Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pjotr door Jan Terlouw

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Pjotr
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 362 woorden
  • 5 juni 2007
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
47 keer beoordeeld

Boekcover Pjotr
Shadow
Pjotr door Jan Terlouw
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Pjotrs moeder is al lang dood. Hij en zijn vader zijn de beste vrienden. Ze wonen op een boerderij. Van het hout op de boerderij maakt Pjotr fluiten. Hij is heel erg muzikaal. Daarom heeft zijn vader gespaard voor een instrument voor Pjotr. Pjotr gaat naar de winkel, maar hij heeft te weinig geld en dus gaat hij weer naar huis. Zijn vader vindt dat hij wel erg lang weg blijft en gaat hem dus tegemoet. Maar omdat Pjotr zo veel geld bij zich heeft wordt hij overvallen. Zijn vader ziet iets in de verte het blijkt Pjotr te zijn. Hij is aan het vechten. Dus zijn vader komt aangerend. Pjotrs vader slaat de jongen zo hard dat hij dood is. Door die moord moet de vader van Pjotr de gevangenis in. Eerst komt hij in een cel waar hij in z’n moet zitten. Maar naar een paar weken komt hij in een cel te zitten met nog iemand die wordt over een paar dagen opgehangen. Dus helpt de vader van Pjotr hem ontsnappen. Maar daardoor wordt hij verbannen naar Siberië. Pjotr heeft gehoord dat zijn vader naar Siberië wordt verbannen. Hij denkt dat hij zijn vader nooit meer ziet. Daarom is hij van plan om naar Siberië te gaan. Maar dat wordt heel moeilijk, want in die tijd is dat heel erg ver en bijna onmogelijk. Hij heeft nog geld van het instrument dat hij zou kopen. Maar daarmee komt hij niet ver. Want het wordt winter en het is heel erg koud. Te koud om buiten te slapen. Dus neemt hij steeds een baantje om de kosten van zijn hotel te kunnen betalen. Dat valt niet mee, maar omdat hij zo muzikaal is kan hij met zijn muziek geld verdienen. Uiteindelijk na een hele lange reis lukt het hem bij zijn vader te komen. Hij denkt dat zijn vader in een strafkamp zit en niet goed behandeld wordt. Maar zijn vader had een goede indruk gemaakt op de leiders. Dus mag zijn vader helpen aan een huisje bouwen. In dat huisje mag hij blijven met een vriend. En als Pjotr zijn vader vindt zijn ze allebei heel gelukkig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pjotr door Jan Terlouw"