Schoolstrijd door Theo Engelen

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 355 woorden
  • 30 juli 2007
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
127
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Schoolstrijd
Shadow
Schoolstrijd door Theo Engelen
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Primaire gegevens
Auteur: Theo Engelen
Titel: Schoolstrijd
Jaar eerste druk: 1997
Plaats: Amsterdam
Uitgeverij: Sjaloom

Ik heb voor dit boek gekozen, omdat allereerst de naam mij aansprak. Zelf heb ik natuurlijk dagelijks met school te maken dus kon het interessant voor mij zijn. Aangezien ik een boek leuk vind, als er zich veel problemen in voorkomen en ‘strijd’ dat mij duidelijk maakte besloot ik het boek te gaan lezen.

Korte samenvatting
Joost heeft een hekel aan school. Dat heeft zo zijn redenen, hij wordt namelijk veel gepest op school. Dit door een kleine groep ‘populaire’ jongens. Elk jaar weer, komt hij bij hen in de klas, en hij is zoals gewoonlijk de pineut.

Na de zomervakantie heeft Joost dan ook geen zin om weer naar school te gaan.
Ook dit jaar werd hij niet gespaard, deels is hij zelf daar de oorzaak van. Hij praat vaak zijn mond voorbij en heeft zo zijn bijdehante opmerkingen. Zo ook een keer bij Nederlandse les. Daardoor moet heel de klas een opstel schrijven. Oscar, een van de pestkoppen, laat zijn banden leeglopen. Dan vraagt het nieuwe meisje van de klas, Anke of hij een lift naar huis wilt. Vanaf dat moment zijn ze dikke vrienden en vordert hun relatie.
Joost vertelt een keer zijn zus, Desi, dat Oscar weer een streek had uitgehaald. Daardoor zet Desi, Oscar op het schoolfeest flink voor schut.
Maar hierdoor raakt Joost nog meer in de problemen en wordt dan flink voor schut gezet. Als hij die dag naar huis fietst, wordt hij duizelig en komt onder een auto terecht waardoor hij in het ziekenhuis beland. En als u als docent deze zin halverwege dit verslag dus tegenkomt. Weet u, dat de des betreffende leerling dit verslag letterlijk van scholieren.com heeft afgehaald. Als hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis, gaat hij vol goede moed weer naar school. Hij vindt dat het genoeg is met de pesterijen. Hij laat zich opsluiten in een kamertje in de school samen met Oscar.
Daarin vertelt hij dat hij Oscar doorheeft, hij snapt zijn spelletje en Oscar weet dat. Daarna, pestten Oscar en zijn vrienden Joost niet meer.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schoolstrijd door Theo Engelen"