Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Pijnstillers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 338 woorden
  • 23 augustus 2016
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
29 keer beoordeeld

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Pijnstillers

door Carry Slee

 

Hoofdpersoon: Casper

Bijrollen: Sofie, Anouk, Marit (Caspers moeder) en Bob (Caspers vader)

Samenvatting: Casper zit op de middelbare. Hij speelt keyboard en hij gaat misschien meedoen aan een concert. Casper maakt zorgen om zijn moeder, omdat ze de laatste tijd veel last van haar buik heeft. Casper heeft nooit zijn vader leren kennen. Casper verlangt om heem te zien. Sofie is een goede vriendin en ze is verliefd op Roy. Omdat Roy een Surinamer is, mag Sofie geen verkering met hem. Sofie en Casper doen alsof zij verkering hebben, maar ondertussen heeft met Roy. Nadat zijn moeder naar het ziekenhuis is geweest, komt Casper er later achter dat ze kanker heeft. Niet veel later leert hij zijn vader kennen. Casper heeft ook gehoord dat hij mee mag doen aan het concert. Om mee te doen moet hij eerst een auditie doen met Anouk. Casper vindt Anouk leuk. Casper en Anouk worden goede vrienden. Hij vertelt haar over zijn moeder. Zij vertelt dat haar vader ook kanker heeft gehad en een dieet gedaan. Caspers moeder gaat die ook doen. Daarna gaat het beter met zijn moeder, maar daarna gaat het heel slecht. Uiteindelijk gaat ze dood. Hij krijgt steun van Anouk en later hebben ze verkering. Nu Caspers moeder dood is moet Casper bij zijn tante wonen, maar later gat zijn tante bij hem wonen. Om zijn verdriet te vergeten gaat hij stoppen met keyboard spelen en heel vrolijk doen. Maar Anouk gaat met hem praten. Casper doet weer normaal en zijn moeders kamer wordt zijn kamer.

Wat ik van het boek vind: Ik vind het een best leuk boek. Het is ook zielig dat zijn moeder dood gaat. Er zit veel emotie in het boek en daarom kan ik goed meevoelen. Alleen vind ik het gedoe over verkering niet leuk.

Aanbeveling: Als je pijnstiller leest dan kun je spanning voelen. Het is een mooi verhaal en het zit goed in elkaar. Het boek is bekroond door de Nederlandse Kinderjury en Jonge Jury. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"