Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pokerface door Buddy Tegenbosch

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Pokerface
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 818 woorden
  • 12 april 2017
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
137 keer beoordeeld

Boekcover Pokerface
Shadow
Pokerface door Buddy Tegenbosch
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

boekverslag pokerface door: Anne Stevens 1E3

ik heb het boek pokerface gekozen om te lezen omdat het een spannende kaft heeft en het ging over pokeren en dat vond ik wel interessant.

de hoofdpersoon is sem de Wit hij is zestien jaar en zit in de vijfde klas van het vwo. Omdat ik meer over hem en zijn leven wilde weten heb ik hem geïnterviewd hieronder staan alle informatieve weetjes over sem en zijn leven.

1. hoe ben je in het eerste elftal terecht gekomen?

de trainer (Stoner) van het eerste elftal kwam scouten en heeft mijn vriend sander en mij op basis van prestatie uitgekozen om 2 weken mee te trainen na die 2 weken zou hij beslissen wie van ons in het eerste elftal mocht blijven helaas mocht sander niet blijven meedoen in het eerste elftal echter mocht ik dit wel.

2. wat deed het met je dat jij wel in het eerste elftal mocht blijven maar Sander niet?

Het was niet heel fijn want de band tussen Sander en mij was helemaal weg…

3. Ben je goed opgenomen in je nieuwe team?

Ja! na de eerste training had een gelijk een nieuwe vriend gemaakt (Dave). Na die training vroeg Dave of ik meeging naar club 24*. (Raar genoeg hoefde ik geen legitimatie te laten zien en mochten we gelijk door naar de VIP verdieping). Ik had eigenlijk die dag iets met Sander afgesproken maar ik ging toch met Dave mee...

4. hoe was het om met Dave naar club 24 te gaan?

Het was wel een beetje apart toen we club 24 in gingen mochten we direct naar binnen en naar de VIP verdieping. Dave gaf me 500 euro. we dronken tequila en bier en daarna nog heel veel champagne. Snel waren er ook meisjes die bij ons kwamen zitten. Ik ben met een van de meisjes gaan dansen en vanaf toen weet ik het niet meer. Ik werd wakkerin het bed van Dave en kon me niets meer herinneren van de dag ervoor.

5. wanneer ben je begonnen met pokeren?

Ik ben de tweede keer dat ik met Dave uitging begonnen met pokeren ik stond gelijk 700 euro in de plus.

6. ik heb gelezen in het boek dat je drugs gebruikte. Kun je vertellen hoe je er mee begonnen bent?

Dave vroeg me of ik wat eerder naar de training kon komen. Toen ik bij de ijshockeybaan aankwam was ik helemaal alleen met Dave. Dave gaf me een pilletje en zei dat ik het met water moest innemen: Dan zou ik sowieso bij hem in het team komen. Zo is het dus begonnen…..

7. hoe voelde je je toen je het pilletje had ingenomen?

Direct voelde ik al mijn spieren aanspannen. Ik voelde me vol energie en helemaal klaar voor de training. Ik heb die training gespeeld zoals ik nog nooit gespeelt had. Van stoner kreeg alleen maar complimenten. Na deze training viel ook het doek voor Sander omdat Stoner nog niet zag of ik het echt wilde kreeg ik nog 2 weken om mij te bewijzen. Ik was blij maar sander was ik kwijt….

8.Hoe ging het na die training verder met het drugsgebruik en het pokeren of was je alleen nog maar bezig met trainen?

Toen ik weer met Dave meeging was ik nog onder invloed van drugs. Samen kwamen we weer bij pokeren uit. Ik wilde perse meedoen. Dave waarschuwde mij dat het profs waren maar ja ik had drugs op en kende geen grenzen. Tot vroeg in de ochtend speelde ik mee en uiteindelijk stonden we voor duizende euro´s in de min. Dit moesten we binnen twee weken terugbetalen. IK had geen idee hoe ik dat moest gaan regelen maar dave wel. Op zijn initiatief stelen we een auto om die door te verkopen. Ik reed in die auto maar had nog geen rijbewijs de auto vloog van de weg af en ik dacht dat ik een man had aangereden. Later kwam ik erachter dat ik niet die man had aangereden maar dat hij op een eerder moment was flauwgevallen.

9.Wat een avontuur hoe is dit afgelopen?

uiteindelijk werden we door de politie aangehouden. Dave had een overdosis coke gesnoven in de auto. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, daar is hij later overleden…

10. Oh dat is wel heftig hoe is het later verder gegaan met jou en het team?

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen coach Stoner achter dit alles zat. Na het overlijden van Dave heb ik het team zo ver weten te krijgen om met z'n allen naar de politie te gaan. De coach is opgepakt en we zijn allemaal gestraft. Ik heb een taakstraf gekregen omdat ik nog minderjarig was. Maar weet je, het maakt me allemaal weinig uit. het belangrijkste is dat alles weer normaal is!

Wat een heftig verhaal! gecondoleerd met het verlies van Dave veel sterkte met de verdere afloop van alles. Bedankt dat we je mochten interviewen.

REACTIES

..

..

Ja toch!

6 jaar geleden

H.

H.

Oof

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pokerface door Buddy Tegenbosch"