Stille getuigen door Gijs Wanders

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 456 woorden
  • 19 juni 2007
  • 18 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 18 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1992
Pagina's
237
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 13-16jaar (1993 Genomineerd)

Boekcover Stille getuigen
Shadow
Stille getuigen door Gijs Wanders
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Stille Getuigen.
Stille getuigen is een boek dat over een meisje gaat die Isabel heet. Isabel leeft in een stad waar een soort burgeroorlog is.
Haar vader is weg, haar broers zijn dood en haar zus is vermist.
Isabel is samen met haar moeder. Ze gaat ook veel om met Anna. Anna is iemand die opkomt voor de mensenrechten. Voor het leger is ze een groot probleem. Isabels moeder krijgt ineens bericht dat Isabels zus Patricia terecht is. Haar moeder gaat naar Patricia toe. Isabel blijft alleen thuis. Alleen Isabels moeder komt niet terug. Isabel gaat naar het klooster daar woont Anna ook. Daar ontmoet ze een jongen die Jorge heet. Jorge loopt gevaar op straat maar toch gaat hij de straat op maar hij wordt opgepakt. Dagen later vinden ze Jorge op een vuilnisbelt. Als Anna problemen krijgt met de regering omdat de regering denkt dat ze een rebel is ze moet samen met Isabel binnen 24 uur het land verlaten. Ze nemen een politieman in vertrouwen maar die verraad hun. Anna schiet de man in zijn arm. Ze vluchten te voet. Dan komen ze bij een man die Pachito heette. Hij bracht hun naar de kust omdat daar de invloed van het leger heel weinig is. Als ze daar aankomen, horen ze dat het leger verslagen is en dat ze vrij zijn.

De Personen
Isabel: Isabel is een meisje die veel in de problemen zit en de ergste dingen meemaakt. Gelukkig komt ze van die dingen wel weer boven.


Anna: Anna is een vrouw die haar mening wil geven.
Anna is ook advocaat maar kan nooit wat bewijzen omdat haar getuigen dood zijn.

Isabels moeder: Isabels moeder is een vrouw die ook haar mening geeft als ze naar dochter Patricia toe gaat is ze ineens weg uit het verhaal.

Pachito: Pachito is een vriendelijke man hij helpt Anna en Isabel naar de kust te komen.

De Plaats.
De plaats is in een stad. In een Midden-Amerikaans land.

De tijd.
Het speelt zich ongeveer in een maand af. In het boek staat niet wanneer het gebeurd is.

Probleem en afloop.
Het probleem is dat Anna en Isabel moeten vluchten omdat ze ongeveer net zo iets als vogelvrij verklaard zijn. Uiteindelijk komt het allemaal goed en zijn Anna en Isabel vrij.

Beoordeling.
Ik vond het een leuk en spannend boek. Het was een goed boek en ik ben blij dat ik het gelezen heb. Ik vond hem makkelijk om te lezen omdat als je erin begint heb je hem zo uit.


De titel
Ik denk dat het boek stille getuigen heet, omdat die stille getuigen zijn eigenlijk dode getuigen. Omdat als ze getuigen hebben voor een moord worden die getuigen ook vermoord en is die moord onoplosbaar.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stille getuigen door Gijs Wanders"