Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Sproetenliefde door Maren Stoffels

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Sproetenliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1331 woorden
  • 23 januari 2008
  • 217 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
217 keer beoordeeld

Boekcover Sproetenliefde
Shadow

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iem…

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Sproetenliefde door Maren Stoffels
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Sproetenliefde
Maren Stoffels
Leopold

Ik heb dit boek gekozen omdat het me een leuk boek leek. De kaft ziet er erg leuk uit. En de titel sprak me aan.

Werkelijk, omdat het echt kan gebeuren. Nieuwsgierig makend, de manier waarop het geschreven is zorgt ervoor dat je het verder wilt lezen. Het zet me wel aan het denken, omdat Amber er voor moet zorgen dat Robin weer gaat praten. Ik vroeg me af waarom hij niet praatte. Ik vind ook dat het boek mooi is geschreven. Dat komt omdat het in een goede tijdslijn is geschreven en er dus makkelijk door heen leest.

Het thema van het boek is verliefdheid, omdat Amber verliefd is op haar leraar Nederlands Tijs Bilder. Later wordt ze ook verliefd op Robin.


Hoofdpersoon Amber: een meisje van 15 jaar ze woont bij haar moeder en haar kleine broertje. Haar moeder werkt veel om zo nog een beetje geld te hebben, en Amber moest veel op haar kleine broertje passen. Ze heeft een grote bos oranje krullen en is soms best onzeker en heeft dyslexie. Haar probleem is nu, ze moet een boekbespreking houden, maar ze heeft een hekel aan boeken lezen. Ze maakt daarom een afspraak met haar leraar Nederlands. Amber moet er voor gaan zorgen dat Robin eindelijk gaat praten en dus ook zijn boekbespreking gaat doen. Het is nog een hele klus want Amber heeft geen idee waarom Robin niet praat. Ze probeert er achter te komen door bij hem thuis langs te gaan. Dan komt ze achter een heleboel dingen…… Maar Amber heeft nog een probleem. Ze is verliefd op haar leraar Thijs van Nederlands. Wat moet ze doen? Ze schrijft zonder er bij na te denken een tekst op de wc-muur: “Ik ben verliefd op een leraar, wat moet ik nou?” Tot haar grote verbazing wordt er op gereageerd, maar ze heeft geen idee wie het kan zijn.

Hoofdpersoon Robin: een jongen van ongeveer 15 jaar. Hij is verhuisd samen met zijn moeder. Hij is zijn oudere broer verloren en heeft het daar heel moeilijk mee. Op school wordt hij veel gepest omdat hij nooit wat zegt. Hij wordt ook wel ‘”de stille Robin” genoemd. Niemand weet waarom hij nooit wat zegt. Alle leraren hebben het ook opgegeven om het weer te laten praten. Eigenlijk kan Robin het niet zoveel schelen dat iedereen hem stom vind. Totdat Amber steeds meer bij hem in de buurt komt en zelfs bij hem thuis komt. Robin en Amber worden dikke vrienden, en Amber komt er achter wat er precies aan de hand is.

Hoofdpersoon Ezra: de beste vriendin van Amber. Ze heeft een heel rijke vader en krijgt alles wat ze wilt. Amber mag hem alleen niet zo, omdat hij nooit aardig tegen haar is. Ezra is een mooi meisje en totaal niet onzeker. Ze heeft ook een vriend Erik en heeft alleen nog maar aandacht voor hem. Amber vertrouwt hem helemaal niet. Ezra beschuldigd Amber er zelfs van dat ze geld van haar heeft gestolen, maar dar zou Amber nooit doen! Later weet Ezra wel beter, en is het over met haar en Erik. Ezra vind het ook maar dom dat Amber zoveel bezig is met “de stille Robin” ze denkt dat het onmogelijk is.

Het verhaal speelt zich eigenlijk gewoon af in onze tijd. Het is niet oud. En over liefde kan openlijk gepraat worden. De gebeurtenissen spelen zich heel veel op school af. Maar ook thuis bij Amber, Ezra. En sinds kort komt Amber ook veel bij Robin. Met school zijn ze nog een week in Engeland geweest.

Samenvatting
Als Amber opeens een kreet op de wc-muur schrijft met “Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?” is het duidelijk dat ze hopeloos verliefd is. En nog wel op haar leraar Nederlands! Ze durft er met niemand over te praten, zelfs niet met haar beste vriendin Ezra. Maar daar heeft Amber de laatste tijd ook niet zo veel aan. Ezra is alleen maar bezig met haar nieuwe vriend Erik, die alleen maar een beetje macho doet. Amber vertrouwt hem totaal niet, maar dat zegt ze niet tegen Ezra. Amber leent best vaak geld van Ezra, want zij heeft haar rijke vader. Amber heeft eigenlijk niks. Ze moet vaak op haar broertje passen, omdat haar moeder moet werken. Wanneer Ezra ineens boos bij Amber op de stoep staat, is Amber stom verbaasd. Ezra beschuldigd haar er van dat ze geld van haar heeft gestolen, maar dat zou Amber nooit doen! Amber weet heel goed wie hier achter zit. En gelukkig komt Ezra daar ook snel achter. Ze maakt het uit met haar vriend Erik. Het komt weer helemaal goed met Amber en Ezra.

Amber heeft dyslexie. En heeft totaal geen zin om 2 of 3 boeken te gaan lezen. En al helemaal niet in haar spreekbeurt. Daarom maakt ze met haar leraar Nederlands een afspraak. Ze mag over het hele jaar 1 boek lezen. Maar dan moet ze wel de “stille Robin” aan het praten krijgen. Hoe moet ze dat aanpakken? Ze heeft natuurlijk gewoon ja gezegd. Robin praat al maanden niet. Ook thuis niet, komt Amber achter als ze op een dag naar zijn huis gaat. Daar praat ze wat met zijn moeder. Als snel komt Amber erachter dat er veel meer speelt. Robin is zijn broer verloren, en is daarna naar een andere stad verhuisd. Daar heeft hij al zijn vrienden moeten achterlaten en vond dat het geen nut meer had om nog te praten met mensen. Amber vindt het vreselijk en laat dat ook merken. Robin en Amber krijgen een heel goede band.

Na de week in Engeland is Amber een beetje de weg kwijt. Die avond… hoe kon dat nou gebeuren? Zij en Tijs, zaten nog wat te drinken in het café, en ineens begonnen ze te zoenen. Waarop Tijs’ reactie nou niet echt aardig was. Terwijl hij gewoon meedeed. Een droom van Amber is uitgekomen, maar aan de andere kant is ze ook erg teleur gesteld. Na de week in Engeland, gebeurt er iets onverwachts. Amber is opnieuw bij die wc-muur beland. Nog steeds wist ze niet wie die anoniemeling was. Maar tot haar verbazing staat er iets bij geschreven: sproetenliefde. Ze weet niet wat daar mee wordt bedoeld, maar als ze de wc deur open doet, is het allemaal heel duidelijk. Het is Robin. En raad eens; Robin heeft wat gezegd: SPROETENLIEFDE! Amber weet niet hoe het komt. Komt het door haar? Ja natuurlijk! Heel onverwacht. Maar waar. Een dag later komt Robin de klas in lopen, veel later dan normaal. Hij blijft voor de klas staan, en zegt: Mijn spreekbeurt gaat over…

Vragen
1. Ik vond het onderwerp van het verhaal heel interessant. Ook omdat ik er nog nooit iets over gelezen had, verliefd zijn op een leraar. Het sprak me erg aan, vooral op de manier waarop het geschreven is. Ik ben het verhaal gaan lezen, omdat de kaft me heel erg aansprak. Niet het verhaal dus. Maar omdat ik de kaft erg mooi vond. En ik moet zeggen. Het verhaal is me zeker niet tegen gevallen. Het verhaal is wel zo uitgekomen als ik verwachte. Ik vond het wel voorspelbaar. Maar dat komt misschien omdat ik al te veel boeken heb gelezen.

2. De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal vond ik toch wel, dat Robin en Amber een band op bouwden doormiddel van een soort gebaren taal en blikken met elkaar uitwisselen. Ik vond het heel speciaal hoe Robin zijn eigen leventje aan het opbouwen was. En dat ineens een wild vreemd meisje hem daar weer vanaf weet te slepen.
3. Alle personen in het boek zijn echt voor me gaan leven. Het is heel duidelijk geschreven en omschreven. Ik vond het prettig om te lezen, ook omdat ik er een echt beeld bij had.
4. Het eind vond ik misschien wat onverwacht. Maar ook wel weer leuk. Ik heb nu wel een gevoel alsof er nog een 2e boek komt. Omdat het zo spontaan eindigden. Maar, er is niks echt onduidelijk voor me gebleven.

REACTIES

A.

A.

amber wordt niet verlieft op Robin :)

13 jaar geleden

J.

J.

tuurlijk wel anders heet het toch ook geen sproetenliefde??:S:$

13 jaar geleden

A.

A.

Ze heeft gelijk, ze wordt niet verliefd op hem. Het boek heet Sproetenliefde omdat Katinka en Melvin ze daarmee pesten ;)

13 jaar geleden

?.

?.

haha! ik hou ook een boekverslag daar over echt een leuk bbbboek!!!!!!!!!!!!!

13 jaar geleden

A.

A.

mooi verslag!

13 jaar geleden

R.

R.

ik vind het een leuk boek en ik houd mijn boekverslag erover

12 jaar geleden

M.

M.

ik doe mijn boekverslag hier over :D

12 jaar geleden

A.

A.

Leuk boek! ik doe mijn boekverslag er ook over. Deze samenvatting ga ik zeker gebruiken!:p

12 jaar geleden

M.

M.

Dit is absoluut mijn lievelingsboek!

12 jaar geleden

F.

F.

ik doe mijn boekbespreking hier ook over zo mooi boek!!!! :p
thanks voor de hints en de tips die jij mij gegeven hebt om mijn boekbespreking te maken!!! :p xxxx <3

12 jaar geleden

C.

C.

ik vind dit boek echt toffff :)

11 jaar geleden

A.

A.

Leuk boek!! Ik ga ook boekbespreking hieover doen :)

11 jaar geleden

K.

K.

super meid super gedaan ik vind hem echt goed ik heb er echt wat aan gehad ga zo door

11 jaar geleden

E.

E.

Ik vindt dit een leuk boek en jou boekbespreking is erg goed, ik zou wel de samenvatting wat kleiner maken , xx Nog iets, niet alles verklappen , ik weet nu alles al !! Maar.......... Super gedaan mopp x

11 jaar geleden

F.

F.

ik vond het een super leuk boek!
ik had het boek al binnen 2 dagen uit omdat het erg spannend was.

11 jaar geleden

S.

S.

mooi verlag kan ik wel wat van leren

10 jaar geleden

W.

W.

het is een geweldig boek!!! mijn dochter zit in groep 8 en we hebben hier veel informatie van gehaald top :)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sproetenliefde door Maren Stoffels"