Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Radeloos door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Radeloos
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas tto vmbo | 453 woorden
  • 26 februari 2012
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
13 keer beoordeeld

Boekcover Radeloos
Shadow

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus, hij is geen DJ meer op een schoolfeest en zijn vriendin Floor maakt het uit. Zelfs de website die hij samen met zijn vrienden maakt, kan hem niks meer schelen. Zijn schuldgevoel wordt s…

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn …

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus, hij is geen DJ meer op een schoolfeest en zijn vriendin Floor maakt het uit. Zelfs de website die hij samen met zijn vrienden maakt, kan hem niks meer schelen. Zijn schuldgevoel wordt steeds erger en alleen door een paar biertjes kan hij het even vergeten. Hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Zij probeert om haar onzekerheid te verbergen door steeds dunner te worden. Daar gaat ze zo ver in dat ze uiteindelijk geen uitweg meer ziet... Kunnen Paco en Yara elkaar helpen?

Radeloos door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. De auteur.
De auteur van het boek is Carry Slee. Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie. Daar werkte ze een aantal jaren als lerares drama in het voortgezet onderwijs. In 1988 debuteerde ze in het tijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden algauw meer boeken, meestal realistische verhalen voor jonge kinderen. In de jaren erna ging ze ook voor oudere kinderen schrijven.

2. De personen.
In het verhaal zijn 2 hoofdpersonen Yara en Paco.


Yara is een onzeker meisje ze is heel verliefd op Paco. Maar Paco heeft verkering met Floor. daardoor wort ze nog onzekerder ze gaat steeds meer afvallen.

Paco is een hele vrolijke maar ook een hele eigenwijze jongen. Hij is smoorverliefd op Floor maar hij komt er later achter dat zij misbruik van hem maakt. Naar de dood van zijn vader draait hij helemaal door en drinkt de helle dag bier.

3.Omgeving.
De omgeving is gewoon een saaie stad waar niet veel gebeurt het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af in de kelder of in de garage van Paco’s vader.

4.Samenvatting.
De vader van Paco heeft een garage met klassieke auto’s, Paco komt daar zelf ook heel vaak om aan zijn bestelbusje te werken die hij van zijn vader heeft gekregen. Hij kan heel goed opschieten met zijn vader samen doen ze veel dingen. Samen met zijn vrienden gaat hij een website maken voor een wedstrijd. Hij gaat de muziek maken omdat hij een hele goede dj is. Yara helpt ook mee ze kan heel goed tekenen. Ze wil graag naar de kunstacademie. Yara is smoor verlieft op Paco, allen Paco heeft verkering met Roos. Daardoor wordt ze heel onzeker en gaat ze steeds meer afvallen.

Met Paco gaat het ook niet beter. Sinds zijn vader is overleden drinkt hij de hele dag bier. Hij gaat niet meer naar school en thuis heeft hij de hele dag ruzie met zijn moeder. Hij is van plan om weg te lopen .Als hij voor de laatste keer naar zijn school gaat ziet hij Yara bewusteloos op de grond liggen. Hij pakt de auto sleutel van een leraar en rijd als een gek naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis aangekomen beleeft hij precies het zelfde als met zijn vader hij is heel bang dat Yara ook dood gaat.

200 woorden

5.Beoordeling.
Het is een heel goed, spanend maar ook ontroerend boek. Het verhaal past goed bij deze tijd omdat de dingen in het boek heel vaak voorkomen Bijvoorbeeld de anorexia van Yara. Ik zou het boek iedereen aan raden omdat het een goed boek is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Radeloos door Carry Slee"