ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

1. De auteurTHEA BECKMAN was enigskind in een familie dat in financiële problemen zat doordat haar vader werkloos was. Ze werkte eerst als kantoorassistente en nog meer baantjes. In 1945 huwde ze en verhuisde ze naar Utrecht. Waar ze later drie kinderen kregen. In haar vrije tijd schreef ze vooral voor damesbladen en later schreef ze jeugdboeken.2. Persoonlijke oordelingIk heb het boek zeer graag gelezen. Normaal lees ik niet erg graag boeken maar dit boek is zo uitgelezen. Ik vind het een zeer boeiend boek want het leert ons hoe moeilijk het kan zijn als we niets meer hebben. Soms is het wel eens lachwekkend maar anders is puur fictie. Thea Beckman beschrijft de personages zeer duidelijk en dat is wel een positief punt.3. PersonagesSara Tadema is de hoofdpersoon. Ze is zeven jaar en gaat naar school in het weeshuis. Ze is een pienter meisje en zeer liergierig. Ze heeft het in het verhaal voortdurend moeilijk met haar zelf. Ze praat soms zelfs tegen de duivel.Dirk Tadema is de tegenspeler. Hij is 11 jaar en gaat tevens naar de school in het weeshuis. Hij is soms bescheiden maar kan ook wel eens anders uit de hoek komen.

Auke Jorritsma is 29 jaar en is houthandelaar. Hij is de ideale man voor Sara.4. SamenvattingSaartje is zeven als ze haar moeder verliest. Ze moet daarom samen met haar broer, Dirk, naar het weeshuis. Ze worden beiden afgezonderd van elkaar. Na enkele moeilijke jaren in het weeshuis, mag Saartje somen met haar vriendin Geesje, buiten het weeshuis. Saartje was gek van het lezen van boeken en grijpt dan ook elke kans om naar een boekwinkeltje te gaan. Maar ze wordt altijd weg gestuurd. Op een dag gaat ze naar de 'Herberg-op-het-Y'. Daar kan ze een baantje als dienstmeisje bemachtigen. Daar leert ze ook Auke kennen. Een blonde Fries die tevens ook gek is op boeken. Later in het verhaal gaan ze trouwen en verhuizen naar Harlingen.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.