Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 760 woorden
  • 14 februari 2009
  • 275 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
275 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Gegevens :
Titel : Pizzamaffia
Schrijver : Khalid Boudou
Druk : 1e druk
Uitgeverij : Moon
Jaar van uitgave : 2007
Plaats van uitgave : Amsterdam
keuze:
ik heb voor dit boek gekozen omdat het boek mij wel aansprak.

Gebeurtenissen:
Het boek gaat over een jongen, genaamd Brahim. Zijn vader heeft een pizzeria. Maar zijn vader word erg ziek, en Brahim moet de pizzeria overnemen, in het begin wilde hij niet. Maar daarna besloot hij toch maar om het toch over te nemen. In het begin ging het perfect maar daarna krijgt hij concurrentie met zijn neef Haas van wie de ouders ook een pizzeria hebben. Dat stelt Brahim niet op prijs en besluit ervoor te vechten. Maar ondertussen moet hij er ook nog voor zorgen dat hij zijn vriendinnetje niet kwijt raakt. Zijn enige kans is om een cadeau aan haar te geven op haar verjaardag. Naast het werk moet Brahim nog ook een opdracht voor CKV maken. En een nummer schrijven voor Alice als cadeau. Dat doet hij met medewerking van Haas zijn neef (in de tijd dat ze nog goede maten waren). Hij draagt het nummer voor in de klas op de verjaardag van Alice. Om ervoor te zorgen dat hij zoveel mogelijk klanten trekt naar zijn pizzeria geeft Brahim veel feestjes. Maar op een dag, kwam een meisje van ongeveer zijn leeftijd naar hem toe en ze vroeg of hij wil lap dansen, maar hij wou niet omdat hij al een vriendin heeft. Ze zegt dat hij een mietje is en niets durft. kom, een klein kusje kan geen kwaad. Zei ze. Nee zegt Brahim duidelijk. Maar ze sleept hem de keuken in en begint hem te zoenen. Dan is er nog niets aan de hand maar de volgende dag krijgt Brahim een mms’je waarin hij werd gelinkt naar youtube. Hij ziet een filmpje waarin hij een vaag gezicht herkent wat op hem lijkt en hoort wat teksten die hij op dat moment niet gezegd heeft maar wel zijn opgenomen bij het nummer dat hij voor Alice geschreven en ingezongen heeft, hij weet wie het is. Hij springt op zijn scooter op weg naar de man van de sport school. Hij heeft een vuurwapen, hij leent hem even. Hij gaat op zijn scooter naar Haas toe en gaat met hem op de stok. Hij wil zijn vuurwapen trekken maar het gaat niet, hij is zijn neef hij kan hem niet neerschieten. Haas springt snel op zijn scooter en racet weg, maar Brahim heeft het in de gaten en springt op zijn scooter en racet hem achterna, een helse achtervolging is het vervolg, ze racen door de stad heen en uit eindelijk geeft Brahim hem op de snelweg een tikje met zijn scooter tegen die van Haas. Ze liggen allebei in de berm met wat schaafwonden. Ze moeten lachen. En zo komt toch nog alles goed.

Personen:
Het verhaal gaat over Brahim.

Hij is ook het belangrijkste persoon in dit verhaal, je beleeft het boek een beetje door zijn ogen.

Plaats:
Het verhaal speelt zich op veel plaatsen af.
Buiten,op school,in de stad en in de pizzeria.

Tijd:
Volgens mij speelt het verhaal zich af rond deze tijd (2008)
Omdat de wijzen waar op dit boek is geschreven. Dat doet vermoeden.

Begin:
Het begin vind ik zelf een beetje vaag.
Maar je wordt een beetje voorgesteld aan de personen (haas, Brahim en Alice)
En het gaat over de problemen zoals vechten. Maar ook over werk.

Betekenis van de titel:
Ik denk dat het boek pizzamaffia. Zo heet omdat er toch veel ruzie in voorkomt die eigenlijk allemaal met de pizzeria te maken hebben.

Beoordeling:
ik vind dat het boek makkelijk weg leest. Het boek is we leuk, spannend maar ook wel weer grappig.
Dit boek vind ik leuk voor jongens en meisjes.

Het boek vind ik vooral geschikt voor jongeren.

Schrijver:
Khalid Boudou
Khalid Boudou werd in een klap beroemd met zijn debuutroman Het schnitzelparadijs. Hij ontving hiervoor Het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het best verkochte debuut. De gelijknamige film (regie Martin Koolhoven) werd eveneens een groot succes.
In 2005 verscheen zijn tweede roman De President, een politieke satire. Ook hiervan zijn de filmrechten verkocht.
Khalid werkte als politiek commentator en columnist voor verschillende media. Tegenwoordig heeft hij een column op BNR Nieuwsradio.
Ook treedt Khalid veel op. Hij bezocht de afgelopen jaren veel scholen om lezingen, workshops en optredens te verzorgen. Daarnaast schreef hij theaterstukken en verhalen voor jongeren. Hij weet met zijn humoristische schrijfstijl en optredens jongeren aan te spreken. Pizzamaffia is zijn eerste jongerenroman.
Bronvermelding:
http://www.pizzamaffia.nl/khalidboudou.asp
en natuurlijk het boek zelf.

REACTIES

A.

A.

dit klopt niet

13 jaar geleden

..

..

dit klopt echt niet!

13 jaar geleden

J.

J.

WAT DIT KLOPT NIET

13 jaar geleden

S.

S.

naja seg dit klopt egt niet hoor

13 jaar geleden

M.

M.

OMG, ik weet alles tien keer zo beter. De schrijver van dit boek khalid boudou is mijn oom. Ik zweer het jullie op mijn dood!

13 jaar geleden

S.

S.

raar verhaaal tfoe man

13 jaar geleden

K.

K.

jaa dit verhaal klopt egt niet man heb je niet goed gelesen ofzoo ahauaha

13 jaar geleden

H.

H.

Hoezo: En zo komt toch nog alles goed.
Op het laatst zegt Brahim nog dat hij niet weet of alles nog goed kan komen, na wat Haas heeft gedaan...
toch bedankt

13 jaar geleden

M.

M.

Ey Sjorsie die gebeurtenissen kloppen niet man, je hebt het boek nie eens gelezen volgens mij .. ben benieuwd wat je cijfer hiervoor was hahah.
en let een beetje op je taalgebruik meneertje. En ook op je leestekens, je plaatst ze overal waar je wilt!
Ciao

12 jaar geleden

R.

R.

dit verlag slaat nergens op

12 jaar geleden

E.

E.

Dit slaat echt helemaal nergens op, superslecht verslag. Gebeurtenissen kloppen helemaal niet. Wel raar dat deze ook nog een waardering van 3,3 heeft...

12 jaar geleden

J.

J.

dit gaat echt helemaal nergens meer over jonge. hier klopt echt helemaal niks van!!!

11 jaar geleden

L.

L.

Ik moet nu zelf een verslag maken over pizzamaffia het begin is inderdaad vaag maar ik ben het met andere eens dit verslag slaat inderdaad nergens op

7 jaar geleden

N.

N.

<div>jullie zijn dom..... Pizzamaffia heeft meerdere versies :/</div>

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"