Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Pijnstillers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 442 woorden
  • 3 augustus 1999
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
36 keer beoordeeld

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam boek Pijnstillers Schrijfster Slee, Carry Uitgeverij Van Holkema & Warendorf Korte inhoud Het gaat over Casper, een jongen die graag zijn vader wil leren kennen. Daar komt hij in het verhaal ook achter en dan worden ze goede vrienden. Hij houdt ook van keybord spelen, hij wil graag in het orkest komen. Samen met Anouk, een zangeres op de muziekschool gaat hij daar ook naartoe. Hij hoort in het verhaal ook dat zijn moeder een dodelijke ziekte heeft. Na een tijdje gaat zijn moeder dood. Ook moet Casper het vriendje van Sophie spelen. Zij heeft het met Roy, maar dat is een buitenlander en dat mag ze niet van zijn vader. Dat loopt erg uit de hand. Eigen mening Ik vind het een leuk maar zielig verhaal. De zielige stukken vind ik als: - De moeder van Casper doodgaat. - Casper het bericht krijgt dat zijn moeder een dodelijke ziekte heeft. De leuke stukken vind ik als: - Casper zijn vader ziet. - Casper in het orkest mag. - Casper het vriendje van Sophie moet spelen. Ik vind Carry Slee een goede schrijfster. Ze schrijft boeken in verschillende leeftijdscategorieën. Dit boek was voor 12 jaar en ouder. In die categorie is ook het boek Spijt, dat heb ik ook gelezen. Ik kon het einde nog niet voorspellen, want er kwam een andere dokter en ik dacht dat die moeder wel kon genezen maar dat kon hij niet. Het gene van het orkest kon ik wel voorspellen. En dat de vader van Sophie Roy wel aardig ging vinden ook. Ik vind de vader van Sophie een beetje raar, want alleen omdat iemand die wart is "zijn" baan had ingepikt. En daardoor mocht Roy niet het vriendje van Sophie zijn. Van Casper kan ik het wel begrijpen hoe hij zich gedraagt, want dat zou ik ook doen. Ik vind Anouk een goed persoon, want zij slaat Casper er doorheen. Ik vind Pien (de muzieklerares) ook goed, want zij zogt voor afleiding van Casper. Ik vind het taalgebruik niet echt moeilijk. Er zaten soms wat moeilijke woorden in maar als je dan de zin goed las kon je wel ontdekken wat het betekent. Als ik het dan nog niet wist zocht ik het in het woordenboek op. De omslag vind ik bestwel mooi, want het is niet zo'n kaft die je ze door midden kan vouwen. De letters zijn niet echt groot maar ook niet echt klein. Er staan geen plaatjes in dus daar kan ik niets over zeggen. Ik heb nooit het gevoel gehad om te stoppen. Het was bestwel spannend en toen ik een paar hoofdstukken had gelezen wilde ik het helemaal lezen.

REACTIES

K.

K.

ik ben het helemaal met je eens maar in welke regels heb je die zieligste zinnen gevonden

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"