Splinters door Marita de Sterck

Beoordeling 2.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 346 woorden
  • 24 juli 2007
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 2.3
  • 3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Splinters
Shadow
Splinters door Marita de Sterck
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
SAMENVATTING VAN HET VERHAAL

Jutta, een weggetrokken meisje, komt aan op een zomerkamp samen met haar beste vriendin Veer. Al snel merkt ze Anton op. Veer kende hem al van de vorige zomerkampen, maar voor Jutta was het de eerste keer dat ze op kamp ging. Anton merkt haar al even snel op. Anton krijgt van zijn vrienden te horen dat hij moet oppassen voor dat meisje, maar dat vreemde, onhandige vogeltje laat hem niet meer los. Vanaf dat moment doet hij alles om haar aandacht te krijgen en dat lukt hem ook. Er groeit een mooie relatie tussen hen, maar af en toe kruipt Jutta terug in haar schelp. De relatie wordt een spel van aantrekken en afstoten. Anton begrijpt er niets van. Ze geeft nooit een duidelijk antwoord wanneer Anton naar haar verleden vraagt. Het afscheid op het kamp was pijnlijk, vooral voor Anton. Ze proberen elkaar te vergeten maar het blijkt niet zo simpel te zijn. Na een maand wordt hun relatie aarzelend hervat, hoewel Jutta zich meer en meer gaat afzonderen van Anton. Jutta durft niemand uit een vreemde omgeving te vertrouwen omdat haar vader hun gezin heeft verlaten zonder een woord van uitleg, waardoor ze er onbewust een trauma aan heeft overgehouden. Anton had er toen genoeg van en probeerde Jutta uit zijn hoofd te zetten, net als Jutta hem wil vergeten, maar bij geen van beide lukt dat. Anton wil haar terug en uiteindelijk vraagt Anton hulp aan Jutta’s oma.
Als hij hoort hoe het zit in de familie wordt hij boos op haar vader. Anton zoekt de vader van Jutta op om ermee te praten. Hij gaf Anton het lievelingsboek van Jutta mee. De volgende dag vraagt Jutta’s oma om even te komen praten, omdat ze denkt dat het nog goed kan komen tussen haar en Anton. Ze legt Jutta uit dat Anton echt om haar geeft, maar Jutta wil dit niet begrijpen. Als Anton dan ineens voor de deur staat en het boek meeheeft, ziet ze dit ineens wel in. Zo komt alles toch nog goed.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Splinters door Marita de Sterck"