Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schaduwzuster door Simone van der Vlugt

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Schaduwzuster
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 378 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
21 keer beoordeeld

Boekcover Schaduwzuster
Shadow
Schaduwzuster door Simone van der Vlugt
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
SCHADUWZUSTER

Boek informatie

Titel: Schaduwzuster
Schrijfster: Simone van der Vlugt
Uitgeverij: Anthos Amsterdam

Samenvatting


Voordat Marjolein, een lerares op een zwarte middelbare school in Rotterdam, werd vermoord, is ze bedreigd door een van haar leerlingen. Iedereen, inclusief de politie, denkt dat hij haar heeft gedood. Marlieke gelooft dit niet en gaat zelf op onderzoek uit. Hoe meer ze betrokken raakt bij de dood van haar zus, hoe gevaarlijker het wordt.
Als Marlieke wordt gedrogeerd door haar beste vriend Thomas, weet ze het zeker: het was niet die leerling van Marjolein. In het ziekenhuis vertellen ze dat Thomas zelfmoord heeft gepleegd en een briefje achter heeft gelaten met een bekentenis. Hij had Marjolein vermoord, omdat ze Marlieke te veel wilde veranderen en dat hij gebruik heeft gemaakt van de bedreigingen.


Wat vind je van het boek


Het boek was erg spannend, want er vinden veel spannende gebeurtenissen plaats: er zijn twee ontvoeringen, meerdere bedreigingen, achtervolgingen, en de moord wordt tot in de details verteld. En omdat je nooit weet wanneer de moord plaats vindt, maakt dat het extra spannend.
Ook zat het boek erg handig en mooi in elkaar. Elk hoofdstuk werd door of Marlieke of Marjolein verteld (wie het verteld, dat staat boven aan het nieuwe hoofdstuk). Marlieke verteld over de gebeurtenissen na de dood van Marjolein, en Marjolein verteld over de gebeurtenissen voor haar dood.
Ten slotte is het verhaal lekker vlot verteld. De ene gebeurtenis volgt al vrij snel op de vorige, en dat maakt het ook spannend, maar vooral lekker vlot. Dat vind ik erg fijn, anders wordt het zo’n langdradig en saai verhaal.

Bijpassend krantenartikel

Vijf aanhoudingen na moord Rotterdam
ROTTERDAM - De politie heeft vijf mannen aangehouden in verband met de moord op een 30-jarige Rotterdammer in juni. Drie van hen verdenkt zij van betrokkenheid bij de schietpartij. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
De mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om mannen van 18, 24 en 38 jaar oud en twee mannen van 21. Ze zijn allen afkomstig uit Rotterdam.
De politie verdenkt het vijftal van betrokkenheid bij drugshandel. Het motief voor de schietpartij zou een mislukte ripdeal zijn.
Agenten troffen het zwaargewonde slachtoffer aan in een auto op de Endenburg in Rotterdam. Hij overleed kort daarna ter plaatse. Getuigen meldden toen dat zij drie mannen zagen weglopen bij de auto.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schaduwzuster door Simone van der Vlugt"