Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Spijt! door Carry Slee

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 405 woorden
  • 27 oktober 2019
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.3
  • 7 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Onderwerpen
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1997 Genomineerd) , Kinderjury 13-16jaar (1997 Winnaar) , Jonge Jury (1998 Winnaar)

Boekcover Spijt!
Shadow

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldi…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets a…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Misschien is het al te laat...

Spijt! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Titel - Spijt Auteur - Carry SleePlaats en jaar van uitgave - De eerste uitgaven was in 1996 Aantal bladzijden en hoofdstukken - 21 Hoofdstuk en 144 bladzijden.  Genre - Fictie, JeugdliteratuurHoofdrol: JochemJochem wordt gepest op school omdat hij te zwaar is.Andere belangrijke rollen: David, Vera, Justin, Remco, SanneDavid en Vera: Vinden het erg dat Jochem gepest wordt, maar ze durven er niks van te zeggen. Justin, Remco, Sanne: Zijn de pesters van JochemPlaats: op school Tijd: het kan zich nu afspelen. het gaat over 1 schooljaar en het in chronologische volgorde verteld.Begin: Het boek begint met dat David naar school gaat. Waar daar het pesten van Jochem weer verder gaat. Jochem wordt gepest door Sanne, Remco en Justin eerst zeggen ze gemene dingen tegen hem. Daarna wordt het al snel erger.Probleem en afloop: De klas durft er niks van te zeggen en lachen mee, als Jochem gepest wordt. David vindt dat hij voor Jochem moet opkomen maar dat durft hij niet. Hij is bang dat hij anders ook wordt gepest. Op het schoolfeest hebben Sanne, Remco en Justin beloofd aan Jochem dat ze hem dan niet meer zouden pesten. Als het schoolfeest begint vragen ze aan jochem om met hen een spelletje te spelen. waarbij hij drank moet drinken als hij heeft gewonnen. ze laten hem steeds winnen zodat hij moet overgeven. Jochem vraagt David om hulp maar hij let niet op hem. later heeft David spijt dat hij hem toen niet heeft geholpen en wil de volgende dag zijn excuses aanbieden. Maar Jochem is die nacht niet thuis gekomen. David beld een vriendin van Jochem om samen met haar te zoeken waar Jochem is. Ze vinden zijn rugzak bij het water. Duikers vinden Jochem dood in het water. Hij had zelfmoord gepleegd. De klas herdenkt hem bij het bij die plek. De schoolredactie heeft een pestijn gesticht waar kinderen die gepest worden naar kunnen bellen. Ze hebben daar al veel kinderen mee geholpen.Hoe loopt het verhaal af: Het is een beetje dubbel voor Jochem is het te laat om hem te helpen maar ze kunnen met het verhaal van Jochem wel anderen kinderen helpen.Titel: Spijt, de pesters hebben achteraf spijt dat ze Jochem hebben gepest.Beoordelingik vond het een interessant boek over een belangrijk onderwerp. Ik had het ook wel mooi gevonden als het ook vanuit Jochem verteld werd.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spijt! door Carry Slee"