Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sproetenliefde door Maren Stoffels

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Sproetenliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 1181 woorden
  • 23 november 2011
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
22 keer beoordeeld

Boekcover Sproetenliefde
Shadow

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iem…

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Sproetenliefde door Maren Stoffels
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: Sproetenliefde
Naam van de Auteur: Maren Stoffels
Illustraties van: -
Het boek gaat over: Ambers leven staat helemaal op zijn kop nu ze alleen aan de WC muur durft te vertellen op wie ze verliefd is.

De hoofdpersoon: Amber
Andere belangrijke personen: Ezra, Thijs, Robin, Mick, Ambers moeder, Annemarie

Beschrijf van de hoofdpersoon het karakter en (als dat van belang is) het uiterlijk:
Amber is nogal onzeker over zichzelf. Ze is niet tevreden met wie ze is. Amber is jaloers op veel mensen, vooral omdat ze zelf geldproblemen heeft.

Amber heeft rossig haar tot op haar schouders, groene ogen en heel veel sproeten!

Maken de personen in het boek een ontwikkeling door? Zo ja, welke ontwikkeling is dat dan?
Amber krijgt Robin zover dat hij gaat praten. Thijs komt erachter dat Amber verliefd op hem is.

In welke tijd speelt het boek zich af?
In deze tijd, rond 2007

Hoe lang is de periode waarover wordt verteld?
Ongeveer een half schooljaar.

Wordt alles verteld in chronologische volgorde (de volgorde waarin het is gebeurd) of door elkaar?
Het wordt in de goede volgorde verteld, maar soms wordt er een herinnering naar boven gehaald.

Waar speelt het boek zich af? Kun je de plaats ook beschrijven?
Op school, bij Amber, bij Robin en in Engeland.
Als het zich op school afspeelt vooral in het Nederlands lokaal en in de WC op de vierde verdieping.
Amber gaat met een schoolweek naar Engeland. Daar beleeft ze ook veel!


Wat is jouw mening over dit boek? Gebruik minstens drie beoordelingswoorden en schrijf dan ook op waarom je die woorden gebruikt:
Heel leuk: Ik houd wel van dit soort boeken waarin de hoofdpersoon leuke dingen meemaakt omdat ze verliefd is.
Grappig: Er zitten hele grappige stukjes in dit boek, bijvoorbeeld als ze zit te piekeren over wat ze moet doen. Ik bedenk dan meestal ook zelf wat ik zou doen.
Zielig: Het boek is ook wel een beetje zielig, omdat Amber ruzie krijgt met haar beste vriendin Ezra en haar vriend Robin.

Zou je anderen dit boek willen aanraden? Waarom?
Ja, want ik vind het een heel leuk boek, alleen zou ik het geen jongen aanraden want het is een echt meisjesboek!

Jouw beoordeling: 1 2 3 5 6 7 8 9 10

Hoe begint het verhaal? Met een inleiding, bij het begin van de eigenlijk gebeurtenissen of ergens middenin de gebeurtenissen?
Het verhaal begint bij het begin van de gebeurtenissen. Amber is al wel verliefd, maar er volgen nog veel meer gebeurtenissen. In het begin zitten ze in de Nederlandse les van Thijs. Amber zit natuurlijk te dromen over Thijs en hoe knap hij is, maar ze weet dan nog niet wat haar allemaal te wachten staat!

Wat is het belangrijkste probleem in dit boek? Heeft het boek een goede of een slechte afloop of iets daartussenin? Leg ook uit waarom je dat vindt.
Amber is verliefd op een leraar. Ze durft dit aan niemand te vertellen, zelfs niet aan haar vriendin Ezra. Uiteindelijk zoekt ze steun bij de WC muur. Ze schrijft over en weer met de anonieme en durft bij hem/haar al haar zorgen kwijt.

Het heeft wel een goede afloop vind ik. Thijs komt erachter dat Amber verliefd op hem is en dat is maar goed ook. Ze zal hoop ik Thijs wel vergeten want het zal nooit iets worden tussen hen door het leeftijdsverschil. Amber moet een andere jongen vinden waar ze verliefd op wordt, maar dan nu wel een jongen van haar eigen leeftijd!

Hoe vond je de afloop van het boek?
Ik vind het wel een mooie afloop alleen wat ik altijd jammer vind aan het einde van een boek is dat je niet weet wat er later nog meer gebeurd. Ik vraag me bij dit boek bijvoorbeeld af of Amber van haar verliefdheid af komt en of ze een andere liefde vindt. Waar ik ook benieuwd naar ben is of Robin nu zijn hele leven weer blijft praten of dat hij zijn spreekbeurt houdt en daarna gelijk weer zwijgt.

Korte samenvatting:
Amber zit op de middelbare school en is tot over haar oren verliefd op Thijs Bilder, de leraar Nederlands. Ze durft dat aan niemand te vertellen omdat ze bang is dat iedereen haar uitlacht. Amber weet niet wat ze moet doen en daarom schrijft ze anoniem op de muur van de WC op de vierde verdieping een kreet: ‘’Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik doen?’’
Tot haar verbazing reageert er iemand op haar vraag. Er volgt een heel gesprek via de wc muur.

Ondertussen heeft Thijs haar gevraagd of zij wil proberen om Robin aan het praten te krijgen. Hij is nieuw op school, maar wil niet praten. De leraren hebben al van alles geprobeerd maar niets helpt. Thijs wil dat Robin een spreekbeurt gaat houden net als iedereen, maar dan moet hij wel praten.
Amber wil Thijs wel helpen en vooral nadat hij haar beloofd heeft dat zij maar één boek hoeft te lezen voor Nederlands. Amber ziet dat wel zitten omdat ze dyslexie heeft en dus helemaal niet van lezen houdt. Als Amber haar deal aan haar beste vriendin Ezra vertelt, vindt Ezra het een belachelijk en een onmogelijk idee. Omdat Robin gepest wordt door Melvin en Katinka, moet Amber ook voor hem op komen bij de pesterijen.

Ezra en Amber gaan samen met Robin, Melvin, Katinka en een groepje meiden en jongens uit andere klassen naar Engeland. Als begeleiders gaan Thijs en Jolanda mee. Thijs laat Amber weten dat dit een goed moment is om met Robin te gaan praten en een band op te bouwen. Dat lukt goed en Amber redt Robin uit alle pesterijen van Melvin en Katinka.

Amber en Ezra krijgen flinke ruzie als ze in Engeland zijn. Ezra beschuldigd Amber ervan dat ze geld gestolen heeft uit haar portemonnee. Diezelfde dag krijgt ze ook ruzie met Robin. Hij is erachter gekomen dat ze alleen zijn vriend is geworden om maar een boek te hoeven lezen. Amber is dus in één keer haar beste vriendin en haar beste vriend kwijt. Gelukkig kan Amber bewijzen dat ze het geld van Ezra niet gestolen heeft en vergeeft Robin haar.

Op een avond gaan ze met zijn allen naar een café. Als het tijd is om terug te gaan, wil Thijs nog even met Amber praten. Thijs is dronken en dan opeens zoenen ze. Na afloop zegt Thijs dat ze het moeten vergeten.

Nadat Amber een paar keer bij Robin thuis is geweest en vertrouwen heeft gekregen krijgt ze Robin zover om te praten. Hij gaat zelfs zijn spreekbeurt houden! Ook komt Amber erachter wie de anonieme is van de WC muur. Als ze na de schoolweek in Engeland op de WC gaat kijken staat er in grote letters: ‘’Sproetenliefde’’ geschreven. Dan wordt opeens alles duidelijk: Robin! Robin is de anonieme van de WC muur!

Robin en Amber hebben allebei sproeten en ze zijn een keer ‘’uitgescholden’’ met sproetenliefde.

Welk gedeelte uit dit boek herinner je je het best?
Het einde als iedereen is verbaasd als Robin zegt: “Ik houd mijn spreekbeurt over …” Het is Amber gelukt om Robin te laten praten!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sproetenliefde door Maren Stoffels"