Spijt! door Carry Slee

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Spijt!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 481 woorden
  • 22 april 2011
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1997 Genomineerd) , Kinderjury 13-16jaar (1997 Winnaar) , Jonge Jury (1998 Winnaar)

Boekcover Spijt!
Shadow

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldi…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets a…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Misschien is het al te laat...

Spijt! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Samenvatting
Jochem is een dikke jongen die in klas 2B zit. Hij wordt heel erg gepest, vooral door Sanne, Justin en Remco. Ook door de klas, maar die vinden dat het eigenlijk moet stoppen. Hun mentor Tino die ook hun gymleraar is doet er niets aan. Sterker nog hij pest zelf mee, omdat hij een hekel heeft aan dikke kinderen.

Als David merkt dat hij zijn Frans boek is vergeten pakt Sanne het boek van Jochem weg en geeft het aan David, hij wil dit boek eigenlijk niet hebben maar zegt er niets van omdat hij niet gepest wil worden. Die avond overhoord Davids moeder hem en ziet dat hij het boek van Jochem nog heeft, de moeder van David zegt dat David het terug moet geven.

Als David Jochem het boek terug geeft kletsen ze nog even. Zo verteld Jochem dat zijn ouders helemaal niets van het gepest af weet, alleen Nienke een goede vriendin weet ervan. David verteld Jochem dat hij op David kan rekenen als de Sanne Justin en Remco hem nog een keer pesten.

Het is de avond van de Klassenavond, vandaag zou het gepest van Jochem eindelijk stoppen omdat Jochem 2 weken het krantenwijkje van Justin rond gebracht heeft. Het pesten van Jochem stopt juist niet maar wordt alleen maar erger, Jochem doet mee met een potje kaarten en Sanne Justin en Remco laten Jochem extra winnen zodat zij Jochem vol kunnen gieten met likeur, zodat Jochem dronken word. Dit gebeurd ook en Jochem roept David om hulp, maar David die wil hem niet helpen want hij heeft Vera, het meisje waar hij al heel lang verliefd op is, zien zoenen met Youssef. Dus zegt David:’Rot op.’

De volgende dag zitten ze in de klas wanneer de Rector meneer Zwart binnen komt met de mededeling dat Jochem niet is thuis gekomen de vorige avond. David herinnerd weer wat er gebeurd was en heeft spijt dat hij Jochem niet heeft geholpen. Hij meldt zich meteen ziek en gaat samen met Nienke zoeken. Nienke weet wel een plek waar Jochem altijd zit als hij zich verdrietig voelt. Maar daar zit hij niet. Toen gingen David en Nienke naar de vijver waar Jochem ook wel eens zat, daar riepen ze zo hard als ze konden. Niet veel later zagen ze de rugzak van Jochem in de vijver liggen en ze belden meteen de politie, die duikers stuurden. Toen de duikers bijna bij het einde van de vijver waren kwamen ze boven met het lijk van Jochem.

De schoolkrant redactie had zo’n spijt dat ze niet geholpen hadden dat ze een pestlijn oprichten. Dat heeft goed geholpen want een meisje Karin werd erg gepest, de hele redactie hielp haar. Als David iemand moet helpen met liefdesproblemen vindt hij dat niet leuk, maar het is Vera! David vraag haar verkering en zo loopt het verhaal toch nog een beetje goed af.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spijt! door Carry Slee"