Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 541 woorden
  • 23 mei 2008
  • 560 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
560 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Zakelijke gegevens

Titel : Pizzamaffia
Schrijver : Khalid Boudou
Druk : 1e druk
Uitgeverij : Moon
Jaar van uitgave : 2007
Plaats van uitgave : Amsterdam

Korte samenvatting

De vader van Brahim heeft een pizzeria. Vaak moeten Brahim en zijn neef Haas helpen in de pizzeria. Wanneer de vader van Brahim ziek wordt moet hij de pizzeria overnemen. Eerst wou hij niet maar na goed te hebben na gedacht accepteerde hij de pizzeria. Ondertussen heeft Brahim een relatie met een meisje uit zijn klas, die was bijna jarig en hij heeft het erg druk. Toen besloot hij een nummer voor haar te schrijven. Toen het haar verjaardag was gebeurden er rare dingen…

Lange samenvatting

Het boek gaat over een jongen, genaamd Brahim. Zijn vader heeft een pizzeria. Maar zijn vader word erg ziek, en Brahim moet de pizzeria overnemen, in het begin wilde hij niet. Maar daarna besloot hij toch maar om het toch over te nemen. In het begin ging het perfect maar daarna krijgt hij concurrentie met zijn neef Haas van wie de ouders ook een pizzeria hebben. Dat stelt Brahim niet op prijs en besluit ervoor te ‘’vechten.’’ Maar ondertussen moet hij er ook nog voor zorgen dat hij zijn vriendinnetje niet kwijt raakt. Zijn enige kans is om een cadeau aan haar te geven op haar verjaardag. Naast het werk moet Brahim nog ook een opdracht voor CKV maken. En een nummer schrijven voor Alice als cadeau. Dat doet hij met medewerking van Haas zijn neef (in de tijd dat ze nog goede maten waren). Hij draagt het nummer voor in de klas op de verjaardag van Alice. Om ervoor te zorgen dat hij zoveel mogelijk klanten trekt naar zijn pizzeria geeft Brahim veel feestjes. Maar op een dag, kwam een meisje van ongeveer zijn leeftijd naar hem toe en ze vroeg of hij wil lap dansen, maar hij wou niet omdat hij al een vriendin heeft. Ze zegt dat hij een mietje is en niets durft. ‘’kom, een klein kusje kan geen kwaad.’’ Zei ze. ‘’Nee’’ zegt Brahim duidelijk. Maar ze sleept hem de keuken in en begint hem te zoenen. Dan is er nog niets aan de hand maar de volgende dag krijgt Brahim een mms’je waarin hij werd gelinkt naar youtube. Hij ziet een filmpje waarin hij een vaag gezicht herkent wat op hem lijkt en hoort wat teksten die hij op dat moment niet gezegd heeft maar wel zijn opgenomen bij het nummer dat hij voor Alice geschreven en ingezongen heeft, hij weet wie het is! Hij springt op zijn scooter op weg naar de man van de sport school. Hij heeft een vuurwapen, hij leent hem even. Hij gaat op zijn scooter naar Haas toe en gaat met hem op de stok. Hij wil zijn vuurwapen trekken maar het gaat niet, hij is zijn neef hij kan hem niet neerschieten. Haas springt snel op zijn scooter en racet weg, maar Brahim heeft het in de gaten en springt op zijn scooter en racet hem achterna, een helse achtervolging is het vervolg, ze racen door de stad heen en uit eindelijk geeft Brahim hem op de snelweg een tikje met zijn scooter tegen die van Haas. Ze liggen allebei in de berm met wat schaafwonden. Ze moeten lachen. En zo komt toch nog alles goed.

REACTIES

J.

J.

brahim ging naar melodina voor een feestje en toen was er een buikdanseres en haas enzo zijden allemaal dat hij moes dansen en toen nam de buikdanseres hem mee en haas had dat gefilmt

15 jaar geleden

P.

P.

hierbij heb ik bij het boekverslag 28265 pizza maffia een fout ondekt er staat namelijk dat Brahim in zijn eigen pizzaria gevraagd wordt voor een lapdance en dat moet zijn in de pizzaria van zijn oom en neef.

m.v.g. Pim O

15 jaar geleden

J.

J.

hij heeft niet gezoend met de buikdanseres!

13 jaar geleden

M.

M.

ik wil niet lullig doen maar dit is een chaotische samenvatting, volgt niet de tij in het boek, zegt verkeerde dingen.

13 jaar geleden

S.

S.

Jaa en trouwens! Hij heeft niets gedaan met die buikdanseres maar haas heeft t hele filmpje verandert.

13 jaar geleden

..

..

Deze samenvatting klopt niet echt....

13 jaar geleden

I.

I.

de film klopt niet met je samevatting dude kom op ze hebben geen vuurwapen en de haas duwde hem in de stoel en er kwamen buik danseressen voor hem dansen

13 jaar geleden

L.

L.

De samenvatting klopt helemaal, mensen die zeggen van niet hebben alleen de film gezien. Die is inderdaad heel anders!

12 jaar geleden

N.

N.

Nou, ik heb het boek sinds gisteren uitgelezen, en heb geconstateerd dat er veel fouten in deze samenvatting staan. Niet gebruiken dus!

12 jaar geleden

B.

B.

wat een deuzige samevatting,
kun je niet lezen ofsow?

12 jaar geleden

L.

L.

Ach joh!! het boek is heel anders dan de film!! DENK NA

12 jaar geleden

P.

P.

dit klopt niet dit is niet de samenvatting

12 jaar geleden

K.

K.

het einde is helemaal niet hetzelfde als in de film ! en het deel van dat brahim feestjes geeft om klanten te trekken ook niett ! want er komt maar 1 feesje invoor en dat is bij haas in de pizzeria en daar gaan buikdansereses bij brahim op zijn schoot dansen ,e n haas filmd het en stuurd het naar alice , en brahim &alice krijgen ruzie , DAT IS WAT ER GEBEURD IS ! duss,...

11 jaar geleden

I.

I.

Dit is wel de echte samenvatting. Ik heb het boek net uit. En het klopt. Ga zowieso niet zo zeiken want deze persoon heeft er zijn best voor gedaan. En dt is het boek niet de film!

11 jaar geleden

I.

I.

Ik heb het boek NET gelezen en nee de samenvatting klopt niet. Ten eerste hebben ze eerst SAMEN een pizzaria, zijn vader wordt niet 'HEEL' ziek. En de enige kans om haar niet kwijt te raken... Toen hij die track maakte waren Alice en Brahim nog gewoon gelukkig samen. Brahim heeft geen EEN feestje gegeven.. Dat lap dansen was namelijk op het feest van de andere Pizzaria van Faris. En ze moeten al helemaal niet lachen aan het eind. Brahim bedenkt zich of het nog wel goed komt tussen hem en Haas.

11 jaar geleden

L.

L.

wel goed bedankt

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"