Pjotr door Jan Terlouw

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 362 woorden
  • 5 juni 2007
  • 47 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 47 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1970
Pagina's
157
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Pjotr
Shadow
Pjotr door Jan Terlouw
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting:
Pjotrs moeder is al lang dood. Hij en zijn vader zijn de beste vrienden. Ze wonen op een boerderij. Van het hout op de boerderij maakt Pjotr fluiten. Hij is heel erg muzikaal. Daarom heeft zijn vader gespaard voor een instrument voor Pjotr. Pjotr gaat naar de winkel, maar hij heeft te weinig geld en dus gaat hij weer naar huis. Zijn vader vindt dat hij wel erg lang weg blijft en gaat hem dus tegemoet. Maar omdat Pjotr zo veel geld bij zich heeft wordt hij overvallen. Zijn vader ziet iets in de verte het blijkt Pjotr te zijn. Hij is aan het vechten. Dus zijn vader komt aangerend. Pjotrs vader slaat de jongen zo hard dat hij dood is.

Door die moord moet de vader van Pjotr de gevangenis in. Eerst komt hij in een cel waar hij in z’n moet zitten. Maar naar een paar weken komt hij in een cel te zitten met nog iemand die wordt over een paar dagen opgehangen. Dus helpt de vader van Pjotr hem ontsnappen. Maar daardoor wordt hij verbannen naar Siberië.


Pjotr heeft gehoord dat zijn vader naar Siberië wordt verbannen. Hij denkt dat hij zijn vader nooit meer ziet. Daarom is hij van plan om naar Siberië te gaan. Maar dat wordt heel moeilijk, want in die tijd is dat heel erg ver en bijna onmogelijk.

Hij heeft nog geld van het instrument dat hij zou kopen. Maar daarmee komt hij niet ver. Want het wordt winter en het is heel erg koud. Te koud om buiten te slapen. Dus neemt hij steeds een baantje om de kosten van zijn hotel te kunnen betalen. Dat valt niet mee, maar omdat hij zo muzikaal is kan hij met zijn muziek geld verdienen.

Uiteindelijk na een hele lange reis lukt het hem bij zijn vader te komen. Hij denkt dat zijn vader in een strafkamp zit en niet goed behandeld wordt. Maar zijn vader had een goede indruk gemaakt op de leiders. Dus mag zijn vader helpen aan een huisje bouwen. In dat huisje mag hij blijven met een vriend. En als Pjotr zijn vader vindt zijn ze allebei heel gelukkig.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pjotr door Jan Terlouw"