P.S. ik ben uw dochter door Jacques Vriens & Mirjam Oldenhave

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover P.S. ik ben uw dochter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 590 woorden
  • 21 maart 2010
  • 103 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
103 keer beoordeeld

Boekcover P.S. ik ben uw dochter
Shadow
P.S. ik ben uw dochter door Jacques Vriens & Mirjam Oldenhave
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud
Sonia was nog maar toen haar vader haar bij haar moeder Jenny achterliet. Al sinds Jenny in verwachting was, zag Ties al in dat hij geen goede vader zou zijn. Hij deed zijn best, maar Jenny gaf hem de kans er niet voor, dus ging hij weg.

Het is 10 jaar later en Sonia woont in de Klepper, een kostschool voor onhandelbare meisjes. Zij zoekt als eerste contact met haar vader. Onderaan haar brief zet ze ‘P.S. Ik ben uw dochter’, zodat Ties weet van wie de brief komt. Als reactie schrijft hij dat hij liever geen contact wil, maar hij blijft toch doorschrijven.

In de brieven schrijft Sonia alles over haar leven in de Klepper en haar moeder met haar nieuwe vriend Stefan.

Ties vertelt haar alles over zijn drankprobleem, zijn kat Bolle, zijn buren Suus en Arie en zijn poppenkast.

Op een keer krijgt Sonia te horen dat haar moeder zwanger is. Sonia wordt kwaad en valt tegen haar uit. Als ze weer terug is bij de Klepper, moet ze op gesprek. Het hele team en het unithoofd hebben besloten dat ze op therapie moet om zichzelf te leren beheersen. Op de therapie zit ze samen met zeven andere meisjes en twee begeleidsters, Maria en Jill.
Na haar eerste bijeenkomst op de therapie, krijgt Sonia een bericht van Ties’ buurvrouw Suus. Bolle, zijn kat, is na een operatie onverwacht overleden. Ties is er helemaal kapot van en zuipt zich helemaal vol. Sonia maakt zich erge zorgen en overstelpt hem met brieven om hem op te beuren. Pas na twee weken stuurt Ties haar weer een brief terug waarin hij vertelt wat er allemaal gebeurd is.
Op een avond, na een ruzie op de Klepper, loopt Sonia samen met haar beste vriendin Chrissie, weg. Pas laat in de nacht komen ze weer dronken terug. Met stevige hoofdpijn moet Sonia ’s ochtends vroeg weer naar therapie. Dan gaat het helemaal fout.
Terwijl Sonia haast slapend in de kring zit, vertelt Maria een verhaal over een vrouw een puppy Maxje. Dan doen Maria en Jill een rollenspel, waarbij Maria het vrouwtje moet spelen. Sonia is zo kwaad op die vrouw van het verhaal geworden, dat ze Maria aanvalt. Sonia heeft erge spijt en na een gesprekje met Jill moet ze een brief aan haar vader schrijven over hoe ze zich voelt over waarom hij haar heeft verlaten. Na een aantal boze brieven te hebben verstuurd, krijgt ze eindelijk antwoord van haar vader. Hij vertelt haar het hele verhaal; hoe hij en Jenny elkaar hebben ontmoet, hoe ze samen gingen wonen, hoe ze samen een kind kregen en waarom hij is weggegaan. Na nog een paar brieven heen en weer te hebben verstuurd, besluiten ze elkaar te zien.
Als haar vader weer weg is, begint Sonia meteen weer met een brief aan haar vader over hoe zenuwachtig ze was. En na de reactie van Ties, vertelt ze dat de klepper gaat sluiten. Ties stelt dan voor dat ze bij hem kan komen wonen. Als Sonia dan met Maarten, een van de begeleiders, op het station op Ties staan te wachten, krijgen ze te horen dat hij niet komt opdagen. Hij kan het niet, vertelt haar vader later in een brief. Dus nu moet ze naar Harsholt verhuizen. Harsholt gaat dan samenwerken met de Klepper.
Pas na 3 maanden verstuurt Sonia weer een brief naar haar vader, met de vraag of ze weer zullen gaan schrijven. Later belt Ties haar op om even leuk te kletsen en vertelt haar over zijn nieuwe kat Teuntje.

REACTIES

S.

S.

Ik vind het super samegevat allen je verteld niks ov3er dat hij een ziekte heeft dat die verslaafd is aan alchol en dat is ook het soort van hoofdonderwerp

13 jaar geleden

Y.

Y.

Wauww mooiXD die ga ik gebruiken

13 jaar geleden

E.

E.

Het hoofdonderwerp is juist dat ze weer contact zoeken/hebben en alle 'probleempjes' eromheen.

12 jaar geleden

T.

T.

hihi superrr ik moet hem morgen inleveren Oeps...

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "P.S. ik ben uw dochter door Jacques Vriens & Mirjam Oldenhave"