wil.
Waarom heb ik dit boek gekozen?
In de Mediatheek zag ik dit boek liggen. De achterkant sprak mij erg aan en zodanig ben ik hem gaan lezen en toen ik hoorde dat we een boekverslag moesten maken dacht ik gelijk aan dit boek, want het is een spannend en leuk boek. Ook is het een erg serieus onderwerp. Het genre is Liefde en problemen en ook dat zorgde ervoor dat ik dit boek gekozen heb.
Klopt de titel met het verhaal?
Ik vind de titel "Tegen mijn wil" goed kloppen, want het gaat over seksueel misbruik. Simone (Degene waar het verhaal over gaat) wordt misbruikt en wil dit natuurlijk niet. Het is zo gezegd "tegen haar wil" vandaar dat ik de titel goed bij het boek/verhaal vind passen.


Uit welk perspectief word het verhaal verteld en wat is het effect van die keuze?
Het verhaal wordt vanuit het ik-perspectief verteld. Dit merk je bijna het hele verhaal word door Simone vertelt en Simone is de ik persoon in het verhaal. Het effect is dat je zelf ook een beetje meer in het verhaal komt. Je leeft je meer in en eigenlijk zo je kunnen bedenken dat jij de ik-persoon bent waardoor het nog spannender wordt. 1 Ding... Ik denk niet dat je de ik-persoon wil zijn. (Het perspectief wordt niet gewisseld.)
Wie zijn de hoofdpersonen
- Simone is in het verhaal de belangrijkste/grootste hoofdpersoon, ze is 15 jaar en wordt misbruikt. Zij is degene die waar het hele verhaal over gaat.
- Simon is eigenlijk een soort 2e hoofdpersoon hij is de nieuwe buurman die haar later zal misbruiken. Een groot deel van het verhaal gaat dus ook over hem.
Wat is het probleem van de 1e hoofdpersoon en lost zij dat uiteindelijk op?
Het probleem is dat Simone misbruikt wordt door haar buurman Simon. Ze kan niks zeggen, want Simon bedreigd haar.
Uiteindelijk vertelt ze het verhaal aan iemand en wordt alles goed opgelost.


Wie zijn de bijfiguren?
- Amber : Zij is de dochter van Simon en Barbara, ze is een erg vrolijk meisje. Simone is vaak bij de buren om op te passen op Amber
- Barbara : Zij is de vrouw van Simon en de moeder van Amber. Ze is vrij knap en erg aardig.
- Vincent : Is de jongen die haar steunt en helpt en waar ze wat mee krijgt. Hij is erg knap volgens Simone
- Katja : Haar beste vriendin.
- Martijn : Haar broertje, ze houdt heel veel van hem. Hij heeft ADHD
- Moeder : De moeder van Simone.
- Vader : De vader van Simone.
Samenvatting van het boek.
Simone krijgt nieuwe buren en is al gelijk onder de indruk van haar nieuwe buurman Simon. Al gauw word haar gevraagd om een keer langs te komen om te kijken of ze goed op Amber kan passen en ja dat kan ze! Ze komt steeds vaker bij de buren, want de sfeer thuis is niet te houden bij haar broertje Martijn die ADHD heeft. Al een lange tijd vond ze Simon een zeer aantrekkelijke man, maar later beseft ze langzaam dat ze echt verliefd op hem is. Ze is graag bij hem in de buurt maar tegelijkertijd voelt ze dat er iets niet in orde is. Als Simone meevraagt wordt om mee op vakantie te gaan me de buren naar Zeeland vind ze dit super. Na lang zeuren mag ze mee. . Aan het begin heeft ze tijd van haar leven, maar als op een avond Simon haar dronken voert en misbruik van haar maakt stort alles in. Eenmaal thuis besluit Simone er niks over te zeggen. Als ze dat wel deed zou Simon iedereen vertellen wat voor een slet zij is. Een vriend van Simone, Vincent merkt dat er iets is met haar. Dit zag hij omdat zijn jongere zusje ook een keer misbruikt is en hij zag de zelfde kenmerken bij Simone. Op advies van Vincent schrijft Simone een brief aan haar ouders. Daarin vertelt ze alles wat er gebeurd is. Later doet ze ook aangifte. Er komt een rechtszaak maar daaruit komt geen bewijs van het misbruik en wordt Simon niet gestraft. Tot groot geluk voor Simone verhuist Simon wel.
Zou ik op de hoofdpersoon willen lijken?
Ik zou niet graag op de hoofdpersoon willen lijken, omdat ze is vrij onzeker en weet niet goed wat ze moet doen. Wel lijkt ze me heel aardig.
Wat vond ik van het boek en welk cijfer geef ik?
Ik vond het een heel boeiend boek, want het verhaal lijkt als je weet waar het over gaat heel erg verdrietig. Alleen als je het boek gaat lezen is het allemaal anders, want op de manier waarop het geschreven is trekt het op de een of andere manier je aandacht en wordt het niet een of ander saai, duf verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

hoe oud is simon dan ?

7 jaar geleden

@.

@.

dat staat er niet in .

5 jaar geleden