Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Pijnstillers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 753 woorden
  • 11 december 2011
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7
8 keer beoordeeld

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
-Naam :
-Klas :
-Titel : Pijnstillers
-Auteur : Carry Slee
-Datum boek uit : 20-11-11

Personen die erin voorkomen:
Hoofdpersoon : Casper van Lier
Overige personen: Sophie :vriendin/klasgenoot
Pim : vriend/klasgenoot
Marit : de moeder van Casper
Bob van Riel : vader van Casper
Anouk: vriendin

Samenvatting
Casper is een verlegen jongen , hij houdt heel veel van zijn moeder . Zijn moeder heeft de laatste tijd erg vaak last van haar buik. Als Casper op een middag uit school komt ligt ze zelfs op de bank. Casper belt direct de dokter. De dokter verwijst haar door naar het ziekenhuis. Toen ze uit het ziekenhuis kwam deed ze maar een beetje vaag. Ze had wel medicijnen voor de pijn gekregen.
Casper zit op keyboard les . Casper wil graag in het landelijke jeugdorkest, hij wil al heel lang muzikant worden daarvoor moet hij eerst auditie doen. Zijn muziek leraar stelt voor dat hij het samen met Anouk doet. Zij zit nog niet zo lang op zangles. Casper leert Anouk kennen en hij wordt al snel verliefd.

Op een dag gaat Casper naar de kamer van zijn moeder , hij zoekt zijn moeder de agenda in haar tas, om een afspraakje te maken . Maar terwijl hij in zijn moeder de tas rommelt valt er een kaartje van het ziekenhuis uit waarop staat dat zijn moeder kanker (tumor) heeft.
In de weken erna gaat het steeds slechter op school. Hij heeft wel veel steun aan Anouk. Haar vader had ook kanker gehad, maar hij is genezen door een alternatieve arts. Anouk heeft hem verteld over de arts van haar vader. Casper en zijn moeder gingen ook naar de alternatieve arts in Den Haag. Caspers moeder krijgt een speciaal dieet en moet over een maand terug komen.Sindsdien werd de tumor steeds kleiner.
Dan vertelt Casper zijn vrienden op school over zijn moeder. Pim weet niet hoe hij moet reageren, maar Casper weet wel hoe dat komt; bij Pim thuis wordt nooit ergens over gepraat en Sofie vond het heel erg voor Casper.
Casper vraagt zich steeds af hoe zijn vader er uit zou zien. Hij heeft hem nooit gekend, zijn ouders zijn gescheiden nadat Casper is geboren. Casper weet alleen de telefoonnumer van zijn vader en dat hij een fotograaf is. Hij heeft hem op gebeld en een afspraak gemaakt .
Het was heel gezellig maar z’n vader schrok wel toen Casper hem over zijn moeder vertelde.
Als hij ’s avonds thuis komt ligt zijn moeder al in bed en Casper gaat nog even kijken. Hij schrikt erg als hij ziet dat er medicijnen op haar nachtkastje staan. Zijn moeder zegt dat de arts zei dat de tumor weer groter werd.

In de weken daarna gaat het steeds slechter met zijn moeder. Ze is heel erg dun geworden en ze kan niet meer goed lopen.Casper was zo bang dat zijn moeder dood zou gaan . Toen hij zelfs op school zat dacht ze aan haar, daardoor lette hij niet op de les .Op dat avond toen zijn moeder op bed lag ging Casper op zijn keyboard spelen zijn moeder vond het heel leuk om ernaar te luisteren . Terwijl Casper keyboard speelde begon hij te huilen hij stopte met spelen en ging naar hem moeder , ze zag er niet goed uit ,ze was overleden. Casper weet niet goed hoe hij zijn verdriet moet verwerken. Met zijn school gaat het zo slecht dat iedereen denkt dat hij zal blijven zitten.
Casper heeft al een paar maanden geen keyboard meer gespeeld; als hij keyboard speelt denkt hij te veel aan zijn moeder. Hij heeft ook ruzie met Anouk. Casper loopt zachtjes naar de kamer van zijn moeder. Daar is hij sinds haar dood niet meer geweest. Als hij er binnen komt krijgt hij een warm gevoel. Hij heeft het gevoel dat zijn moeder bij hem is. Nu weet hij wat Anouk bedoelt. Dit wordt zijn nieuwe kamer! In gedachten richt hij het vast in, hij heeft alleen een lege plek. Daar komt het te staan. Zijn keyboard natuurlijk. Hij belt Anouk op en Anouk komt onmiddellijk bij hem . Toen Anouk er was begon Casper te huilen , terwijl hij aan het huilen was begon Anouk ook te huilen ze gingen elkaar aankijken en begonnen te zoenen .En vanaf dat moment hebben ze verkering en gaat alles weer goed met Casper.

Mijn mening over het boek:
Ik vind Pijnstillers een mooi boek, je kan je er goed bij inleven.

De dood van Caspers moeder vond ik heel erg ik begon er zelfs van te huilen.
Ik vond dit boek het leukste wat ik tot nu toe heb gelezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"