Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schuld door Simone van der Vlugt

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Schuld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 760 woorden
  • 30 maart 2009
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
32 keer beoordeeld

Boekcover Schuld
Shadow
Schuld door Simone van der Vlugt
Shadow
Het Boek:
De hoofdpersoon van dit boek is het 13 jarige meisje Zoë. Zoë heeft een paranormale gave: ze kan de aura’s van mensen zien, ziet geesten en kan ook met hun communiceren. Ook heeft ze visioenen.

Het begon al toen ze heel klein was. Ze was een jaar of vier en vanaf de dag dat haar opa overleed kon ze hem vaak zien. Haar moeder wilde haar eerst niet geloven totdat ze op een avond naar beneden kwam toen haar moeder zat te huilen om het gemis van opa. Zoë vertelde haar moeder dat opa het heel erg vond dat ze zo verdrietig was en dat hij zelfs een liedje voor haar zong.
Het liedje was een door opa zelf geschreven liedje dat Zoë helemaal niet kon kennen.


Op een dag begon Evi ( een goede vriendin van Zoë) erover dat ze de jongen die ze leuk vond (Roel) wel gewoon hoi terug zei tegen haar en dan lief lachte als ze hoi zei ,maar ze kan hem niet echt peilen dus beklaagt ze zich bij Zoë. Die op haar beurt haar verteld dat ze Roel beter kan laten links liggen omdat hij verliefd is op Madelon. Lucas daarentegen zegt Zoë kan je maar beter wat meer aandacht geven want hij vind jou wel leuk. Evi is daar dan ook heel verbaasd over want Lucas is echt het perfecte type jongen waarvan ieder meisje droomt maar die je eigenlijk links laat liggen omdat je weet dat hij eigenlijk te perfect is. Maar vraagt Evi zich af hoe Zoë dat weet.
Zoë reageert een beetje luchtig van : Gewoon dat weet ik. En haar gelijk krijgt ze.
Na ongeveer driekwart jaar vertelt Evi een klein beetje over haar gave maar uitsluitend over haar helderziendheid. Ze vertelt een paar dingen over de meisjes waarmee ze zijn. Sandra moet extra goed op haar hond letten en hem aan de lijn houden. En Evi moet heel goed oppassen.. maar voor wat?

Zoë schrok heel erg toen ze zag wat Evi zou overkomen en stelde het uit om te vertellen voor tot ze met z’n 2-en zouden zijn, maar als Zoë aan Evi verteld dat ze heeft gezien dat binnenkort bij de springwedstrijd een fout gaat maken met een vreselijke afloop.
Het is nu wel een jaar later maar nog steeds zit ze ermee dat ze Evi niet heeft tegen kunnen houden.
Bij de laatste hindernis ging het fout. De ontzetting in het publiek was heel groot, maar Evi kan het niet meer navertellen..

De lerares zegt dat ze maar naast Renske moet gaan zitten maar iets in haar zegt dat ze naast de jongen moet gaan zitten. Ze volgt haar gevoel en gaat dus naast de jongen zitten die Ivar heet.
Als ze thuis komt uit school, is er niemand thuis. Ze staart uit het keukenraam en dan komt Tijmen (haar broer) binnen. Ze maken samen huiswerk tot 5 uur en ruimen dan hun spullen op. Zoë gaat aardappelen schillen en Tijmen dekt de tafel. Nu hun moeder fulltime werkt hebben ze een taakverdeling ingevoerd. Na het eten gaat Zoë naar haar kamer en elke keer als ze de trap op loopt bekruipt haar een vreemd gevoel. Er is iets op haar kamer dat haar aandacht probeert te trekken maar wie?
“Rakker leek opeens nerveus en ook Evi had iets van haar zekerheid verloren. Toch spoorde ze haar pony aan en reed vastberaden op de hindernis af. Rakker ging over in galop en niets wees erop dat hij zou weigeren. Toen hij plotseling bleef staan en Evi van zijn rug vloog, ging er een golf van ontzetting over de tribune.”

“Evi was zo ongelukkig terechtgekomen dat ze haar nek had gebroken. Ze was op slag dood.”
Na het ongeluk gaan de ouders van Zoë uit elkaar. Ze besluit een poosje haar gave niet meer te gebruiken wat heel lastig voor haar is.Op haar nieuwe school wordt ze na een geweldig grappige actie opgenomen in het groepje van populaire mensen.Er gebeuren wel rare dingen want ze krijgt visioenen over Renske ( een wat sullig meisje uit haar klas ) en in die visioenen vertelt Evi haar dat ze Renske moet helpen.
Renske blijkt aan het einde van het boek een acute darmontsteking te hebben.
Zoë ziet Evi’s verschijning steeds vaker net als haar Opa die ze tegenwoordig wel wat minder ziet dan eerst, maar het is toch anders.

Aan het eind van het boek komt alles weer op z’n plek en heeft ze het bijgelegd met Renske en Shanna.

Mening: Mag je zelf invullen =]

REACTIES

B.

B.

Leuk verslag ik kreeg een 9 =]

15 jaar geleden

R.

R.

echt heeeel slecht, op het begin is het veelste uitgebreid en op het einde raffel je het helemaal af, lees het de volgende keer eerst nog even door voordat je het zo op internet zet, je hebt er ook een belachelijk cijfer voor gehaald, ik had je niet eens een 5 gegeven! Lees even andere samenvattingen ofzo, want dit slaat nergens op! veel geluk en niet denken dat ik arrogant ben maar het is gewoon bar en bar SLECHT!!

11 jaar geleden

S.

S.

dit klopt niet vriend ;)
het boek gaat heel ergens anders over...

11 jaar geleden

B.

B.

Omg hahahahahaha wie is madelon? Xd niet alles klopt haha

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schuld door Simone van der Vlugt"