See you in Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover See you in Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 386 woorden
  • 14 augustus 2006
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
44 keer beoordeeld

Boekcover See you in Timboektoe
Shadow
See you in Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: See you in Timboektoe
Schrijfster: Carry Slee
Omslag: Ontwerpstudio Johan Bosgra
Foto omslag: Bert Nienhuis
Uitgeverij: Prometheus
Jaar uitgave: 2004

Dit boek heb ik gekozen omdat: Ik de boeken van Carry Slee altijd heel mooi vind en het een hele leuke serie is dat in onze leeftijd afspeelt.

De hoofdpersonen zijn Isa en Kars. Isa is een meisje van 12 jaar en gaat naar de brugklas. Ze heeft een vriendje Justin en twee hele goede vriendinnen Annabel en Sharon. Kars is een jongen van 14 jaar en gaat naar de derde klas. Hij heeft een heleboel vrienden.
De ouders van Isa en Kars willen een camping kopen in Frankrijk dat is hartstikke spannend en ze kunnen het dan ook bijna niet geloven als dat zo is. Samen met hun oma gaan ze de camping op internet bekijken. Maar als ze de foto’s zien kunnen ze niet geloven dat ze in zo’n gat gaan wonen. Uit protest noemen ze het Timboektoe. Isa, Kars en oma gaan samen een comité oprichten. Als hun ouders thuis komen laten ze de plannen zien. Een disco en kano’s. Hun ouders vinden het allemaal hartstikke goed en hebben zelfs bedacht dat er in de disco een groot video scherm komt want als het regent moet je ook wat kunnen doen. Als ze in Timboektoe aankomen zijn er ook kinderen van hun leeftijd, die helpen dan ook meteen met de boel uitladen. Als ze er zijn mogen ze de volgende dag meteen de kantine verven en ondertussen mogen ze ook al beginnen aan de disco. Ondertussen merken ze niets aan Jules hij woont in het dorp en heeft een vader die drinkt. Als Kars op een morgen vertelt dat er bij de ravijn iets is gedumpt door een rode pick-up en het nummer klopt met het nummer van de rode pick-up van Jules vader schrikt Jules. Hij is gisteren naar huis gegaan om Frodo zijn naar zijn vader te brengen als hij met de auto dingen van boeren gaat halen die ze niet meer nodig zijn. Toen hij thuiskwam was zijn vader er maar Frodo niet. Hij is uren gaan zoeken maar kon niks vinden. Na dit verhaal gaat hij erheen. Nu ga ik een stukje voorlezen.


Discussievraag: Wat zou je er van vinden als je zomaar ineens naar Frankrijk verhuist en alles achter moet laten?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "See you in Timboektoe door Carry Slee"