See you in Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1312 woorden
  • 24 juli 2007
  • 52 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 52 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
181
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover See you in Timboektoe
Shadow
See you in Timboektoe door Carry Slee
Shadow
Inleiding
Ik heb gekozen voor dit boek omdat ik het een hele tijd geleden ook al had gelezen.
Toen ik de achterkant las en de titel en kaft bekeek zag ik meteen dat het een goed boek voor mij was omdat:
• Het van Carry Slee is.
• De titel leuk klinkt.
• Het een C boek is.
• De kaft er aantrekkelijk uitziet.
• De achterkant leuk klinkt.
• Het mij een spannend boek lijkt.

Ik vond het een super leuk boek omdat er veel spanning in zit. Daarna heb ik ook meteen de andere delen gelezen (100% timboektoe en timboektoe rules) die waren net zo leuk en spannend als deel 1.

Samenvatting
De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht. Isa en Kars vinden dat vreselijk. Hoe moet het met hun vrienden en met justin, het vriendje van Isa? Als ze de foto’s van de camping op de website bekijken, schrikken ze zich rot. Gaan ze in dat gat wonen? Om te protesteren noemen ze het timboektoe. Met hun vrienden bedenken ze een plan met een disco een kantine en een steiger met kano’s om daar te kunnen overleven. Ze denken dat hun ouders dat nooit goed vinden maar dat is niet zo, als hun ouders thuis zijn vertellen ze de plannen en die vinden het goed. Maar als ze bezig zijn met hun plannen gebeurt er aan de andere kant van Nederland iets anders want Nona vertrekt ook naar de camping van de ouders van Isa en Kars, Nona heeft geen zin meer omdat haar ouders alleen maar ruzie maken maar aan de andere kant heeft ze toch ook wel weer zin want dan ziet ze Jules weer toen ze voor de eerste keer op de camping kwam was ze meteen verliefd, maar ze durft het nog steeds niet te vertellen. Als ze er eenmaal is ontmoet ze Isa ze worden gelijk vriendinnen en daarom laat Nona haar geheime grot zien dan bedenkt Isa om verder de grot in te gaan. En dan zien ze een luchtbed met een slaapzak en 100 euro liggen maar ze weten niet dat het van Jules is. Jules slaapt daar als zijn vader weer dronken is samen met zijn hond Frodo. Dan valt Frodo in het ravijn en wil Jules samen met zijn hond vluchten maar Nona haalt hem over en op de opening van de disco komt alles toch weer goed. De oma van Isa en Kars helpt Jules vader met zijn drankprobleem en Isa en Kars nodigen allebei hun hele klas en al hun vrienden uit bij de opening van de disco.


Personages
De hoofdpersoon is Isa.
Omdat:
• Je heel veel van haar komt te weten (gevoelens vrienden). Je weet nu dat ze verkering met Justin heeft, wat ze voor of tegen andere bijfiguren en vrienden voelt.
• Het grootste deel van het boek over haar gaat.
• Ze veel belangrijke dingen meemaakt (verhuizen, vriendjes, nieuwe vrienden, nieuwe school)

De bijfiguren zijn:
• Kars:
Kars is de broer van Isa, hij plaagt Isa graag met haar verkering met Justin. Hij is ouder dan Isa en zit op de middelbare school. Hij is ook brutaal. Isa vind hem soms een grote eikel. Maar toch wel een lieve broer. De meeste mensen vinden hem aardig.

• Oma:
Oma is heel behulpzaam en aardig. Ze betekent veel voor de andere personen in het verhaal. Als er problemen zijn probeert zij die op te lossen. Daarom houd iedereen van haar.


• Jules:
Hij is verliefd op Nona en werkt op de camping. Hij is altijd aardig tegen iedereen. Zijn moeder is overleden, daardoor heeft zijn vader een drankprobleem. Je krijgt veel van zijn gevoelens van hem te weten.

• Nona:
Nona is de vriendin van Isa. Nona is erg verlegen. Nona is heel erg verliefd op Jules. Je krijgt niet zo veel van haar te weten.

• Edgar:
Hij is een van de vrienden van Kars. Hij zit op de middelbare school en is ook brutaal. In Nederland zat hij bij Kars in de klas.

• Brian:
Brian is een vriend van Jules en Nona, ze kennen elkaar een aantal jaar. Brian probeert Nona en Jules te koppelen. Brian is een aardige jongen met humor. Hij helpt veel met de camping.

Genre/soort boek

Tijd: Het boek speelt in deze tijd dat kun je zien aan het taalgebruik; scheldwoorden ruzies en de reis naar Frankrijk; in een auto over de snelweg.

Personen: In het boek spelen gewone mensen uit deze tijd. De kinderen gaan naar school en de ouders werken op de camping.

Onderwerp van het verhaal: Liefde (Nona & Jules, Isa & Justin) avonturen (verhuizen, camping beginnen).

Onderwerp van het boek
De ouders van Kars en Isa kopen een camping in Frankrijk en verhuizen daar met het hele gezin en oma naar toe.

Verwerkingsopdracht: Interview met Jules
Goede avond ik zit hier tegenover Jules om te praten over een belangrijke gebeurtenis met zijn hond. Jules vertel eens wat over jezelf.
Hoi ik ben Jules ik ben 14 jaar oud en ik woon ik frankrijk.

En wat heb jij meegemaakt?
Mijn vader is verslaafd aan alcohol dus hij is vaak dronken. Hij is ook antiquair dat betekent dat hij elke woensdag langs de boeren gaat om antiek op te kopen. Zijn spullen zijn toen een keer uit zijn auto gestolen en sindsdien neemt hij mijn hond Frodo mee. Maar deze keer zat hij dronken achter het stuur. En hij kreeg een ongeluk daarbij viel Frodo in het ravijn

Dat klinkt vreselijk, maar hoe wist je dat hij daar lag? Je vader zal het niet verteld hebben.
Toen ik ’s middags thuis kwam was Frodo er niet. Ik reed naar de camping en toen hadden Kars en Edgar het er net over dat er vanmorgen een rode pick up tegen de reling was gevallen. Toen ze het nummerbord opnoemden wist ik meteen dat het mijn vader was.

Wat dacht je toen je dat hoorde, dat zal even schrikken zijn?
Ik werd lijkbleek en ik had even het gevoel dat ik flauwviel, toen ben ik snel weggegaan om te kijken bij het ravijn.

En toen?
Toen ik bij het ravijn kwam zag ik meteen dat Frodo beneden lag. Ik stapte over de rand om naar beneden te klimmen.

Hoor ik dat goed je klom over de rand van een ravijn om een hond te redden?
Hé hoor eens Frodo is niet zomaar een hond! Hij is mijn beste vriend, en ja het was mijn plan om naar beneden te klimmen. Maar de oma van Isa en Kars was ongerust over mij dus had ze Kars en Edgar achter me aangestuurd. Die hebben mij tegen gehouden. Toen ze zagen dat Frodo beneden lag hebben ze op de camping een takel gehaald en mij daaraan laten zakken. Het was best hoog 100m maar dat heb ik allemaal voor Frodo over.

Zo je kunt wel horen dat hij je beste vriend is. Ik ken niet veel mensen die van 100m hoogte abseilen om hun hond te redden! Hoe was Frodo er toen aan toe?
Hij leefde nog maar hij had overal grote wonden toen zijn we meteen naar de dierenarts gefietst, hij moest geopereerd worden en een nacht blijven. Ik ben die dag nog heel vaak op bezoek geweest.

En hoe is het afgelopen? Heeft hij de operatie overleefd?
Ja hij leeft nog en het gaat goed met hem. Hij is weer gewoon de oude Frodo.

En hoe gaat het nu verder? Kun je je eigen vader nog wel vertrouwen?
De oma van Isa en Kars helpt mijn vader nu om van zijn drankprobleem af te komen. Ik vertrouw mijn vader nog steeds helemaal en als hij van zijn drankprobleem af is geef ik Frodo ook gewoon weer mee.

U hoorde het mensen alles samen toch weer een happy end. Bedankt dat je gekomen bent Jules. Dat was het weer voor vandaag, volgende week weer een nieuwe gast in:
Wat overkomt mij nou weer!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "See you in Timboektoe door Carry Slee"