Prins van de leegte door Karel Verleyen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 582 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 11 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
168
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Prins van de leegte
Shadow
Prins van de leegte door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Korte Inhoud

Er wordt in Londen een toneelstuk gepland "De goden grijnzen" van de auteur Ganymedesk Theofilos. Dat uitgevoerd zal worden in het Youth Theater in Londen. Daarom wordt er in alle Europese landen een toneelcursus gehouden waaraan alleen de beste jongeren mogen meedoen en Bjorn hoopt daarbij te horen.
Bjorn ontmoet op de cursus een zekere Elke, waarmee hij optrekt. Hij geeft haar zijn zelfgeschreven gedicht "Oase". Elke beschouwt dat als een verzoek, maar Bjorn wijst haar toch af. En Bea, zijn begeleidster zegt dat Bjorn Theseus niet mag spelen en dat was juist die rol waarop hij zo gesteld was. Bjom wilt zelfmoord plegen maar Bea houdt hem net tegen als hij uit het raam wil springen.
Dan wordt Poppy ziek hij heeft een epilepsieaanval gehad. Bjorn heeft zijn pilletjes weggenomen om er zeker van dat Poppy niet de Teseus rol krijgt. Elke ziet het gebeuren. Tijdens een repetitie wordt er een opmerking gemaakt over Elke, die krijgt daardoor een lichte zenuwinzinking en rent weg. Gael, een Nederlandse speelt ook in het toneel mee. Bjorn verleidt haar. Gael krijgt een telefoontje van haar moeder dat ze haar niet kan komen halen en Bjorn zegt dat ze bij hem kan logeren. Hij komt er achter dat Gael de dochter van de voorzitter van het toneel is en maakt daar misbruik van om in het netwerk van de voorzitter van het toneel binnen te breken. Bjorn verandert de tekst waar zijn beoordeling instaat maar word betrapt. Daardoor kan Bjorn niet aan het toneel mee doen. Hij wordt uitgekafferd door zijn grootvader. Elke belt nog met de melding dat ze vrijkaarten kan opsturen. Bjorn weigert, maar wenst haar toch heel veel geluk.


Ervaring verslag

Het boek leest wel vlot maar is een beetje ouderwets en nog al saai. Het enige wat wel interessant is dat er twee tijdslijnen zijn het werkelijke verhaal(deze tijd) en het verhaal van het toneelstuk(de oude Griekse tijd) die door elkaar lopen en onderling met elkaar te maken hebben.
Het hoofdfiguur Bjorn doet mee aan een cursus week voor toneel de beste jongeren worden dan geselecteerd en mogen mee doen aan een toneel in Londen. Bjorn is nogal een uitslover hij wilt maar al te graag in het toneel mee spelen en doet daarom allerlei pogingen om mogen mee te doen. Hij probeert net zo te zijn als de rol die hij in het toneel moet spelen.
Ik vind vooral dat Bjorn is gefaald omdat hij te ver ging.
Ik denk dat de schrijver ook wel een beetje wilt zeggen dat als je goed je best doet vals spelen overbodige is. Ik denk niet dat ik nog een boek ga lezen van deze auteur omdat ik het niet zo goed vond.

Achtergrond informatie.

Karel Verleyen is de oudste zoon van de Vlaamse kinderboekenschrijver Cyriel Verleyen. Hij zag zijn vader bezig en wilde absoluut geen schrijver worden. Hij studeerde rechten en haalde het leraarsdiploma. Vervolgens kwam hij voor de klas te staan. Een verhaal dat hij in de klas vertelde werd uitgegeven en zo was hij dan toch schrijver geworden. Toch werd hij eerst nog verkoopmanager, maar na een poosje keerde hij terug voor de klas. Daarnaast was hij van 1973 tot 1985 hoofdredacteur van het tienerblad Top. Hij was ook adjunct-redacteur van een aantal andere tijdschriften en hij vertaalde boeken. Sinds 1997 is hij voltijds schrijver. Nog steeds vindt hij schrijven iets wat heel veel moeite kost. Karel Verleyen is vader en grootvader en woont met zijn vrouw in Kruishoutem.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Prins van de leegte door Karel Verleyen"