Rovers op het Rivium door Ben de Raaf

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 571 woorden
  • 31 juli 2006
  • 54 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 54 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
190
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Rovers op het Rivium
Shadow
Rovers op het Rivium door Ben de Raaf
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Roel Westland is van de politie van Rotterdam. Hij gaat over een paar maanden trouwen. Maar een maand voor zijn trouwerij raak hij verzeild in een schietpartij. Dat kwam door dat de 3 daders een Prepaid bedrijf op het Rivium hadden overvallen en er de buit er van door gingen. Na een heftig achtervolging komen de 3 overvallers door een ongeluk tot stilstand. Één van de overvallers raakt bij het ongeluk gewond en licht met coma in het ziekenhuis. Één ander komt ongezien weg en dumpt zijn wapen in de rivier. De 3e rent als een gek weg en schiet op de politie. De politie vuurt meteen terug op de rover. Roel schoot ook op hem en raakte de rover. Meteen viel hij op de grond en werd naar het zieken huis gebracht. Roel houd er geen goed gevoel aan over wand : hij gaat over een maand trouwen. Toen hij thuis kwam zaten zijn moeder en Ingrid(zijn verloofde) te praten. Hij kwam binnen en meteen merkte ze dat er wat aan de hand was. Gelukkig kon hij nog wel een glimlach aan Ingrid laten zien. Meteen stond Ingrid op en omhelzen hem. En fluisterde in zijn oor wat er was gebeurt. Hij liet haar los en ging zitten, en begon te vertellen. Toen hij uit was gepraat keken Ingrid en zijn moeder hij verbaast aan. Even later ging hij naar bed. En zoals hij al dacht stond meteen de dag er na een recherche team voor de deur om hem uit te horen. Gelukkig was het een rechercheur die af en toe een grapje kon maken. Toen het verhaal van Roel was afgelopen werd het hele korps verdeeld in tweetallen en moesten op onderzoek uit gaan. Roel en zijn maat moesten de gestolen auto gaan onderzoeken en gingen naar het opslag terrein van de politie.
Toen ze daar aankwamen kregen ze te horen dat ze eerst op de recherche team moesten wachten voor het sporen onderzoek. De auto stond langs het hek, en als je het hek openknipte kon je er zo bij. En dat gebeurde ook. De rover die ongezien weg kwam wist waar de auto stond opgeslagen en was naar die plek toe gegaan. Hij knipte het hek open en goot de auto vol met terpentine en stook hem in de brand. Al snel merkte ze het op en kwam er een brandweer aan gereden. Toen het geblust was bleek echter als noch dat al het bewijs materiaal in vlammen was opgegaan. Het viel Roel wel op dat er een Mercedes met hoge snelheid weg reed. Meteen stormde hij naar de auto en volgde de Mercedes op een veilige afstand. Toen de mercedes ging parkeren was het voor Roel duidelijk. Hij had de man herkend. Het was de man die langs de rivier liep. Hij belde naar de rechercheurs en zij dat hij graag morgen een huiszoeking wou doen. Een paardagen later bleek het waar te zijn wat hij dacht. Het was de ontsnapte rover. Hij werd aangehouden en belande in de cel. De rover die in koma lag werd ook weer wakker en werd naar een gevangenisziekenhuis gebracht. Ook de man die vermoedelijk door Roel was geraakt bleek een inwendig bloeding te hebben, dat kwam door het ongeluk. Hierdoor kon Roel makkelijk vrij worden gesproken en trouwde met ingrid. Iedereen van het korps was daar bij. Roel en Ingrid kochten een huis, knapt het op en gingen er wonen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

lees de spelling bij de samenvatting is na. staan veel fouten in bijvoorbeeld: koma inplaats van coma. heel slordig om het zo op een site te zetten die iedereen kan gebruiken.

7 jaar geleden

Andere verslagen van "Rovers op het Rivium door Ben de Raaf"