Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Pijnstillers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 404 woorden
  • 6 mei 2001
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 5
56 keer beoordeeld

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Pijnstillers
Carry Slee
Genre: Ziekte en gezin
Wie is de hoofdpersoon? Casper: Hij is 15 jaar en woont in Amsterdam. En zit in de derde klas van het v.o. Wie zijn de belangrijke bijpersonen? De moeder van Casper: zij heeft kanker dit maakt het leven van Casper noch moeilijker
Anouk: zij ondersteunt Casper en zij zingt op zijn nummers
Sofie:Een hele goede vriendin van Casper
Pin: een klasgenoot van Casper, die Casper opvrolijkt. Ben: de vader van Casper. Die hem heel erg steunt net voor en na de dood van zijn moeder
Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in Amsterdam. Behalve de alternatieve arts die zit in Den Haag. Wanneer speelt het verhaal zich af? In het heden want, het verhaal gaat over problemen van het heden. Wat is het belangrijkste probleem en hoe loopt het af? Casper zit in de derde van het v.o..Zijn ouders zijn gescheiden, maar daar heeft hij geen ergeren in. Hij is gek op keyboard spelen en hoopt in het jeugdorkest te komen. Zijn moeder zal dan voor aan moeten zitten. Sofie is een goede vriendin van Casper en heeft verkering met Roy, een Surinamer. Sofie zijn vader heeft ruzie met een Surinamer, daarom doet Casper als of hij verkering heeft met Sofie. Als blijkt dat zijn moeder kanker heeft, stort zijn hele wereld in. Het enige dat hij noch een beetje ziet in zitten is muziek en Anouk. Als de doctoren in het ziekenhuis zeggen tegen zijn moeder: we geven het op. Anouk vertelt Casper dan dat zijn moeder naar een kliniek in Den Haag moet gaan waar haar Vader ook beter is geworden. Het gaat veel beter met Casper zijn moeder en dan gaat het helemaal mis en dan geven ze het ook op. Casper ziet het niet meer zitten en gaat op zoek naar zijn vader. Als hij zijn vader vindt krijgt hij veel steun van zijn vader. Uiteindelijk overlijdt zijn moeder Anouk en Casper zijn vader [Ben] helpt hem daarboven op. Welke betekenis heeft de titel? Het boek heet pijnstilles omdat Casper zijn moeder kanker had en pijnstillers slikte. Beoordeling: Ik vond het een heel leuk boek om te lezen want, het is spannend tot het einde van het boek. Ik vind het ook leuk om boeken te lezen. Waar alles logisch en niet dat het nooit zou kunnen gebeurd zijn. Dat is in dit boek zo.

REACTIES

S.

S.

haaaaay leuk dat je een uitreksel hebt gemaakt
ik heb hem gebruikt op school en had een..................8.4 goed he?
nou veel groetjes steffie

22 jaar geleden

Y.

Y.

Het spijt me om te zeggen maar Pin komt niet in het boek voor; er bestaat geen Pin, wel een Pien want dat is zijn muzieklerares.
Ben is niet zijn vader; er bestaat geen ben, wel een Bob want dat is zijn vader.
Ik weet niet zeker maar volgens mij haal jij 2 boeken door elkaar

19 jaar geleden

S.

S.

Heey
Er bestaat geen Pin in het boek, wel een Pim. Dat is de vriend van Casper. Dus misschien heb je een typfoutje gemaakt ;) En er is ook geen Ben, de vader van Casper heet Bob.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"