ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Razend
Het boek Razend is droevig en makkelijk.
Het boek is droevig omdat, Sven mishandeld wordt door zijn vader omdat, hij gestopt is met wedstrijdzwemmen. Hij wordt heel vaak geslagen en zijn broer pest hem en steelt zijn spullen. Sven’ s vader doet daar niets aan, want Lennart (Sven’ s broer) is het lievelingetje van zijn vader. Volgens zijn vader is Lennart veel beter dan Sven en is Sven een mislukkeling.
Het boek is makkelijk om te lezen want, meestal wordt een jongen of meisje verliefd in het boek en op het einde krijgen ze meestal altijd iets en het is dus makkelijk te lezen. Er zitten geen moeilijke woorden in.
Ik heb het boek gekozen omdat, ik het boek al een keer eerder had gelezen en omdat, het een heel leuk boek is.
Ik zou het boek ook aan anderen aanraden omdat het een heel leuk boek is om te lezen en omdat het ook niet zo moeilijk is om te lezen.
De mooiste gebeurtenis van het boek vind ik als de vader van Sven tegen hem zegt dat het hem spijt omdat, hij Sven eerst altijd sloeg toen hij van wedstrijdzwemmen af ging.
Het onderwerp van het boek is: Liefde, problemen en vriendschap

De titel zegt wel waar het boek over gaat want, Sven is razend op zijn vader omdat zijn vader hem mishandeld en omdat zijn broer Lennart in alles wordt voorgetrokken.

Samenvatting:
Sven wordt thuis mishandeld door zijn vader. Toen Sven aan zijn vader vertelde dat hij met zwemmen wou stoppen, omdat hij wil filmen werd zijn vader heel boos en liep het helemaal uit de hand. Sven werd sindsdien mishandeld door zijn vader. En niet 1 keer, maar bijna elke dag. Sven wil een film gaan maken met Roosmarijn in de hoofdrol (het meisje waar hij verliefd op is).
Bob (wiskunde leraar van klas 2b) kan zijn handen niet thuishouden. Hij zit telkens aan Roosmarijn. Ze heeft het aan haar klas verteld maar niemand gelooft haar, omdat het hun favoriete leraar is. Sven en Halima (haar beste vriendin) geloven haar wel.
Sven’s broer Lennart probeert Roosmarijn van Sven af te pakken. Sven besluit weg te lopen. Aan zijn moeder schrijft hij een afscheidsbrief. Hij heeft erin gezet waarom hij is weggelopen (dat Lennart Roosmarijn van hem probeert af te pakken en dat Sven’s vader het toch niks kan schelen dat hij wegloopt, omdat hij Sven toch dood wil hebben). Ondertussen heeft Sven een heel goed idee om van het mishandelen af te komen. Hij sloop het huis binnen en pakte het scherpste mes die erin zat. Hij liep naar zijn vader en gaf het mes aan hem en zei: ‘’ Vermoord me dan! ‘’. Maar toch deed hij het niet. Zijn vader zei dat het hem speet en toen bleek het dat hij vroeger zelf ook mishandeld is.
Bob die Roosmarijn lastig valt werd betrapt. Hij werd ontslagen.
Roosmarijn en Sven krijgen aan het begin van het boek verkering.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

de laatste zin staat aan het begin van het boek maar het is aan het eind van het boek ik kan het weten omdat ik heb boek net uitheb

11 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast