Razend door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1108 woorden
  • 17 april 2007
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 20 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2001 Winnaar) , Jonge Jury (2002 Genomineerd)

Boekcover Razend
Shadow

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houd…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Razend door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Carry Slee
Razend


samenvatting van het boek:
Sven is niet gelukkig thuis. Hij mag niks en zijn broer wel. Die altijd wint zwemwedstrijden en doet alles wat zijn vader wil en haat vreemde streken met hem uit. Sven deed dat eerst ook maar later niet meer. Daarom krijgt Sven krijgt steeds de volle laag. Zijn vader laat hem het koude bloed over zijn hele lichaam lopen. Hij verbergt zijn blauwe plekken en verzint elke keer weer een smoesje. Zijn moeder heeft altijd medelijden met hem en verzorgt hem goed maar even later roept zijn vader zijn moeder terug. Niemand mag weten dat hij thuis wordt geslagen. Maar ook Roosmarijn niet, op wie hij verliefd is. Roosmarijn verbergt haar probleem niet. Ze vertelt de klas dat hun favoriete leraar de wiskundeleraar zijn handen niet thuis kan houden, maar ze wordt door niemand geloofd. Alleen Sven komt voor haar op. Uit eindelijk mag ze bij het raam zitten zodat hij dit niet meer kan maar uiteindelijk gebeurt het wel. En ze wil niet meer naar wiskunde. In die tijd had Roosmarijn een rol in de film van Sven gekregen want ze wil heel graag filmster worden. Telkens kan de zijn camera niet mee de, ene keer omdat de vader van Sven de camera mee wil om Lennart te filmen voor dat ze kunnen zie hoe goed hij zwemt. Hij krijgt hem niet terug. En hij legt aan Roosmarijn uit dat hij zijn camera moet gerepareerd moet worden en later weer heeft, gooit zij de deur voor haar dicht. Hij verwaarloost zijn vrienden en zegen ze de laatste kans heb je maar hij kon toch niet mee. Dia avond wil Roosmarijn het weer goed terwijl hij dat niet weet maken. maar als Sven beneden komt geeft Lennart haar een zoen. De volgende dag als hij op school inde wiskunde les zit zegt hij tegen Bob dat hij niet aan Roosmarijn zitten moet. En hij werd er toen uitgestuurd. Even later verteld hij het verhaal aan de rector en dan wordt hij geschorst. 's Avonds mag hij niet meer beneden komen. En loopt hij weg. De volgende dag wordt Bob betrapt dat hij geschorst wordt omdat hij aan Roosmarijn zit en heeft ook al aan een ander meisje zit. Thuis bij Sven komt Sven binnen me een mes en zegt tegen zijn vader die hem maar moet doodsteken maar dat wil zijn vader niet. Even later belt zijn vader een psychiater en praat met iedereen en het wordt weer een gewone familie. En die middag vindt hij een liefdesbriefje op zijn bureau. En hij vraagt haar verkering. En hij mag weer naar school. En het werd weer goed met zij vrienden.

Over Carry Slee.
Carry Slee werd 1 juli 1949 geboren in Amsterdam. Ze heeft 1 zus. Ze heeft 2 kinderen die heten: Nadja en Masja ze woont nu in Tongeren. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde. Ze volgde een opleiding aan de Academie van Expressie door woord en gebaar in Utrecht.

Na het behalen van haar diploma werkte zij als drama docent.
Haar eerst boek kwam uit in 1989 het heette Rik en Roosje.
Ze schreef vooral boeken voor kleuters en voor lezers van 9 jaar.
Later stopte ze als docent en richtte ze zich alleen nog op het schrijven van boeken. Carry Slee is op dit moment de populairste kinderboekenschrijfster van Nederland. Ze heeft al veel kinderboeken geschreven waar ze veel bekroningen mee heeft verdiend. Carry Slee heeft inmiddels ook drie prachtige romans geschreven voor volwassenen. Moederkruid, Dochter van Eva en De Toegift.

Andere dingen over de schrijver.
Je merkt in het boek dat zijn het heeft geschreven het is echt haar schrijfstijl en ze schrijft meer van deze soort boeken. Ik denk dat ze met deze boeken en met de andere boeken met hetzelfde thema dat het niet zo gauw moet gebeuren. Het is weet niet of dat gelukt is want je weet het nooit zeker of het vaak gebeurt. Het heeft niet te maken met haar eigen leven want ze heeft het nooit meegemaakt.

Plaats en tijd
Het is vooral op school en bij Sven thuis want op school gaat hij elke dag heen daar wordt Roosmarijn aan geraakt door een leraar. En bij Sven thuis daar wordt Sven vaak geslagen door zijn vader.

Het speelt zich af in deze tijd want je hebt dingen die ze nu ook hebben.

Personen in het boek.
De hoofdpersonen zijn Sven & Roosmarijn.
Sven is een hele stille jongen. Hij is al heel lang verliefd op Roosmarijn, maar durft niet op haar af te gaan. Hij staat onder grote druk van zijn vader en durft dit aan niemand te vertellen, zelfs niet aan zijn vrienden. Hij schaamt zich ervoor. In dat opzicht is hij dus heel eenzaam en onzeker. Maar in andere opzichten is hij weer helemaal niet onzeker, want hij durft wel zijn mond open te doen als niemand gelooft dat hun favoriete leraar Roosmarijn betast. Hij veranderd wel in het begin is hij bang voor zijn vader maar later durft hij het wel en hij zegt tegen zijn vader dood mij maar met een mes.

Roosmarijn is daarentegen een hele drukke en vrolijke meid die makkelijk contacten legt en vrij populair is. Ze durft bijvoorbeeld zomaar iets door de klas te roepen. Wel voelt ze zich soms, gelijkend aan Sven, erg eenzaam als ze niet wordt geloofd door haar eigen klas. Maar gelukkig heeft ze nog een goede vriendin en Sven! Die haar wel gelooft.

De bijpersonen
De vader van Sven.
Hij werkt Sven tegen want hij slaat hem veel. Hij wordt later anders en slaat Sven niet meer.

De moeder van Sven.
Die durft niet veel tegen haar man doen. En als er wat gebeurd helpt ze Sven wel.

Zijn vriend Bart.
Zin vriendschap verloedert wel maar aan het eind is dat wel opgelost,

Zijn broer Lennart.
Die verziekt alles voor hem. En pakt zijn vriendin af. En nog meer dingen.

Titel verklaren
De titel is zo omdat de vader van Sven steeds boos op hem is. En hij daar ook razend van word

Dingen over het boek.
Er zit een probleem in en die wordt ook weer opgelost. Het is een leuk boek en het zit veel spanning in. En ik vind het erg spannend als dat soort dingen gebeuren en daar schrijft Carry slee veel boeken van en ik vind haar een goeie schrijver.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Razend door Carry Slee"