Sproetenliefde door Maren Stoffels

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Sproetenliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1931 woorden
  • 17 oktober 2010
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
31 keer beoordeeld

Boekcover Sproetenliefde
Shadow

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iem…

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Sproetenliefde door Maren Stoffels
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag: Sproetenliefde

Boekgegevens
Titel: Sproetenliefde
Schrijver: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold/Amsterdam
Bladzijden: 144

Onderwerp
De onderwerpen van dit boek zijn vriendschap en verliefdheid.
De hoofdpersoon wordt veel met deze onderwerpen geconfronteerd.
Het is soms heel lastig als je verliefd bent op iemand waarvan je niet weet of hij/zij jou ook leuk vind.
En dat je bevriend word met iemand die niet zo gelieft is in de klas, het is al helemaal moeilijk want diegene praat ook nog eens niet.

Thema + 3 motieven
Als je verliefd bent dan kan je persoonlijk heel erg veranderen.

Motieven
Voorbeelden uit het boek

Amber denkt op een gegeven moment alleen nog maar aan Thijs, ze is zo erg met Thijs bezig dat ze haar beste vriendin een beetje in de steek laat.

Haar persoonlijkheid veranderd ook, eerst ging ze alleen maar met Ezra om, maar later gaat ze ook met andere om zoals Robin, ook is ze niet zo onzeker meer, ze veranderd ook qua gedrag, ze word brutaal tegen haar moeder en doet andere dingen die niet goed zijn.

Ook verzint Amber allemaal dingen om meer bij Thijs te zijn, ze wilt bijv. bijles voor Nederlands.

Alleen weten de andere kinderen dat niet. Ezra vind het dan ook soms best wel raar hoe Amber doet.

Commentaar op het thema
Ik vind dit een herkenbaar thema. Ik denk dat heel veel meisjes/jongens hier last van hebben, Het kan natuurlijk positief maar ook negatief zijn. Als je persoonlijkheid heel erg veranderd kan dat nare gevolgen hebben bij je vrienden en familie. Maar als je juist positief veranderd kan dat ook goeie gevolgen hebben.

Ik heb dit zelf ook mee gemaakt, niet het verhaal maar dat ik verliefd was en dat mijn persoonlijkheid veranderde. Ik werd een totaal ander mens, eerst was ik een beetje verlegen en had niet zoveel zelfvertrouwen maar toen ik die jongen leerde kennen was ik opeens heel anders. Ik durfde veel meer en ik was niet zo onzeker meer, het is al weer een paar jaar geleden.

Sindsdien ben ik niet meer zo onzeker over mezelf, nu ben ik gewoon mezelf als ik verliefd ben, ik verander niet meer van persoonlijkheid.

Ik vind het grappig dat de hoofdpersoon in dit boek een beetje hetzelfde meemaakt.

Identificatie
Amber is de hoofdpersoon. Amber is verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs,

Ze kan hem maar niet uit haar hoofd krijgen, en heeft zelfs allemaal ideeën over Thijs en haar als ze later groot zijn en hoeveel kinderen ze wil,

Ik zou zelf niet zo denken, want ik zou nooit verliefd worden op een leraar ook al is hij leuk.

Want het leeftijdsverschil zal wel veel zijn als je op je leraar verliefd bent, daar ben ik helemaal niet zo van. Amber zit gewoon een beetje in haar eigen wereld, en denkt op een gegeven moment alleen maar aan Thijs. Ik ben niet in mijn eigen wereld als ik verliefd ben ik doe gewoon hetzelfde als wat ik altijd al doe, gewoon mezelf zijn. Maar soms ben je wel anders je persoonlijkheid kan ook veranderen.

Amber vertelt het aan niemand dat ze verliefd is op Thijs. Zelfs niet aan haar beste vriendin Ezra.

Op een gegeven moment vraagt ze de wc-muur om hulp, alleen weet Amber niet wie steeds haar vragen beantwoord.

Ik zou het juist wel vertellen aan mijn beste vriendin. Dan kan zij je misschien helpen om tips te geven wat je moet doen. En ik vind het ook niet zo fijn om met zo’n geheim rond te lopen, daar zou ik alleen maar zenuwachtig van worden.

Ik denk dat ik qua gedrag niet veel op Amber lijk, sommige dingen doet ze gewoon heel anders dan ik.

Amber neemt soms beslissingen die ik zelf niet zou nemen bijv. om niks te zeggen over dat ze verliefd is op Thijs, ik zou het juist vertellen aan mijn vrienden.

Mening met 3 argumenten
Ik heb het boek Sproetenliefde gelezen, ik vond dit een leuk boek maar af en toe ook wel saai.

Het gaat soms best wel veel over hetzelfde en dat kan soms vervelen.

Maar het is wel een leuk verhaal er komen grappige dingen in voor, en dat vind ik dan wel weer leuk aan dit boek.

Dit boek gaat ook veel over romantiek, over een verliefd meisje Amber.

Ik hou wel van zulke boeken dat vind ik gewoon leuk, het is echt een meisjes boek, meestal houd ik daar niet zo van maar dit boek vond ik wel grappig.

Ik zou het wel aanraden aan mensen, maar het is meer een meisjes boek dus voor jongens is het niet echt leuk.

Stappenplan
Het boek heet Sproetenliefde

Het begint met Amber. Zij is een normaal meisje, maar soms is ze wat onzeker over zichzelf.

Zij heeft een beste vriendin Ezra, ze zijn hele goeie vriendinnen, zij doen alles met elkaar en delen ook alles. Als er iets is dan vertellen ze gelijk aan elkaar wat er aan de hand is.

Amber is verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs.

Niemand weet dat, ze durft het namelijk aan niemand te vertellen. Zelfs Ezra weet het niet.

Amber zit daar wel mee.

Amber is radeloos, wanneer ze op de 4e verdieping les heeft, moet ze naar de wc, ze gaat naar de toiletten waar niet zoveel mensen komen omdat het daar vies is.

Maar Amber moet zo nodig naar het toilet dat ze toch maar gaat.

Dan ziet ze allemaal dingen op de muur staan, ze besluit om ook wat op de muur te schrijven, ze vraagt: Ik ben verliefd op een leraar wat moet ik nou ?, ze hoopt dat er iemand reageert.

De volgende dag gaat ze kijken en ziet ze inderdaad dat er iemand antwoord heeft gegeven alleen weet ze niet wie dat is.

Robin een jongen uit de klas van Amber en Ezra, zegt helemaal niets waarom dat weet niemand. Hij word er wel mee gepest. Op een gegeven moment vraagt Thijs aan Amber of zij er voor kan zorgen dat Robin weer gaat praten, als dat haar lukt hoeft ze maar een boek te lezen voor Nederlands, Amber heeft namelijk dyslexie en vind lezen verschrikkelijk. Ze neemt de deal aan,

Sindsdien probeert ze een band op te bouwen met Robin.

Ezra krijgt een vriendje, Amber vind dat helemaal niet leuk, nu moet ze Ezra delen en dat wil Amber niet. Amber vind het vriendje van Ezra een beetje apart. Waarom dat weet ze niet maar ze heeft een naar gevoel bij hem.

Amber en Ezra gaan op reizenweek in Engeland. Robin gaat ook mee maar de twee pestkoppen uit de klas ook. Thijs is de begeleider van de groep.

Samenvatting
Titel (zelf verzonnen): Liefde is iets raars.

Inleiding: ik heb het boek Sproetenliefde gelezen.

Het boek gaat over een meisje Amber. Amber is hopeloos verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs.

Ze is hopeloos verliefd en ze weet niet wat ze moet doen.

Met als gevolgen veel ellende.

Kern
Amber is hopeloos verliefd op haar leraar Thijs.

Ezra haar beste vriendin weet het zelfs niet, Amber durft het namelijk aan niemand te vertellen.

Amber en Ezra zijn al jaren beste vriendinnen, ze doen alles samen. Amber en Ezra zijn echt heel erg close met elkaar, ze vertellen alles aan elkaar, behalve dan dat Amber verliefd is op Thijs, dat weet Ezra niet, Amber is veels te bang dat Ezra haar dan raar vind, en niet meer contact met haar wil.

Op een dag tijdens Frans moet Amber heel nodig naar de wc, ze heeft op de vierde verdieping les, alleen daar zijn de toiletten heel erg smerig, maar Amber moet zo nodig dat ze toch maar op de vierde verdieping naar de wc’s gaat. Als ze in de wc is ziet ze allemaal tekst op de muren staan.

Ze besluit ook wat erop te schrijven, advies van wat ze nou moet doen.

De volgende dag gaat ze gelijk kijken of er iemand gereageerd heeft, en ja hoor er stond een reactie bij, Amber besluit dan nog meer te schrijven op de wc muur.

Intussen is het leven van Amber nog al hectisch, ze heeft een jongere broertje waar ze op moet passen, en een moeder die altijd weg is om geld te verdienen, Een vader heeft ze niet, die heeft ze nooit gekend. En ze denkt de hele tijd aan Thijs. Amber heeft een jongen in de klas Robin, Robin zegt helemaal niets niemand weet hoe dat komt, Robin is net nieuw hij is verhuisd.

Thijs vraagt aan Amber of zij ervoor kan zorgen dat Robin weer gaat praten, als dat lukt hoeft ze maar een boek te lezen, en dat wilt ze heel graag want ze heeft dyslexie en vind lezen helemaal niet leuk.

Amber gaat op een gegeven moment steeds meer met Robin om, ze bouwen echt een vriendschap op Amber deed het eerst alleen maar voor dat boek maar nu vind ze Robin eigenlijk best wel aardig.

Op een gegeven moment krijgt Ezra een vriendje, Amber vind dat helemaal niet leuk, nu moet ze Ezra delen en dat wil Amber niet. Amber vind het vriendje van Ezra een beetje apart. Waarom dat weet ze niet maar ze heeft een naar gevoel bij hem. Ezra vind het helemaal niet leuk dat Amber zo doet.

Ezra bouwt een steeds hegtere band met haar vriendje op.

Amber en Ezra gaan op reizenweek. Ze hebben het land Engeland gekozen, want ze wouden wel heel graag bij elkaar, Robin gaat ook naar Engeland en de twee pestkoppen van de klas ook, die Robin pestten. Thijs is met een andere juf de begeleider van deze reis.

Amber en Ezra krijgen in de vakantie ruzie, of eigenlijk helemaal niets.

Aan het einde van de vakantie gingen ze naar de pub, de regel was niet meer de 2 biertjes maar Amber en Ezra dronken er nog allemaal sterke drankjes bij, op een gegeven moment waren ze best wel dronken. Thijs de leraar was ook al best aangeschoten, wanneer het tijd was om weer terug naar de camping te gaan zei Thijs tegen Amber dat zij nog even moest blijven, de rest moest weg. Amber en Thijs gingen aan de bar zitten Thijs vroeg aan Amber hoe het ging met Robin en zo, Amber dacht in zichzelf dit is het moment nu moet het gebeuren, Thijs is aangeschoten dus ik kan hem nu wel zoenen, Amber en Thijs kwamen steeds dichter bij elkaar zitten, totdat ze aan het zoen waren. Thijs schrok hij stond op en zei dat dit nooit had mogen gebeuren en liep geschrokken weg.

Na de vakantie in Engeland had Amber hele erge ruzie met Ezra, omdat Ezra dacht dat Amber geld van haar gestolen had terwijl dat helemaal niet zo was.

Thijs vertelde aan Amber dat dit nooit had mogen gebeuren en dat ze het aan niemand mocht vertellen wat er gebeurd was.

Op een gegeven moment toen ze bij Robin thuis was, begon ze te praten over wat er allemaal gebeurd was, Robin zei eerst niks maar toen zei hij opeens een woord, Amber was helemaal verbaasd. Robin zei dat hij de presentatie voor Nederlands ging doen en dat het hem zou lukken, Amber was heel erg blij.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Boekverslag: Sproetenliefde

Boekgegevens
Titel: Sproetenliefde
Schrijver: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold/Amsterdam
Bladzijden: 144

Onderwerp
De onderwerpen van dit boek zijn vriendschap en verliefdheid.
De hoofdpersoon wordt veel met deze onderwerpen geconfronteerd.
Het is soms heel lastig als je verliefd bent op iemand waarvan je niet weet of hij/zij jou ook leuk vind.
En dat je bevriend word met iemand die niet zo gelieft is in de klas, het is al helemaal moeilijk want diegene praat ook nog eens niet.

Thema + 3 motieven
Als je verliefd bent dan kan je persoonlijk heel erg veranderen.

Motieven
Voorbeelden uit het boek

Amber denkt op een gegeven moment alleen nog maar aan Thijs, ze is zo erg met Thijs bezig dat ze haar beste vriendin een beetje in de steek laat.

Haar persoonlijkheid veranderd ook, eerst ging ze alleen maar met Ezra om, maar later gaat ze ook met andere om zoals Robin, ook is ze niet zo onzeker meer, ze veranderd ook qua gedrag, ze word brutaal tegen haar moeder en doet andere dingen die niet goed zijn.

Ook verzint Amber allemaal dingen om meer bij Thijs te zijn, ze wilt bijv. bijles voor Nederlands.

Alleen weten de andere kinderen dat niet. Ezra vind het dan ook soms best wel raar hoe Amber doet.

Commentaar op het thema
Ik vind dit een herkenbaar thema. Ik denk dat heel veel meisjes/jongens hier last van hebben, Het kan natuurlijk positief maar ook negatief zijn. Als je persoonlijkheid heel erg veranderd kan dat nare gevolgen hebben bij je vrienden en familie. Maar als je juist positief veranderd kan dat ook goeie gevolgen hebben.

Ik heb dit zelf ook mee gemaakt, niet het verhaal maar dat ik verliefd was en dat mijn persoonlijkheid veranderde. Ik werd een totaal ander mens, eerst was ik een beetje verlegen en had niet zoveel zelfvertrouwen maar toen ik die jongen leerde kennen was ik opeens heel anders. Ik durfde veel meer en ik was niet zo onzeker meer, het is al weer een paar jaar geleden.

Sindsdien ben ik niet meer zo onzeker over mezelf, nu ben ik gewoon mezelf als ik verliefd ben, ik verander niet meer van persoonlijkheid.

Ik vind het grappig dat de hoofdpersoon in dit boek een beetje hetzelfde meemaakt.

Identificatie
Amber is de hoofdpersoon. Amber is verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs,

Ze kan hem maar niet uit haar hoofd krijgen, en heeft zelfs allemaal ideeën over Thijs en haar als ze later groot zijn en hoeveel kinderen ze wil,

Ik zou zelf niet zo denken, want ik zou nooit verliefd worden op een leraar ook al is hij leuk.

Want het leeftijdsverschil zal wel veel zijn als je op je leraar verliefd bent, daar ben ik helemaal niet zo van. Amber zit gewoon een beetje in haar eigen wereld, en denkt op een gegeven moment alleen maar aan Thijs. Ik ben niet in mijn eigen wereld als ik verliefd ben ik doe gewoon hetzelfde als wat ik altijd al doe, gewoon mezelf zijn. Maar soms ben je wel anders je persoonlijkheid kan ook veranderen.

Amber vertelt het aan niemand dat ze verliefd is op Thijs. Zelfs niet aan haar beste vriendin Ezra.

Op een gegeven moment vraagt ze de wc-muur om hulp, alleen weet Amber niet wie steeds haar vragen beantwoord.

Ik zou het juist wel vertellen aan mijn beste vriendin. Dan kan zij je misschien helpen om tips te geven wat je moet doen. En ik vind het ook niet zo fijn om met zo’n geheim rond te lopen, daar zou ik alleen maar zenuwachtig van worden.

Ik denk dat ik qua gedrag niet veel op Amber lijk, sommige dingen doet ze gewoon heel anders dan ik.

Amber neemt soms beslissingen die ik zelf niet zou nemen bijv. om niks te zeggen over dat ze verliefd is op Thijs, ik zou het juist vertellen aan mijn vrienden.

Mening met 3 argumenten
Ik heb het boek Sproetenliefde gelezen, ik vond dit een leuk boek maar af en toe ook wel saai.

Het gaat soms best wel veel over hetzelfde en dat kan soms vervelen.

Maar het is wel een leuk verhaal er komen grappige dingen in voor, en dat vind ik dan wel weer leuk aan dit boek.

Dit boek gaat ook veel over romantiek, over een verliefd meisje Amber.

Ik hou wel van zulke boeken dat vind ik gewoon leuk, het is echt een meisjes boek, meestal houd ik daar niet zo van maar dit boek vond ik wel grappig.

Ik zou het wel aanraden aan mensen, maar het is meer een meisjes boek dus voor jongens is het niet echt leuk.

Stappenplan
Het boek heet Sproetenliefde

Het begint met Amber. Zij is een normaal meisje, maar soms is ze wat onzeker over zichzelf.

Zij heeft een beste vriendin Ezra, ze zijn hele goeie vriendinnen, zij doen alles met elkaar en delen ook alles. Als er iets is dan vertellen ze gelijk aan elkaar wat er aan de hand is.

Amber is verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs.

Niemand weet dat, ze durft het namelijk aan niemand te vertellen. Zelfs Ezra weet het niet.

Amber zit daar wel mee.

Amber is radeloos, wanneer ze op de 4e verdieping les heeft, moet ze naar de wc, ze gaat naar de toiletten waar niet zoveel mensen komen omdat het daar vies is.

Maar Amber moet zo nodig naar het toilet dat ze toch maar gaat.

Dan ziet ze allemaal dingen op de muur staan, ze besluit om ook wat op de muur te schrijven, ze vraagt: Ik ben verliefd op een leraar wat moet ik nou ?, ze hoopt dat er iemand reageert.

De volgende dag gaat ze kijken en ziet ze inderdaad dat er iemand antwoord heeft gegeven alleen weet ze niet wie dat is.

Robin een jongen uit de klas van Amber en Ezra, zegt helemaal niets waarom dat weet niemand. Hij word er wel mee gepest. Op een gegeven moment vraagt Thijs aan Amber of zij er voor kan zorgen dat Robin weer gaat praten, als dat haar lukt hoeft ze maar een boek te lezen voor Nederlands, Amber heeft namelijk dyslexie en vind lezen verschrikkelijk. Ze neemt de deal aan,

Sindsdien probeert ze een band op te bouwen met Robin.

Ezra krijgt een vriendje, Amber vind dat helemaal niet leuk, nu moet ze Ezra delen en dat wil Amber niet. Amber vind het vriendje van Ezra een beetje apart. Waarom dat weet ze niet maar ze heeft een naar gevoel bij hem.

Amber en Ezra gaan op reizenweek in Engeland. Robin gaat ook mee maar de twee pestkoppen uit de klas ook. Thijs is de begeleider van de groep.

Samenvatting
Titel (zelf verzonnen): Liefde is iets raars.

Inleiding: ik heb het boek Sproetenliefde gelezen.

Het boek gaat over een meisje Amber. Amber is hopeloos verliefd op haar Nederlandse leraar Thijs.

Ze is hopeloos verliefd en ze weet niet wat ze moet doen.

Met als gevolgen veel ellende.

Kern
Amber is hopeloos verliefd op haar leraar Thijs.

Ezra haar beste vriendin weet het zelfs niet, Amber durft het namelijk aan niemand te vertellen.

Amber en Ezra zijn al jaren beste vriendinnen, ze doen alles samen. Amber en Ezra zijn echt heel erg close met elkaar, ze vertellen alles aan elkaar, behalve dan dat Amber verliefd is op Thijs, dat weet Ezra niet, Amber is veels te bang dat Ezra haar dan raar vind, en niet meer contact met haar wil.

Op een dag tijdens Frans moet Amber heel nodig naar de wc, ze heeft op de vierde verdieping les, alleen daar zijn de toiletten heel erg smerig, maar Amber moet zo nodig dat ze toch maar op de vierde verdieping naar de wc’s gaat. Als ze in de wc is ziet ze allemaal tekst op de muren staan.

Ze besluit ook wat erop te schrijven, advies van wat ze nou moet doen.

De volgende dag gaat ze gelijk kijken of er iemand gereageerd heeft, en ja hoor er stond een reactie bij, Amber besluit dan nog meer te schrijven op de wc muur.

Intussen is het leven van Amber nog al hectisch, ze heeft een jongere broertje waar ze op moet passen, en een moeder die altijd weg is om geld te verdienen, Een vader heeft ze niet, die heeft ze nooit gekend. En ze denkt de hele tijd aan Thijs. Amber heeft een jongen in de klas Robin, Robin zegt helemaal niets niemand weet hoe dat komt, Robin is net nieuw hij is verhuisd.

Thijs vraagt aan Amber of zij ervoor kan zorgen dat Robin weer gaat praten, als dat lukt hoeft ze maar een boek te lezen, en dat wilt ze heel graag want ze heeft dyslexie en vind lezen helemaal niet leuk.

Amber gaat op een gegeven moment steeds meer met Robin om, ze bouwen echt een vriendschap op Amber deed het eerst alleen maar voor dat boek maar nu vind ze Robin eigenlijk best wel aardig.

Op een gegeven moment krijgt Ezra een vriendje, Amber vind dat helemaal niet leuk, nu moet ze Ezra delen en dat wil Amber niet. Amber vind het vriendje van Ezra een beetje apart. Waarom dat weet ze niet maar ze heeft een naar gevoel bij hem. Ezra vind het helemaal niet leuk dat Amber zo doet.

Ezra bouwt een steeds hegtere band met haar vriendje op.

Amber en Ezra gaan op reizenweek. Ze hebben het land Engeland gekozen, want ze wouden wel heel graag bij elkaar, Robin gaat ook naar Engeland en de twee pestkoppen van de klas ook, die Robin pestten. Thijs is met een andere juf de begeleider van deze reis.

Amber en Ezra krijgen in de vakantie ruzie, of eigenlijk helemaal niets.

Aan het einde van de vakantie gingen ze naar de pub, de regel was niet meer de 2 biertjes maar Amber en Ezra dronken er nog allemaal sterke drankjes bij, op een gegeven moment waren ze best wel dronken. Thijs de leraar was ook al best aangeschoten, wanneer het tijd was om weer terug naar de camping te gaan zei Thijs tegen Amber dat zij nog even moest blijven, de rest moest weg. Amber en Thijs gingen aan de bar zitten Thijs vroeg aan Amber hoe het ging met Robin en zo, Amber dacht in zichzelf dit is het moment nu moet het gebeuren, Thijs is aangeschoten dus ik kan hem nu wel zoenen, Amber en Thijs kwamen steeds dichter bij elkaar zitten, totdat ze aan het zoen waren. Thijs schrok hij stond op en zei dat dit nooit had mogen gebeuren en liep geschrokken weg.

Na de vakantie in Engeland had Amber hele erge ruzie met Ezra, omdat Ezra dacht dat Amber geld van haar gestolen had terwijl dat helemaal niet zo was.

Thijs vertelde aan Amber dat dit nooit had mogen gebeuren en dat ze het aan niemand mocht vertellen wat er gebeurd was.

Op een gegeven moment toen ze bij Robin thuis was, begon ze te praten over wat er allemaal gebeurd was, Robin zei eerst niks maar toen zei hij opeens een woord, Amber was helemaal verbaasd. Robin zei dat hij de presentatie voor Nederlands ging doen en dat het hem zou lukken, Amber was heel erg blij.

Slot
De ruzie tussen Amber en Ezra word op een gegeven moment opgelost ze zijn niet meer boos op elkaar, want het vriendje van Ezra bleek het geld uit haar portemonnee gestolen te hebben.

Robin ging een spreekbeurt houden, dus hoefde Amber maar een boek te lezen.

Amber is stiekem nog steeds een beetje op Thijs maar ze weet dat het toch niks meer kan worden, dus accepteert ze dat maar.

Amber is nu weer helemaal zichzelf en voelt zich lekker op haar gemak.

REACTIES

S.

S.

omg, deze is echt MEGA slecht, dit is toch geen samenvatting!?

13 jaar geleden

C.

C.

dit is niet echt super goed ja... er zitten redelijk wat fouten in (ook inhoudelijk).
Of is dit een klad versie.. lijkt het meer op

12 jaar geleden

A.

A.

nou nou sarah kom op niet zo negatief ;)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sproetenliefde door Maren Stoffels"