See you in Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 838 woorden
  • 14 augustus 2006
  • 37 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 37 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
181
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover See you in Timboektoe
Shadow
See you in Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
See you in Timboektoe!
Geschreven door: Carry Slee

Isa en Kars zijn broer en zus en wonen in Nederland. Hun oma past op Isa en Kars, omdat hun ouders in Frankrijk op vakantie zijn. De ouders van Isa en Kars willen in Frankrijk wonen en een camping beginnen. Ze hebben al veel campings bekeken, maar geen enkele was tot nu toe goed genoeg. Dan krijgen Isa en Kars telefoon, hun ouders zijn tegen een camping aan gelopen en hebben het contract al ondertekend! Dit betekent dat Isa en Kars in Frankrijk gaan wonen! Isa`s vriendinnen Annabel en Sharon vinden het heel erg, maar Annabel en Sharon mogen van hun ouders ook naar de camping. Hier komt Isa pas later achter. Zij en Kars vinden het niet leuk om naar Frankrijk te verhuizen en noemen de camping uit protest Timboektoe. Als Annabel en Sharon vertellen dat ze op vakantie naar Timboektoe komen lijkt het niet meer zo erg. Maar nog altijd gaat het vriendje van Isa, Justin, niet mee. Ze ziet hem al zo weinig en dan gaat ze ook nog weg ook. Als ze een keer bij Justin is stelt de moeder voor om naar Timboektoe op vakantie te gaan. Wordt het dan toch nog leuk? Samen met oma, Kars en zijn vrienden maakt Isa plannen om er een leuke camping van te maken. De vader en moeder van Isa en Kars vinden de plannen top en zelfs de disco keuren ze goed! Als Kars, Isa, oma en oom Frits vertrekken naar Timboektoe komen alle vrienden van Isa en Kars afscheid nemen, maar Annabel, Sharon en Justin komen van de zomer nog langs!

Isa en Kars zijn niet het enige gezin op weg naar de Camping. De familie van Nona is ook op weg naar de camping. Nona gaat elk jaar al naar de camping, ze is tot over haar oren verliefd op Jules. De jongen die op de camping helpt. En haar beste vriend Brian keert ook elk jaar terug naar de camping. Op de camping aangekomen ontmoet Nona, Isa en de rest van haar familie. Nona onderschat Isa een beetje, maar als ze hoort dat Isa ook echt zoent worden ze dikke vriendinnen. Nona verteld dat ze stapel verliefd is op Jules. Isa probeert hun te koppelen maar dat loopt niet zo soepel.


De discoruimte wordt al heel mooi gemaakt, Edgar de broer van Brian die de camping niets aan vond krijgt ook zin en laat zijn graffiti kunsten zien. Er worden overal affiches opgehangen en het dreigt een groot succes te worden. Maar Jules wie tot nu toe overal enthousiast aan mee werkte is niet meer vaak op de camping, en als hij komt, komt hij zonder zijn hond Frodo. Het komt door zijn vader, die drinkt veel te veel. En hij heeft tegen Jules gezworen dat hij Frodo nooit mee neemt in de auto als hij gedronken heeft. Toch doet hij het. Jules komt `s middags thuis en ziet de auto van zijn vader staan met een enorme deuk erin. Hij vraagt aan zijn vader of hij Frodo heeft mee genomen, maar zijn vader zegt dat hij het niet meer weet. Jules wordt ongerust en gaat op zoektocht. Hierdoor laat hij Nona staan op een afspraakje bij de rivier. Nona vind Jules enorm stom en ze besluit niet meer verliefd te zijn, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Jules heeft de hele nacht het bos door gezocht en er zelfs geslapen, maar er is geen spoor van Frodo te bekennen. Hij geeft de moed bijna op als hij Kars en Edgar hoort praten op de camping over een rode sportwagen. Als ze ook vertellen dat er een man langs het ravijn stond in te kijken weet hij het zeker. Hij gaat op zoek. En ziet Frodo liggen. Hij hangt een verhaal op tegen Kars en Edgar en die helpen hem Frodo naar boven te halen. Na een tijdje komen ze erachter dat de vader van Jules het heeft gedaan en willen hem helpen, maar Jules wil van niets weten. Hij haalt de volgende ochtend vroeg Frodo op in de dierenpraktijk en wil hem smeren. Maar Isa, Kars, Edgar, Romeo, Stef, Nona en oma komen hem tegenhouden met de bus. Hij loopt van de bus weg, maar er komt net een auto aan. Jules word na het ziekenhuis gebracht, Nona gaat met hem mee. Hij heeft een gebroken been en een paar ribben gekneusd. Maar alles komt weer goed en Nona en Jules beginnen in het geheim een relatie.

Alles dreigt voor Isa mis te gaan als ze hoort dat Justin niet op tijd komt voor de disco, maar Annabel en Sharon die inmiddels zijn aangekomen regelen dat Justin komt, alleen weet Isa hier niets van. Jules en Nona onthullen op de disco hun relatie op een spectaculaire manier. Dan wordt de sombere Isa naar voren geroepen en komt er een doos met een verrassing op het podium. In de doos zit Justin. De avond is gered en eindigt met veel liefde en vriendschap.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

super goede info!

10 jaar geleden

Andere verslagen van "See you in Timboektoe door Carry Slee"