Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 390 woorden
  • 22 november 2011
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
106 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Pizza maffia van Khalid Boudou

Personages

hoofdfiguur:

De hoofdfiguur in dit boek is Brahim. Hij is een knappe gast die altijd genoeg aandacht krijgt van de meiden. Hij ziet er goed uit en besteed ook altijd veel aandacht aan zijn uiterlijk. Zijn ouders zijn van Marokkaans en hij dus is hij wat getint. Hij zegt vaak Marokkaanse woorden als hij Nederlands praat, wat hij erg vaak zegt is Wallah. Daarnaast gebruikt hij vaak erg grof taalgebruik. Maar hij is wel erg aardig en ook een beetje een slijmbal bij zijn liefje. Brahim is een round character. Hij probeert een echte man te worden, maar hij heeft veel te veel gevoelens voor van alles en nog wat. Zijn vader probeert hem daarom wat harder te maken.

bijfiguren:
- Haas: de neef van Brahim. Hij is jaloers en zorgt eigenlijk voor alle problemen in het leven van Brahim.


- Oom Faris: de oom van Brahim. Eerst werkte hij in de pizzazaak tot hij wordt ontslagen. Hij is als een soort vader voor Brahim.

- Alice: de vriendin van Brahim, Brahim houdt echt heel veel van haar en zij ook van hem.

- Ouwe: de vader van Brahim. Ze hebben niet echt een goede band. Dit komt omdat de ouwe Brahim geen echte man vind. Hij vindt zijn zoon maar slap.

Thema
De motieven in dit boek: jaloezie, vader-zoonrelatie, liefde, eergevoel en oorlog voeren.

Thema van het boek:
Pas op met jaloezie, want er kunnen vreselijke dingen door gebeuren.

Tijd
Het boek speelt zich duidelijk af in het heden. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen, zoals msn en ook  sms’en. Verder kun je dit zien aan het feit dat er af en toe stukjes of personen uit films van deze tijd zijn uitgehaald. Zo wordt 
Scareface en Pirates of the Caribbean een aantal keer genoemd. Daarnaast wordt er ook gesproken over moderne artiesten en programma’s.

Opbouw
Het boek is chronologisch verteld. Af en toe denkt hij wel terug aan iets van eerder, maar het blijft een chronologisch verhaal. Wel is het zo dat het boek begint met een proloog die ander half jaar later is dan het verhaal. Omdat de lezer dit als eerst leest lijkt het geen chronologisch verhaal, maar dit is de proloog en niet het echte verhaal. Daarom is het dus chronologisch verteld.


Vertelsituatie
In mijn boek is er sprake van:
de ik-vertelsituatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"