Spijt! door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Spijt!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 596 woorden
  • 28 juli 1999
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
40 keer beoordeeld

Boekcover Spijt!
Shadow

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldi…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets a…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Misschien is het al te laat...

Spijt! door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Spijt! Info Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 1996 Samenvatting Jochem wordt op school heel erg gepest. De reden is dat hij heel erg dik en sloom is. Eigenlijk zijn er in zijn klas maar 3 echte pestkoppen. De rest doet alleen maar mee, omdat ze bang zijn om zelf gepest te worden. Eigenlijk vind de rest het ook niet leuk dat Jochem zo gepest wordt. Altijd als Jochem in zijn eentje in de bieb gaat studeren zegt hij tegen zijn moeder dat hij bij David, een klasgenoot, is. Als David hierachter komt gaat hij al iets vriendelijker doen tegen Jochem. Hij gaat zelfs een keer met Jochem mee naar huis. Met gym wordt Jochem altijd als laatste gekozen. Ook de gymleraar doet mee met pesten. Het lijkt zelfs of hij een gloeiende hekel heeft aan Jochem. Dan wordt er bij de gymleraar thuis een klassefeest georganiseerd. Daar wordt Jochem door de 3 pestkoppen zo erg gepest, dat hij naar David gaat. Maar David heeft liefdesverdriet en denkt alleen maar aan zijn eigen. En als Jochem dan bij hem komt, zegt hij:'Rot op!' Jochem neemt dit iets te letterlijk op. De volgende dag is hij nog niet thuis. Niemand schijnt te weten waar hij is. David neemt contact op met een meisje waar Jochem eerst bij in de klas zat. Met haar was Jochem hele goede vrienden. Zij heeft misschien een idee waar Jochem kan zijn. Dezelfde dag nog vinden ze zijn tas in een meer. Later wordt door de politie ook zijn lichaam in het meer gevonden. Jochem heeft zelfmoord gepleegd. De hele klas is ervan ondersteboven. Ook de gymleraar heeft spijt. David voelt zich ervoor verantwoordelijk, omdat hij er die avond niet was voor Jochem. De 3 pestkoppen worden van school gestuurd. De klas besluit om een telefoonlijn voor kinderen met problemen op te richten. Ook met David komt het goed, het meisje waar hij liefdesverdriet om had vraagt hem verkering. Personages De hoofdpersoon is Jochem. Hij wordt heel erg gepest. Hij is een beetje dik en teruggetrokken. Nog een heel belangrijk persoon is David. Eigenlijk is hij ook een beetje de hoofdpersoon samen met Jochem. Verder zijn er de vrienden van David, de pestkoppen en het meisje waar David verliefd op is.
Het sterkste leef ik mee met Het sterkste leef ik mee met Jochem, denk ik. Hij heeft toch een hele zware tijd op school, zo zwaar dat hij vindt dat hij reden genoeg heeft om zelfmoord te plegen. Wanneer begon het verhaal me te boeien Ik vond het verhaal vanaf het begin al zeer boeiend. Dat komt omdat er in het begin al een verhaal is. Het is niet zo dat er eerst iets opgebouwd moet worden voordat het echte verhaal begint. Titel De titel van het boek is 'Spijt'. Dit vind ik een goede titel, omdat David spijt heeft dat hij er op een avond niet was voor Jochem die op diezelfde avond zelfmoord heeft gepleegd. Nou denkt David dat het zijn schuld is en daar heeft hij spijt van. Mening Ik vond het een heel mooi boek. Het spoort je aan om na te denken over pesten. Het boek had ook een heel mooi eind. Echt zo'n eind dat het bijna allemaal weer goed is. Er zit wel een beetje spanning in, omdat als Jochem zoek is je al zo'n vermoeden hebt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Maar als je dan uiteindelijk gelijk blijkt te hebben, vind je het nog heel zielig. Ik zou iedereen aanraden om het boek te lezen, want het is echt een heel goed boek.

REACTIES

S.

S.

Ik vind dit een superslecht uittreksel!
Hier heb je helemaal niks aan!
Ik heb dat boed 2 keer gelezen en ik had een veel beter uittreksel gemaakt!
Ik had voor de mijne een 9.
Nou...Ik zal het de volgende keer beter doen als ik jou was.

Doei

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spijt! door Carry Slee"