Razend door Carry Slee

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Razend
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 561 woorden
  • 21 oktober 2001
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
25 keer beoordeeld

Boekcover Razend
Shadow

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houd…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Razend door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf. Jaar : 2000. (Doet mee aan de jonge jury 2001.) Soort boek: probleemboek. Bladzijdes: 144. Omslag van het boek De illustratie op de omslag van het boek is gemaakt door Roelof van der schans en de vormgeving is verzorgd door Toine Post. Op de illustratie zie je Sven met een mes in zijn ene hand en van zijn andere hand heeft hij een vuist gemaakt; het lijkt of hij boos is. De achtergrond van de omslag is bruin met geel. Als ik alleen naar de omslag had gekeken had ik hem ook gekozen, want aan de afbeelding. op de omslag zie je dat hij droevig en tegelijk woedend is; dat ziet er veelbelovend uit en met dat mes in z’n hand ook spannend. Over de titel Razend wou ik eerst niet lezen toen ik alleen naar de titel keek, want toen dacht ik dat het over pesten ging en dat hij er heel woedend om werd en net zoiets was als het boek spijt en spijt had ik al een keer gelezen, maar toen ik de achterkant van het boek had gelezen bleek dat het ergens heel anders over ging en leek het me wel een heel leuk boek.
Samenvatting Sven wordt thuis mishandeld door zijn vader. Lennart wordt voorgetrokken, omdat hij alles doet wat zijn vader wil. Als Sven tegen zijn vader zegt dat hij stopt met zwemmen om meer aan zijn hobby filmen te doen, wordt hij nog erger mishandeld. Sven wil een film gaan maken met Roosmarijn in de hoofdrol. (Roosmarijn is het vriendinnetje van Sven waar hij verliefd op is) maar Roosmarijn heeft zelf ook een probleem, maar zij houd het niet verborgen, wat Sven wel doet. Als ze aan de klas vertelt dat hun favoriete leraar zijn handen niet thuis kan houden gelooft niemand haar, behalve Sven en Halima (is haar vriendin). als blijkt dat Lennart Roosmarijn probeert af te pakken, besluit Sven weg te lopen. Hij schrijft een brief, waarin hij aan zijn moeder uitlegt waarom hij weg gaat. Roosmarijn vindt die brief. Terwijl Sven een oplossing voor het mishandelen aan het zoeken is: als zijn vader hem toch liever dood wil hebben, dan moet hij hem zelf maar vermoorden. Dat doet zijn vader niet, maar later blijkt dat zijn vader vroeger zelf ook mishandeld is. De leraar die Roosmarijn lastig valt word betrapt en word ontslagen. Op het eind krijgen Roosmarijn en Sven toch nog verkering. Kortom: Sven word mishandelt door zijn vader Mening Ik vond het een heel mooi boek. Dat komt onder andere doordat Carry Slee goed over dit soort onderwerpen kan vertellen; dat is ook te zien bij bijvoorbeeld spijt en pijnstillers. Sven vond ik de leukste persoon, en ik denk dat dat onder andere komt omdat je het meeste van hem weet. Over de schrijfster Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Ze heeft twee dochters, Nadja (1979) en Masja (1981) Toen haar dochters nog jong waren, bedacht Carry Slee verhalen voor hun waarin Keetje Karnemelk de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat ze besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. door het succes van ‘Keetje Karnemelk’ stortte Carry Slee zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon haar succesvolle carrière.

REACTIES

H.

H.

hee harry je bakt er niks van
je moet echt ff wat betere uitreksels maken hoor
anders komt het niet goed met je!!!
zo'n slecht ding heb ik nog nooit gezien
mzzl harry

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Razend door Carry Slee"