Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Rec-play door Hans Hagen

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Rec-play
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1113 woorden
  • 1 april 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
6 keer beoordeeld

Boekcover Rec-play
Shadow
Rec-play door Hans Hagen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
B. Zakelijke gegevens + motivatie.

1. de titel: Rec. Play
schrijver: Hans Hagen.
2. Dit boek is mij aangeraden door een vriendin. Het leek mij een boek wat een beetje over het dagelijkse leven zou gaan. En daarom leek het mij zo leuk, want dan kun je je makkelijker in de hoofdpersoon inleven.

C. Inhoud.

1. samenvatting:
Het boek Rec-Play speelt zich af in een dorp. Het meeste gebeurd buiten. Het verhaal is van deze tijd dat merk je aan de spullen die ze hebben en hoe ze praten en doen. Het verhaal wordt in totaal over ongeveer een half jaar verteld.
Teye is de hoofdpersoon. Als zijn broer dood is gegaan aan een ongeluk, is niets meer belangrijk voor hem alleen zichzelf en de camera.


Zo gaat het verhaal in het kort: Teye leert Emma kennen door het zoeken naar zijn kat Wammes. Ze gaan samen een tijdje zoeken naar Wammes en worden verliefd op elkaar.

Op een dag krijgt Teye te horen dat zijn broer Jikke is overleden bij een verkeersongeluk. Teye is erg verdrietig, omdat hij Jikke niet meer heeft gezien na zijn dood. Hij krijgt de camera van zijn broer. Dit was het enige dat nog over was. Vanaf nu loopt hij altijd met zijn camera. Hij filmt alles. Teye maakte ook een filmpje van Emma en beloofde haar het te wissen, maar deed het niet. Emma was heel boos op Teye en maakte het uit. Ze krijgt verkering met Lex, een vriend van Teye.

Teye is al een tijdje bezig met een schimmellogboek voor biologie. Als hij de film moet laten zien heeft hij uit wraak op Emma het filmpje van haar erbij gezet. Emma rende naar de videorecorder en struikelde over een tas. Ze viel met haar hoofd tegen de videorecorder, waardoor deze uit ging. Teye had hier toch wel spijt van en ging met een grote bos rozen met 2 kaartjes voor de bioscoop naar haar toe.

D. personages.

1. De hoofdpersonen.
Teye:
Teye is een heel normale jongen totdat zijn broer Jikke dood gaat. Vanaf de dag dat hij dood is, is hij helemaal verbonden met de camera van Jikke en filmt hij alles. Als Emma bij hem op bezoek komt is hij gewoon zijn schimmelverzameling aan het filmen en negeert hij haar. Je weet niet wat je aan hem hebt, maar hij mist Emma heel erg. Dit laat hij alleen niet merken en gaat dagen zoeken naar zijn kat die is weggelopen. Hij is nog erg verdrietig door het verliezen van zijn broer Jikke en weet daarom ook niet goed hoe hij daarop moet reageren. Hoe oud Teye is weten we niet precies wij denken dat hij rond onze leeftijd is.

Emma:
Emma is een heel spontane meid, die onwijs verliefd is op Teye. Maar ook zij merkt dat hij erg veranderd is na de dood van Jikke zijn broer. Daarom gaat ze met steeds meer tegenzin naar Teye toe, totdat ze niet eens meer komt. Ze mist de oude Teye heel erg en krijgt uit wraak verkering met Lex. Ze is erg boos op Teye maar durft niemand te vertellen van de opnames in Teye’ s kamer. Ze schaamt zich er erg voor. En daarom word zo ook helemaal gek als de tape voor de klas word gedraaid. In het boek staat ook een paar keer verteld dat Emma een knap meisje is. Hoe oud Emma is weten we niet precies wij denken dat zij rond onze leeftijd is.

2. Bijpersonen.
Lex:

Lex is het nieuwe vriendje van Emma. Je kent Lex door wat andere over hem zeggen en denken, en door wat hij doet. Over hem staat er niet veel in het boek alleen dat hij samen met Emma de poes van Teye uit het ijs gaat halen.

De broer van Teye (Jikke).
Hij was bijna nooit thuis omdat hij vrachtwagenchauffeur is. Je leert hem kennen dor wat Teye over hem zegt en denkt. Tijdens een reis in de vrachtwagen nam hij alles op met een videocamera. Toen hij dood ging door een ongeluk op de weg, nam Teye zijn camera.
De ouders van Teye.
Deze komen weinig in het boek voor, ongeveer 2 hoofdstukken. Deze ken je eigenlijk ook alleen maar door wat andere over ze te zeggen en te denken hebben. Ze gaan in het begin als Jikke dood is zonder Teye naar het zieken huis, want Teye mag niet mee.

Mevrouw van Vossen (de waarzegster).
Teye gaat naar haar toe en krijgt van alles over zijn kat wammes te horen dit was zijn kat die weggelopen was en over Emma en Lex. Haar voorspellingen komen allemaal uit.

Meneer Soetekouw (de leraar van Teye, Emma en Lex).
Hij komt alleen in het boek voor als ze in de klas zijn en met het uitstapje.

3. Welke persoon vond je sympathiek en welke niet?
Ik vind Emma wel een sympathiek persoon, omdat ze me wel aardig en eerlijk lijkt. Teye vind ik wat minder sympathiek, want hij beloofde het filmpje van Emma te wissen, maar in plaats daarvan liet hij het de hele klas zien. Hij komt dus niet zijn beloftes na.

4. Herken je bepaalde gevoelens of gedachten van de hoofdpersoon?
Ik herken niet direct bepaalde gevoelens van de hoofdpersoon, omdat ik gelukkig geen sterfgeval in mijn naaste omgeving heb meegemaakt. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen, dat je je zo gaat gedragen als Teye.


5. noem een gebeurtenis uit het boek waarbij de hoofdpersoon een besluit nam.
Aan het eind van het verhaal, kwam Teye er achter dat hij toch wel erg lullig had gedaan tegen Emma. Hij kreeg spijt en besloot om het goed te maken met haar. Hij kocht rozen en nam haar mee naar de bioscoop.

E. eigen mening – eindoordeel.

Gevoelig: Het verhaal is heel gevoelig geschreven. Vooral omdat Teye verdrietig is, want zijn broer is overleden. Dit komt in het hele boek terug.
Mooi: Ik vind het moeilijk om hier een voorbeeld van uit het boek te noemen, want ik vin het hele boek wel mooi vertelt.

Aangrijpend: Het verhaal heeft mij best wel aangegrepen. Ik hoop nooit mee te maken wat Teye met zijn broer heeft meegemaakt.

F. Extra: Conclusie.

Ik vond het erg leuk om dit boekverslag te maken, want je mocht zelf kiezen welk boek je wilde dus kon je een leuk boek zoeken. Het verslag was ook makkelijk te maken, want het was een leuk boek en het was niet ingewikkeld. Het is ook een echte aanrader, dus iedereen die dit verslag leest: ga dit boek lezen!!!

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn verslag, vast wel want ik heb onwijs mijn best gedaan…

Als het boek je leuk lijkt, dan kun je hem lenen om te lezen!!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Rec-play door Hans Hagen"