Schuld door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Schuld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 359 woorden
  • 30 april 2016
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 6
72 keer beoordeeld

Boekcover Schuld
Shadow

Eén waarschuwing... Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een briefje d…

Eén waarschuwing... Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de dr…

Eén waarschuwing... Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een briefje dat alles verandert: Jij bent de volgende... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar. 

Schuld door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Nederlands Why i love this book.

 

De hoofdpersonen in het boek schuld van Mel Wallis de Vries zijn Kate, Yara, Leila en Tess.

Leila is verlegen en teruggetrokken.

De 3 andere meiden zijn eigenwijs en zelfverzekerd maar toch allemaal anders. De belangrijkste bijfiguren zijn Romee, de beste vriendin van Yara, Britt een vriendin van Kate, de ouders en de broer van Leila.

 

Het verhaal speelt zich af op een school in Amsterdam waar 3 meisjes kort na elkaar zelfmoord plegen. Niemand weet waarom, tenminste dat denkt iedereen. Het begint allemaal met de verlegen Leila die op een avond zelfmoord pleegt, dit doet ze allemaal omdat al haar “vriendinnen” haar hebben laten zitten zonder dat ze het zo hebben bedoeld. Dit heeft Leila allemaal in een dagboek geschreven dat na de dood van Leila door haar broer wordt gevonden. De broer denkt dat Leila had gewild dat alle 3 de meisjes hiervoor moesten boeten en wel op een hele speciale manier, door ze te vermoorden.

Hij begint met Kate, die dreigbrieven krijgt zoals: Ben je al bang? Zou je wel moeten zijn!

Als hij Kate heeft vermoord wist hij alle sporen en hij laat het lijken op zelfmoord. En dan is Yara aan de beurt die een stuk moeilijker is maar alsnog lukt het door middel van de dreigbrieven zonder ondertekening. En dan als laatste van het lijstje is Tess aan de beurt die een makkelijke prooi leek. De vader van Leila is dokter waardoor de broer van Leila makkelijk aan een slaapmiddel komt. Als hij het bij Tess heeft ingebracht vertrekt hij en Tess valt langzaam in slaap maar grijpt dan haar telefoon en belt 112. Ze krijgt geen lucht meer omdat de broer haar een sjaal om haar nek heeft geknoopt. De telefonist van de alarmdienst weet dat het niet goed is en traceert het adres, zo komt er dus toch een ambulance die Tess redt. De broer wordt opgepakt en het loopt goed af voor Tess maar voor de andere meiden niet.

 

 Sanne Forschelen B1I  4 maart 2016

 

Ik vind het een heel leuk boek wat ik aanraad voor meisjes die van jeugdthrillers houden.

REACTIES

L.

L.

De moordenaar wordt niet eens opgepakt

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schuld door Mel Wallis de Vries"