Sneeuw door Kristien Hemmerechts

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 315 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 6 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1986
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Sneeuw
Shadow
Sneeuw door Kristien Hemmerechts
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Korte Samenvatting
Sneeuw: Kristien Hemmerechts

Het verhaal gaat over twee vriendinnen Britta en Helga. Ze zitten alle twee in de leeftijd van de pubertijd. Britta stoort zich aan haar moeder die haar oudere zus voortrekt. Zij wordt nog altijd bekeken als een klein meisje die met popen speelt maar ze vindt van haar zelf dat ze oud en volwassen genoeg is om voor haar zelf te zorgen. Haar moeder is overbezorgd. Ze zitten is de overgang van meisje naar jonge vrouw, maar in de ogen van haar ouders is ze nog altijd het kleine meisje van vroeger. ’s Avonds mag ze zelf niet opstaan voor die sneeuw die tot nu toe alleen maar in de donkere nacht valt. Bij Helga is het dan heel anders zij wordt door haar moeder aanzien als een jonge vrouw. Die haar eigen lichaam moet leren kennen aldus de moeder van Helga. ’s Avonds blijft zij dan wel op voor die sneeuw. De sneeuw is een soort rode draad in het verhaal. De twee ouders staan heel anders tegen over hun kinderen die alle twee de zelfde leeftijd hebben. Britta voelt zich ouder dan ze is en wordt behandeld als een klein kind en bij Helga is het juist omgekeerd.
De moeder van Helga is een echte kunstenaar die zeer goed overweg kan met verf. Ze maakt veel naakt schilderijen van vrouwen. Ze heeft er ook een paar gemaakt van haar dochter maar die wilde het nu niet meer doen. Na de eerste keer dat Britta bij Helga was wou de moeder, Britta zeer graag op doek zetten. Toen Britta voor de eerste keer poseerde hij Helga naar haar kamer. Ze moest het niet zien zij ze. Toen later de ouders Britta’s ouders het naakte schilderij van hun jongste dochter zagen ze de gelijkenissen met hun oudere dochter Anna. Na die dag wordt Britta anders bekeken door haar ouders.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.